DECRET 139/1989, de 19 de maig, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament d'Economia i Finances a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

Mitjançant Decret 211/1982, d'1 de juliol, es varen crear les delegacions territorials del Departament d'Economia i Finances a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, alhora que es preveia la integració dins aquestes unitats dels diferents serveis territorials preexistents.

Amb posterioritat a aquell Decret s'han produït notables modificacions que han afectat diverses àrees de funcionament de les respectives delegacions territorials. En aquest sentit, la integració efectiva dels serveis territorials abans esmentada fou objecte del Decret 452/1982, de 2 de desembre, que a la vegada va crear dins la Delegació Territorial de Barcelona una dependència de serveis generals. Ben recentment s'ha creat, també a la Delegació Territorial de Barcelona, la Secció d'Afers Administratius dependent del Delegat Territorial, per Decret 36/1989, de 24 de febrer. Dins l'àmbit tributari els decrets 453/1982, de 2 de desembre, i 561/1983, de 27 de desembre, varen reorganitzar els serveis territorials de gestió i d'inspecció tributària, respectivament. Per la seva banda, el Decret 265/1986, de 3 de juliol, va preveure l'existència d'un Servei d'Assessorament Jurídic a la Delegació Territorial de Barcelona i d'una Secció d'Assessorament Jurídic a cadascuna de les altres tres delegacions territorials.

Les àrees corresponents a Tresoreria i Intervenció conserven, en canvi, sengles estructures anteriors fins i tot al Decret 211/1982, d'1 de juliol. Concretament, el Decret 27/1982, de 22 de gener, estableix la creació i estructuració de les Tresoreries Territorials, i el Decret 59/1982, de 18 de març, estableix l'estructuració de les Intervencions Territorials.

La dispersió normativa que, com a conseqüència de l'evolució de les funcions de les diferents unitats de les delegacions territorials, es produeix en l'actualitat avala la conveniència d'una refosa de les diverses regulacions esmentades, alhora que es creu necessari efectuar determinades adaptacions en les denominacions i funcions d'algunes unitats, ateses les modificacions legals produïdes en determinats àmbits -substancialment el tributari- i l'antiguitat de les regulacions en altres àrees -singularment en la de tresoreria i en la d'intervenció.

Per tant, segons el que preveu l'article 81 de la Llei 3/1982, de 25 de març, a proposta del Conseller d'Economia i Finances, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Capítol 1 Estructuració general, règim de dependència i funcions

Article 1

1.1 La Delegació Territorial a Barcelona del Departament d'Economia i Finances s'estructura en les unitats següents:

  1. Servei Territorial de Gestió Tributària.

  2. Servei Territorial d'Inspecció Tributària.

  3. Tresoreria Territorial.

  4. Intervenció Territorial.

  5. Servei d'Assessorament Jurídic.

  6. Secció d'Afers Administratius.

  7. Secció de Projectes, Explotació i Administració de dades. 1.2 Cadascuna de les delegacions territorials a Girona, Lleida i Tarragona del Departament d'Economia i Finances s'estructura en les unitats següents:

  8. Servei Territorial de Gestió Tributària.

  9. Servei Territorial d'Inspecció Tributària.

  10. Tresoreria Territorial.

  11. Intervenció Territorial.

  12. Secció d'Assessorament Jurídic.

Article 2

Tots els serveis i les seccions esmentats a l'article 1 d'aquest Decret depenen orgànicament del Delegat Territorial respectiu. Funcionalment, depenen del Director General corresponent, llevat de la Secció d'Afers Administratius i de la Secció de Projectes, Explotació i Administració de dades de la Delegació Territorial de Barcelona, que depenen directament del Delegat Territorial.

Article 3

3.1 Correspon als delegats territorials del Departament d'Economia i Finances a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona exercir les funcions següents:

  1. Representar el Departament d'Economia i Finances dins el seu àmbit territorial.

  2. Dirigir, impulsar, coordinar i supervisar el funcionament dels serveis territorials.

  3. Vetllar pel compliment de les disposicions legals relatives a les competències del Departament d'Economia i Finances en el seu àmbit territorial respectiu.

  4. Exercir el comandament del personal al seu càrrec. 3.2 En particular, els delegats territorials exerciran les funcions següents:

  5. Resoldre els expedients de devolució d'ingressos indeguts.

  6. Concedir ajornaments, fraccionaments i altres funcions que li corresponguin segons la normativa vigent de recaptació.

Capítol 2 Serveis territorials de Gestió Tributària

Article 4

4.1 Corresponen als serveis territorials de Gestió Tributària de les delegacions territorials del Departament d'Economia i Finances les funcions següents:

  1. La gestió i tramitació de l'impost extraordinari sobre el patrimoni, l'impost sobre successions i donacions, l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, la taxa estatal sobre el joc de sort, envit i atzar, taxes estatals sobre rifes, tómboles, apostes i combinacions aleatòries, taxes i exaccions parafiscals i altres que es derivin de l'aplicació de l'article 46 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

  2. La proposta i execució de plans i programes d'actuació, l'aprovació dels quals correspon als serveis centrals.

  3. La prestació d'assistència necessària als contribuents per al millor compliment de les seves obligacions tributàries, i admetre i cursar els suggeriments d'aquests per al millorament dels serveis. 4.2 En particular, corresponen als caps dels serveis territorials de gestió tributària de les delegacions territorials del Departament d'Economia i Finances:

  4. Efectuar les liquidacions tributàries que corresponguin segons la normativa pròpia de cada tribut.

  5. Resoldre els recursos de reposició que en la via de gestió, liquidació i tramitació puguin plantejar-se i, si escau, les peticions de devolució d'ingressos indeguts que siguin conseqüència dels recursos de reposició.

  6. Elaborar els informes sobre condonació sol·licitats pels Tribunals Econòmico-administratius.

  7. Aprovar els expedients tramitats per les oficines liquidadores. 4.3 Els respectius Caps de Servei podran delegar en els Caps de Secció corresponents l'exercici de les funcions que preveu el punt 4.2 d'aquest article.

Article 5

5.1 El Servei Territorial de Gestió Tributària de la Delegació Territorial a Barcelona queda organitzat en les seccions següents:

  1. Secció de Transmissions Patrimonials.

  2. Secció de Successions.

  3. Secció de Patrimoni i Joc.

  4. Secció de Tramitació.

  5. Secció d'Oficines Liquidadores. 5.2 Les funcions corresponents a cadascuna de les seccions esmentades en l'apartat anterior són les següents:

  6. Secció de Transmissions Patrimonials: formular les propostes de liquidacions tributàries, o practicar-les per delegació; formular les propostes d'actes substitutives de liquidacions anul·lades; formular les propostes de resolució de recursos de reposició i altres reclamacions interposades contra actes dictades pel Servei en relació amb l'impost; formular les propostes de resolució dels expedients de devolució d'ingressos indeguts i altres expedients de devolució; procedir a l'execució de les decisions estimatòries i desestimatòries del Tribunal Econòmico-administratiu, quan impliquin nous actes de liquidació; efectuar les propostes d'informe sobre condonació de sancions imposades que pugui sol·licitar el Tribunal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR