DECRET 184/2010, de 23 de novembre, de modificació del Decret 200/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

Fecha de Entrada en Vigor16 de Diciembre de 2010
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyDecret

DECRET

184/2010, de 23 de novembre, de modificació del Decret 200/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

Mitjançant el Decret 200/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, es va desplegar l'estructura d'aquest Departament d'acord amb les competències assignades mitjançant el Decret 421/2006, de 28 de novembre de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels Departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

La Llei 15/2007, de 5 de desembre, de l'Agència Catalana de Turisme, crea l'Agència com una entitat de dret públic de la Generalitat que actua subjecta al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia, amb plena capacitat d'obrar i patrimoni propi per al compliment dels seus objectius. L'objectiu de l'Agència Catalana de Turisme és promoure Catalunya com a destinació turística de referència internacional d'acord amb la seva diversitat, la seva qualitat i la seva rendibilitat social i econòmica.

Amb posterioritat, es crea l'Agència de Seguretat Industrial, per la Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial, que és una entitat de dret públic de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat d'obrar per complir les seves funcions, i és l'organisme que ha d'exercir les competències en matèria de seguretat industrial.

Igualment, mitjançant la Llei 9/2009, de 30 de juny, de política industrial, es crea l'Agència de Suport a l'Empresa Catalana, entitat de dret públic de la Generalitat que actua subjecta al dret privat. L'Agència de Suport a l'Empresa Catalana és l' organisme que s'encarrega de l'execució de les polítiques de la Generalitat en els àmbits de la innovació, la transferència tecnològica, la internacionalització, el foment i la captació d'inversions a Catalunya i la millora continuada de la productivitat de l'empresa catalana, que s'adscriu al departament competent en matèria d'indústria.

Per Acord del Govern 143/2009, de 15 de setembre, es crea el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, i se n'aproven els Estatuts, amb la finalitat general de promocionar i impulsar el sector comercial, artesanal, i el suport a la moda catalana.

Pel Decret 175/2009, de 10 de novembre, es creen la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació i l'Oficina de Coordinació en Recerca i Innovació, configurada, la primera com un òrgan col·legiat adscrit al departament competent en matèria de recerca i innovació i depenent orgànicament del conseller competent en aquesta matèria, i la segona, que té com a missió proveir el Govern, els departaments, el Consell Català de Recerca i Innovació i la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació dels instruments necessaris per donar suport i coordinar el disseny i el desenvolupament de les estratègies i polítiques de recerca i innovació.

Per l'Acord de Govern, de 13 d'abril de 2010, es va aprovar la participació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya en la constitució de la Fundació Institució de Centres de Recerca de Catalunya, l'objecte de la qual és el suport als centres de recerca de la Generalitat i la seva projecció corporativa, institucional i científica, als efectes que puguin incrementar i consolidar posicions de lideratge internacional. A aquests efectes, la Direcció General de Recerca i els òrgans que en depenen, s'han de relacionar i coordinar amb aquesta fundació.

La voluntat d'incorporar a l'estructura del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa les entitats adscrites i regularitzar el seu marc de relacions, així com normalitzar els canvis a nivell funcional que impacten a les diferents unitats, fan palesa la necessitat de procedir a algunes modificacions d'aquesta estructura per tal que sigui plenament eficient en el desenvolupament de les competències que li han estat encomanades.

De conformitat amb el que s'ha exposat i d'acord amb el que disposa l'article 11.3 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Per tot això, de conformitat amb l'article 26.e) de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, a proposta del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 1 del Decret 200/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, que queda redactat de la manera següent:

"Article 1

"Estructura del Departament

"1.1 El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, sota la direcció del/ de la conseller/a, exerceix les seves funcions mitjançant els òrgans següents:

" a) La Secretaria General.

"b) Direcció General de Comerç.

"c) Direcció General de Turisme.

"d) La Secretaria d'Indústria i Empresa.

"e) El Comissionat per a Universitats i Recerca.

"f) Oficina de Coordinació en Recerca i Innovació.

"1.2 Resten adscrits al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, en els termes que preveu aquest Decret i la normativa que els regula:

"a) El Laboratori General d'Assaigs i Investigacions (LGAI).

"b) L'Institut d'Investigació Aplicada a l'Automòbil (IDIADA).

"c) La Secretaria General del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).

"d) La Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació (CIRI).

"e) L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

"f) L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

"g) L'Agència Catalana de Seguretat Industrial (ACSI).

"h) L'Agència Catalana de Turisme (ACT).

"i) L'Agència de Suport a l'empresa Catalana (ACC1Ó).

"1.3 Resta vinculat al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

"1.4 Els organismes adscrits i vinculats es relacionen amb el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la manera següent:

"a) Mitjançant el Comissionat d'Universitats i Recerca

"La Secretaria General del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).

"L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

"L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

"b) Mitjançant la Secretaria d'Indústria i Empresa:

"El Laboratori General d'Assaigs i Investigacions (LGAI).

"L'Institut d'Investigació Aplicada a l'Automòbil (IDIADA).

"L'Agència Catalana de Seguretat Industrial( ACSI)

"c) Mitjançant la Direcció General de Comerç:

"El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM)

"d) Mitjançant la Direcció General de Turisme:

"L'Agència Catalana de Turisme (ACT)."

Article 2

Es modifica l'article 8.2 del Decret 200/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, que queda redactat de la manera següent:

"8.2 De la Direcció de Serveis depenen els òrgans actius i l'Àrea funcional següents:

"a) La Subdirecció General de Gestió Econòmica, Contractació i Règim Interior.

"b) La Subdirecció General d'Organització, Qualitat i Personal.

"c) L'Àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions ( TIC)."

Article 3

Es modifica l'article 31 del Decret 200/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, que queda redactat de la manera següent:

"Article 31

"Funcions i estructura de la Direcció General de Comerç

"31.1 La Direcció General de Comerç té les funcions següents:

"a) Planificar, dirigir i executar les polítiques relacionades amb els equipaments comercials, l'activitat comercial i firal, l'artesania i els serveis no sotmesos a una normativa específica, d'acord amb les directrius fixades pel Govern.

"b) Donar suport i assessorament tècnic al/a la conseller/a en matèria de comerç, activitat firal, artesania i dels serveis no sotmesos a una normativa específica.

"c) Impulsar i promoure iniciatives en el sector que siguin d'interès per a l'economia catalana.

"d) Ordenar l'activitat del comerç i firal, de l'artesania i dels serveis no sotmesos a una regulació específica.

"e) Planificar i dirigir les actuacions que garanteixin l'aplicació de la normativa en matèria de comerç, de l'activitat firal i de l'artesania i elaborar propostes sobre aquestes actuacions i sobre els serveis no sotmesos a una normativa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR