DECRET 173/1991, de 30 de juliol, de reestructuració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Tenint en compte l'experiència posterior al Decret 84/1989, de 4 d'abril, de reestructuració del Departament de Cultura, i les disposicions aparegudes en matèria lingüística, es fa necessària la reestructuració de la Direcció General de Política Lingüística, a fi d'ajustar la seva organització a les funcions actuals i facilitar-ne el desplegament organitzatiu que en el futur convingui, per tal de poder assolir amb més eficàcia els objectius que van motivar-ne la creació.

En conseqüència, d'acord amb l'article 25.1 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte de la Direcció General de Política Lingüística 1.1 La Direcció General de Política Lingüística té com a objecte impulsar el desplegament de la legislació lingüística derivada de l'article 3 de l'Estatut d'autonomia i vetllar per l'aplicació de la política lingüística que estableix el Govern. 1.2 Amb aquesta finalitat exerceix les funcions següents:

  1. Plantejar al conseller de Cultura les mesures adequades de política lingüística.

  2. Facilitar, amb la col·laboració del Consell Social de la Llengua Catalana, la formació d'un consens favorable a la normalització lingüística en els principals sectors de la societat.

  3. Coordinar, de conformitat amb la Comissió per a la Normalització Lingüística i els seus òrgans auxiliars, les actuacions de normalització lingüística dels departaments de la Generalitat.

  4. Informar sobre totes les actuacions normatives relacionades amb el camp lingüístic que produeixin els diversos departaments de la Generalitat.

  5. Coordinar, per mitjà del Consorci per a la Normalització Lingüística, les actuacions que emprenen en aquest camp els ens locals de Catalunya.

  6. Facilitar l'aplicació de la normativa de l'Institut d'Estudis Catalans en l'àmbit que preveu la Llei 8/1991.

Article 2

Subdirecció General de Política Lingüística 2.1 Corresponen a la Subdirecció General de Política Lingüística, sota la dependència de la Direcció General, la supervisió i la coordinació de l'actuació dels òrgans que té adscrits. 2.2 De la Subdirecció General de Política Lingüística, en depenen els òrgans següents:

  1. Servei d'Assessorament Lingüístic.

  2. Servei de Normalització Lingüística.

  3. Institut de Sociolingüística Catalana.

  4. Secció d'Actuació Administrativa.

  5. Secció de Terminologia.

Article 3

Servei d'Assessorament Lingüístic 3.1 Són funcions del Servei d'Assessorament Lingüístic:

  1. L'assessorament lingüístic de les entitats públiques i privades.

  2. La difusió del coneixement del català entre els adults mitjançant l'elaboració de plans i programes per a cursos de català per a adults, i el suport tècnic i material per a l'organització de les proves de la Junta Permanent de Català.

  3. La promoció de l'ensenyament del català a l'estranger, i la coordinació i l'organització de les proves per a l'obtenció del Certificat Internacional de Català. 3.2 El Servei d'Assessorament Lingüístic s'estructura en els òrgans següents:

  4. Secció d'Avaluació.

  5. Secció d'Assessorament i Llenguatges...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR