DECRET 138/1989, de 19 de maig, de reestructuració de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

La Direcció General del Patrimoni té atorgades les funcions d'administració, control i conservació dels béns que integren el Patrimoni de la Generalitat de Catalunya; així mateix, li correspon la investigació, adquisició i alienació dels béns que siguin o puguin ser patrimoni seu, com també la formació, valoració i conservació de l'Inventari General de Béns i l'organització i el desenvolupament de la comptabilitat patrimonial.

El Decret 324/1983, de 14 de juliol, desplegat per una Ordre de 9 de febrer de 1984, d'acord amb el Reglament per a l'execució de la Llei de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, va crear la Direcció General del Patrimoni dins el Departament d'Economia i Finances i l'estructurà a partir dels serveis preexistents, enquadrats fins aleshores dins la Secretaria General del mateix Departament pel Decret 464/1982, de 10 de desembre, que defineix les funcions que corresponen als dits serveis.

Les disposicions ressenyades conformen l'actual base normativa sobre la qual se sustenten el funcionament i l'organització de la Direcció General de Patrimoni. Nogensmenys, l'ampliació de les funcions que la normativa patrimonial atribueix a la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya ha pressuposat, a més del desenvolupament formal de les funcions referides, un desenvolupament pràctic, que ha permès la percepció de la necessitat de reestructurar la Direcció General de Patrimoni per tal de dotar-la dels elements necessaris que permetin una major eficàcia administrativa, alhora que ofereixin també la coordinació interdepartamental necessària, tant en l'aspecte immobiliari com en totes aquelles altres qüestions que continguin aspectes patrimonials, unificant els principis que permetin garantir la consecució dels propòsits de la Generalitat respecte dels béns i drets que integren o poden integrar el seu patrimoni. Aquesta unificació de criteris és especialment necessària en l'àmbit de l'Inventari General de Béns de la Generalitat, com també en la gestió del risc dels béns que integren el patrimoni de la Generalitat i en l'esfera dels valors mobiliaris i dels subministraments, motiu pel qual es potencia també l'organització d'aquestes àrees. Tot això aconsella procedir a la reestructuració de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, i refondre i actualitzar formalment les funcions que li havien estat atribuïdes pels decrets 324/1983, de 14 de juliol, i 464/1982, de 10 de desembre, com també procedir a l'adaptació dels òrgans que integren el centre directiu a les funcions referides.

Per tant, atès el que disposa l'article 81 de la Llei 3/1982, de 25 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya i vistos els decrets 324/1983, de 14 de juliol, i 464/1982, de 10 de desembre, a proposta del Conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya exercirà les funcions que, en cada moment, li atribueixin les disposicions reguladores del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, totes les que li assigna la resta de la normativa vigent, així com totes aquelles que li encomani el Conseller d'Economia i Finances.

Article 2

La Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya queda estructurada de la manera següent: Subdirecció General del Patrimoni Immobiliari. Servei de Gestió del Patrimoni Immobiliari. Servei d'Edificis Administratius. Servei de Comptabilitat Patrimonial.

Article 3

Es crea, dins la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat, la Subdirecció General del Patrimoni Immobiliari, amb les funcions següents:

  1. L'organització, l'impuls i la supervisió dels serveis que la integren i de la resta d'unitats que depenen d'aquests òrgans.

  2. L'administració, inspecció i gestió dels béns i drets que formin o puguin formar part del patrimoni immobiliari de la Generalitat.

  3. La coordinació, sota les directrius del Director General del Patrimoni de la Generalitat, de les necessitats dels diferents departaments en relació amb la utilització, el control i el manteniment dels béns i drets que formin o puguin formar part del patrimoni immobiliari de la Generalitat.

  4. El desplegament dels programes de la Direcció General en relació amb el patrimoni immobiliari.

  5. Totes aquelles altres funcions que li encomani el Director General.

Article 4

4.1 Depenen de la Subdirecció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR