DECRET 96/1996, de 19 de març, de reestructuració de la Direcció General de Seguretat Industrial del Departament d'Indústria i Energia.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Des de la publicació del Decret 88/1989, de 4 d'abril, de reestructuració del Departament d'Indústria i Energia, diversos camps de la seguretat d'instal·lacions de productes industrials, així com el de la instal·lació, ampliació i trasllat d'indústries, s'han vist afectats per noves disposicions reglamentàries, que obliguen el Departament a adequar les seves estructures organitzatives per fer front en les millors condicions a les situacions que ara es plantegen. Tot això tenint en compte, al mateix temps, el principi indefugible d'estalvi de despesa i de reducció, sempre que sigui possible, de l'actual estructura.

En aquest sentit cal esmentar el Decret 191/1990, de 30 de juliol, de creació de les Oficines de Gestió Unificada i el Decret 156/1991, de 17 de juny, que regula el procediment administratiu per a la instal·lació, l'ampliació i el trasllat de les indústries. D'altra banda, es constata la consolidació de les Entitats d'Inspecció i Control i de la Inspecció Tècnica de Vehicles, les quals porten a terme importants funcions administratives i inspectores que exigeixen la intervenció de l'Administració per a una major garantia dels drets dels ciutadans. També és cada dia més completa la legislació derivada de directrius comunitàries sobre seguretat d'aparells i productes amb l'exigència afegida de la inspecció de mercat.

Addicionalment, l'entrada en vigor de la legislació relativa a la prevenció d'accidents majors exigeix un seguiment acurat per la Direcció General de Seguretat Industrial en les indústries subjectes a tal legislació. Per últim, cal destacar que en matèria de Registre industrial, regulada per la Llei d'Indústria 21/1992, de 16 de juliol, l'àrea de revisió i actualització del Registre de les activitats industrials es reforça com a eina d'informació a la col·lectivitat.

Des d'aquesta perspectiva esdevé necessari adaptar l'estructura de la Direcció General de Seguretat Industrial a les noves disposicions i circumstàncies, en concordança amb el seu paper de centre directiu encarregat de formular i dirigir les actuacions de prevenció de la seguretat d'instal·lacions i establiments industrials i de revisió i actualització del cens de l'activitat industrial a Catalunya.

Per tot això, i sobre la base dels principis d'economia, celeritat, eficàcia i servei al ciutadà que configuren el marc d'actuació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, cal modificar el Decret 88/1989, de 4 d'abril, abans esmentat.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Indústria i Energia i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Els articles 62 al 77 del Decret 88/1989, de 4 d'abril (DOGC núm. 1134, de 21.4.1989) queden redactats tal com figuren a continuació; i s'anul·len els articles 78 i 79. "Article 62 "62.1 Correspon a la Direcció General de Seguretat Industrial la direcció, l'execució i la coordinació de les actuacions del Departament relatives a la seguretat dels establiments i instal·lacions industrials de consum d'energia i aigua, vehicles a motor, aparells i productes industrials, a les normes tècniques, a la metrologia, a les certificacions i les homologacions de productes, a les instal·lacions, ampliacions i trasllat d'indústries, a la prevenció d'accidents majors i a les autoritzacions de les instal·lacions radioactives. Així mateix li corresponen les accions de foment de la seguretat d'establiments, instal·lacions i productes industrials. "També li correspon la direcció i el seguiment de les actuacions de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR