DECRET 282/2004, d'11 de maig, de reestructuració parcial dels departaments d'Ensenyament i de Benestar i Família.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 282/2004, d'11 de maig, de reestructuraciÛ parcial dels departaments d'Ensenyament i de Benestar i FamÌlia.

Pel Decret 186/1988, d'1 d'agost, el Departament de Benestar Social va assumir les competËncies sobre formaciÛ permanent d'adults, atribuÔdes fins aleshores al Departament d'Ensenyament, aixÌ mateix, mitjanÁant el Decret 192/1993, de 27 de juliol, de reestructuraciÛ del Departament de Benestar Social, es va regular la DirecciÛ General de FormaciÛ d'Adults.

En el marc actualde definiciÛ de competËncies entre departaments, Ès convenient que el Departament d'Ensenyament assumeixi novament les competËncies en matËria de formaciÛ de persones adultes, les quals s'assumeixen per la DirecciÛ General de FormaciÛ Professional del Departament d'Ensenyament, regulada pel Decret 320/2000, de 27 de setembre, de reestructuraciÛ del Departament d'Ensenyament.

AixÌ mateix, es crea al Departament d'Ensenyament la DirecciÛ de Serveis per tal que exerceixi les funcions d'administraciÛ, rËgim interior i gestiÛ dels serveis generals del Departament d'acord amb el que disposen els articles 11 i 15 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya.Es crea tambÈ, al Departament d'Ensenyament, la SubdirecciÛ General de Llengua i CohesiÛ Social davant els nous reptes que planteja l'acollida i la integraciÛ de l'alumnat nouvingut al nostre sistema educatiu, la voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats per accedir a una educaciÛ de qualitat per a tothom, respectar la diversitat cultural i consolidar la llengua catalana com a eix vertebrador d'un projecte educatiu pluriling¸e fonamentat en els valors de la convivËncia, l'equitat i la inclusiÛ escolar i social de tot l'alumnat.

Per tal d'adequar l'estructura i les funcions de les diferents unitats org‡niques a la nova organitzaciÛ i a les actuacions que vol desenvolupar el Departament d'Ensenyament i per assumir novament les competËncies i funcions relatives a la formaciÛ de persones adultes;

De conformitat amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la PresidËncia i de lesconselleres d'Ensenyament i de Benestar i FamÌlia, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

AssumpciÛ de competËncies per part del Departament d'Ensenyament

1.1††El Departament d'Ensenyament assumeix les competËncies i les funcions en matËriade formaciÛ de persones adultes que tenia atribuÔdes el Departament de Benestar i FamÌlia, aixÌ com els recursos humans i materials directament o indirectament afectats.

1.2††D'acord amb el que es disposa a l'apartat anterior, la DirecciÛ General de FormaciÛ Professional del Departament d'Ensenyament assumeix les funcions i l'estructura de la DirecciÛ General de FormaciÛ d'Adults, que se suprimeix, i passa a denominar-se DirecciÛ General de FormaciÛ Professional i EducaciÛ Permanent.

1.3††LaSubdirecciÛ General de FormaciÛ d'Adults, que s'integra en la DirecciÛ General de FormaciÛ Professional i EducaciÛ Permanent, passa a denominar-se SubdirecciÛ General de FormaciÛ de Persones Adultes.

Article 2

ReestructuraciÛ de la Secretaria General

Es crea la DirecciÛ de Serveis dins el Departament d'Ensenyament amb dependËncia de la Secretaria General i rang org‡nic de DirecciÛ General.

Article 3

Estructura de la Secretaria General

Per a l'exercici de les seves funcions la Secretaria General s'estructura en els Úrgans seg¸ents:

a)†La DirecciÛ de Serveis.

b)†La SubdirecciÛ General de la InspecciÛ de Serveis.

c)†La SubdirecciÛ General de la InspecciÛ d'Ensenyament.

d)†L'Assessoria JurÌdica.

Les funcions i l'estructura de la SubdirecciÛ General de la InspecciÛ de Serveis, de la SubdirecciÛ General de la InspecciÛ d'Ensenyament i de l'Assessoria JurÌdica, sÛn les que es preveuen als articles 16 a 18, 19 i 20, i als articles 46 i 47, respectivament, del Decret 320/2000, de 27 de setembre, de reestructuraciÛ del Departament d'Ensenyament.

Les referËncies fetes als articles 46 i 47 al Decret 257/1997, de 30 de setembre, pel qual s'aprova el reglament dels serveis jurÌdics de la Generalitat de Catalunya, s'han d'entendre fetes al Decret 57/2002, de 19 de febrer, de modificaciÛ del Decret 257/1997, de 30 de setembre.

Article 4

La DirecciÛ de Serveis

4.1††A la DirecciÛ de Serveis li corresponen les funcions seg¸ents:

a)†L'administraciÛ, el rËgim interior i la gestiÛ dels serveis generals del Departament, sota la direcciÛ del/de la secretari/‡ria general, i la coordinaciÛ dels serveis que porten a terme els organismes que en depenen.

b)†Mantenir relacions funcionals amb altres departaments quan li encarregui el secretari general.

c)†Preparar l'avantprojecte de pressupost del Departament en col∑laboraciÛ amb els altres Úrgans del Departament.

d)†Coordinar i gestionar els assumptes relatius al personal d'administraciÛ i serveis adscrit als diferents Úrgans del Departament, sens perjudici de les funcions d'altres unitats directives.

e)†Supervisar la gestiÛ pressupost‡ria, la comptabilitat, la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR