DECRET 56/1989, de 13 de març, de reestructuració de l'Institut Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 215/1991.

L'Institut Català de la Salut, entitat gestora dels serveis i les prestacions sanitaris de la Generalitat i de la Seguretat Social a Catalunya, ha estat objecte, d'ençà la seva creació, i mitjançant la Llei 12/1983, de 14 de juliol, d'una desconcentració de funcions en les seves estructures territorials, que s'ha fet palesa d'una manera progressiva, d'acord amb el que preveu l'article 1 de l'esmentada Llei.

D'altra banda, el Decret 55/1989, de 13 de març, reestructura el Departament de Sanitat i Seguretat Social, i crea la Direcció General de Recursos Econòmics del Sistema Sanitari que, en concordança amb el que preveu l'article 3.3 de la Llei 12/1983, en la nova redacció donada per la Llei 13/1988, de 31 de desembre, té cura de la planificació, l'avaluació i el control de la gestió econòmico-administrativa, financera i pressupostària de l'Institut Català de la Salut, així com també del control de les funcions de gestió econòmico-administrativa dels centres i serveis sanitaris vinculats amb aquesta entitat gestora mitjançant acords, convenis, concerts o fórmules de gestió integrada o compartida.

D'acord amb això, escau ara reorganitzar els serveis centrals de l'Institut Català de la Salut, redistribuir les funcions dels diversos òrgans i unitats, i adaptar la seva estructura a les competències que l'Institut té encomanades.

En conseqüència, vist el que disposen la Llei 12/1983, de 14 de juliol, i la Llei 3/1982, de 25 de març, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

L'Institut Català de la Salut, creat per la Llei 12/1983, de 14 de juliol, s'estructura en els òrgans centrals següents: De participació: Consell General. De direcció i gestió: Direcció General. Gerència.

Consell General

Article 2

El Consell General de l'Institut Català de la Salut és, d'acord amb la Llei 12/1983 esmentada, i amb el Decret 380/1983, de 8 de setembre, l'òrgan de participació democràtica en el control i en la vigilància de la gestió dels serveis i prestacions sanitaris de la Seguretat Social corresponents a l'Institut esmentat.

Direcció General

Article 3

3.1 La Direcció General de l'Institut Català de la Salut té atribuïdes les funcions que estableix el Decret 436/1983, de 6 d'octubre. 3.2 El Director General de l'Institut, que assumirà la representació legal d'aquest, és nomenat i separat lliurement del seu càrrec pel Consell Executiu, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social.

Article 4

4.1 Per a l'exercici de les seves funcions la Direcció General s'estructura en els òrgans i les unitats següents: Secretaria General. Subdirecció General de Serveis Sanitaris. Assessoria Jurídica. Inspecció Sanitària. 4.2 Adscrita a la Direcció General hi haurà la Intervenció Delegada, amb les funcions, l'estructura i la dependència que estableix el Decret 271/1985, de 19 de desembre (DOGC núm. 596, de 4.10.1985). 4.3 Depèn directament del Director General, amb nivell orgànic de secció, el Gabinet de Direcció.

Secretaria General

Article 5

5.1 La Secretaria General de l'Institut Català de la Salut, amb nivell orgànic de subdirecció general, s'encarregarà d'organitzar, planificar i coordinar totes aquelles accions en les quals l'Institut es relacioni amb altres òrgans i entitats, inclòs el Consell General. mateix, exercirà les funcions d'establiment i coordinació dels procediments interns, tractament de la informació i elaboració de reculls estadístics en relació amb les activitats de l'Institut, i tindrà cura de l'organització i coordinació de serveis generals. 5.2 La Secretaria General s'estructura en: Servei d'Organització i Suport Informatiu. Serveis Generals.

Article 6

6.1 Al Servei d'Organització i Suport Informatiu correspon l'establiment i la coordinació dels procediments interns i dels sistemes organitzatius, estadístics i d'informació mecanitzada i procés de dades als serveis i les unitats de l'Institut Català de la Salut. A més, tindrà cura de donar suport tècnic i administratiu a les tasques de la Secretaria del Consell General i de la seva Comissió Executiva. 6.2 D'aquest Servei depenen la Secció d'Organització i Procediments i la Secció d'Estadística i Tractament de la Informació.

Article 7

7.1 La unitat de Serveis Generals, amb nivell orgànic de servei, té per funcions organitzar, planificar i coordinar les actuacions relatives a la informació general de l'Institut; el suport a les relacions administratives amb altres òrgans o entitats; les tasques de registre general i fons de documentació, confecció d'impresos i publicacions, i correcció de textos en general; així com també els serveis de comunicacions, vigilància i seguretat de les dependències centrals de l'Institut. 7.2 De la unitat de Serveis Generals depenen la Secció de Registre, Fons Documental i Suport Logístic, i la Secció d'Informació i Relacions Administratives.

Subdirecció General de Serveis Sanitaris

Article 8...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR