DECRET 215/2005, d'11 d'octubre, de reestructuració de la Secretaria General de l'Esport i del Consell Català de l'Esport.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

215/2005, d'11 d'octubre, de reestructuració de la Secretaria General de l'Esport i del Consell Català de l'Esport.

Mitjançant la Llei 8/1999, de 30 de juliol, de la jurisdicció esportiva i de modificació de les lleis 8/1988, de l'esport, i 11/1984, de creació de l'organisme autònom Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, es va crear el Consell Català de l'Esport.

Aquesta Llei configura el Consell Català de l'Esport com a organisme autònom de caràcter administratiu que, conjuntament amb la Secretaria General de l'Esport, a qui corresponen les funcions de direcció de l'execució de la política esportiva, conforma l'organització de l'Administració esportiva de la Generalitat.

La Llei de l'esport, el text únic de la qual es va aprovar pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, regulava el Consell Català de l'Esport com a organisme autònom de caràcter administratiu i establia les normes bàsiques dels seus òrgans rectors i del règim jurídic del seu funcionament, desenvolupats posteriorment pel Decret 35/2001, de 23 gener. El Consell Català de l'Esport passava a conformar, juntament amb la Secretaria General de l'Esport com a òrgan de direcció política, la nova estructura de l'Administració esportiva de la Generalitat de Catalunya.

Aquest Decret té per objecte la configuració d'un nou model organitzatiu que adequa l'estructura i les funcions de les diverses unitats a les línies d'actuació i als objectius de la política esportiva de la Generalitat de Catalunya i la regulació de l'organització de la Secretaria General de l'Esport i de l'estructura orgànica i funcionament del Consell Català de l'Esport.

Atès el Decret 195/2004, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, i d'acord amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta del conseller primer i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Secretaria General de l'Esport

Article 1

Funcions i estructura de la Secretaria General de l'Esport

1.1 La Secretaria General de l'Esport, amb rang de secretaria general en els termes que preveu l'article 11.2 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, està adscrita al Departament de la Presidència d'acord al Decret 195/2004, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, i té les funcions que preveu el Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text únic de la Llei de l'esport, i la resta de disposicions sectorials aplicables.

1.2 Estan adscrits al Departament de la Presidència mitjançant la Secretaria General de l'Esport, el Consell Català de l'Esport, l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya i el Centre d'Alt Rendiment Esportiu.

1.3 Dependent de la Secretaria General de l'Esport es crea la Direcció de Projecció Exterior de l'Esport.

Article 2

Direcció de Projecció Exterior de l'Esport

2.1 Corresponen a la Direcció de Projecció Exterior de l'Esport, amb rang orgànic de Direcció General, les funcions següents:

  1. Establir una xarxa de relacions internacionals de la Secretaria General de l'Esport.

  2. Donar suport i dinamitzar les organitzacions internacionals participades.

  3. Impulsar i mantenir projectes específics de caràcter internacional vinculats a la Secretaria General de l'Esport.

  4. Relacionar-se i comunicar-se amb els departaments i organismes vinculats amb l'esport.

  5. Promoure i donar suport a les activitats internacionals de l'esport català i a les competicions de les seleccions esportives de Catalunya.

2.2 El Consell Català de l'Esport donarà suport tècnic i administratiu a la Direcció de Projecció Exterior de l'Esport.

Capítol 2

Consell Català de l'Esport

Article 3

Funcions i estructura del Consell Català de l'Esport

3.1 El Consell Català de l'Esport té les funcions que preveu el Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text únic de la Llei de l'esport, i la resta de disposicions sectorials aplicables.

3.2 De la Direcció del Consell, assimilada a Direcció General, en depenen:

  1. La Subdirecció General d'Activitats Esportives i Infraestructures.

  2. La Subdirecció General de Gestió i Recursos Humans.

  3. L'Àrea de Formació.

  4. La Unitat d'Esport i Salut.

  5. La Secció de Suport a Entitats Esportives.

  6. Les representacions territorials de l'Esport a les demarcacions de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Article 4

Subdirecció General d'Activitats Esportives i Infraestructures

4.1 Corresponen a la Subdirecció General d'Activitats Esportives i Infraestructures les funcions següents:

  1. Planificar, coordinar i controlar els programes esportius del Consell Català de l'Esport que han de desenvolupar les federacions, clubs i associacions esportius, així com altres entitats públiques i privades.

  2. Coordinar les actuacions del Servei d'Equipaments Esportius.

  3. Supervisar la tramitació i gestió d'expedients de subvenció d'activitats i equipaments esportius.

  4. Vetllar per una correcta relació dels diferents òrgans del Consell Català de l'Esport amb el món associatiu i els ens locals que desenvolupin programes d'activitats físiques i/o esportives.

  5. Supervisar la gestió del Registre d'Entitats Esportives i coordinar els criteris registrals i d'assessorament a les entitats esportives, i controlar que les inscripcions en el Registre d'Entitats Esportives s'adeqüin a la legalitat.

  6. Vetllar per la coordinació dels òrgans tècnics del Consell Català de l'Esport.

  7. Impulsar el desplegament normatiu i coordinar els criteris jurídics de les diferents àrees del Consell Català de l'Esport.

  8. Coordinar i supervisar el patrimoni dels béns mobles i immobles del Consell Català de l'Esport, així com les assegurances.

  9. Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encarregui.

    4.2 De la Subdirecció General d'Activitats Esportives i Infraestructures en depenen:

  10. El Servei d'Equipaments Esportius.

  11. L'Àrea d'Alt rendiment i Esport Federat.

  12. L'Àrea d'Esport Escolar.

  13. L'Àrea d'Esport per a Ciutadans.

  14. La Secció de Registre i Assessorament Jurídic d'Entitats Esportives.

  15. L'Àrea de Normativa Jurídica i Inspecció.

Article 5

Servei d'Equipaments Esportius

5.1 Corresponen al Servei d'Equipaments Esportius les funcions següents:

  1. Planificar i programar la xarxa d'equipaments esportius de Catalunya amb l'objectiu de promoure un desenvolupament equilibrat del territori, i vetllar per assolir un nivell escaient de la seva qualitat.

  2. Establir les condicions necessàries per a un aprofitament òptim dels equipaments esportius mitjançant la millora de la seva gestió i el seu condicionament.

  3. Coordinar i supervisar el desplegament del Pla director d'instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya.

  4. Gestionar els expedients de concessió d'ajuts per a la construcció i el condicionament d'instal·lacions i equipaments esportius.

  5. Establir les directrius que s'han de seguir en la construcció i gestió dels equipaments, controlar la seva aplicació en les obres subvencionades i difondre-les.

  6. Actualitzar el cens d'equipaments esportius de Catalunya.

  7. Vetllar per l'acompliment de les disposicions legals i reglamentàries en matèria d'instal·lacions esportives.

    5.2 Del Servei d'Equipaments Esportius en depenen:

  8. La Secció Tècnica.

  9. La Unitat de Planificació i Gestió d'Equipaments Esportius.

Article 6

Secció Tècnica

Corresponen a la Secció Tècnica les funcions següents:

  1. Coordinar l'elaboració dels informes, el seguiment de la construcció i la supervisió de les certificacions d'obra de les instal·lacions esportives subvencionades.

  2. Actualitzar la normativa tècnica d'equipaments esportius i els preus estandarditzats dels mòduls d'instal·lacions i coordinar amb altres institucions i entitats la unificació de criteris en la programació i construcció dels equipaments esportius dins del marc europeu.

  3. Assessorar i informar sobre totes les qüestions que afectin la programació i construcció dels equipaments esportius.

  4. Redactar i supervisar els projectes de remodelatge, millora i ampliació, així com supervisar l'execució de les obres de manteniment i conservació de les instal·lacions pròpies.

  5. Coordinar les activitats i el funcionament dels tècnics assignats a la secció.

  6. Dirigir el Pla director...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR