DECRET 191/1989, de 17 de juliol, de reestructuració de la Direcció General de Justícia Juvenil. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1210, pàg. 4049, de 23.10.1989).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Direcció General de Justícia Juvenil va ser reestructurada pel Decret 358/1988, d'1 de desembre, el qual es va dictar per adequar-ne l'estructura a les noves competències assignades al Departament de Justícia a partir de la Llei 12/1988, que va modificar la Llei 11/1985, de protecció de menors, i del Decret 332/1988, de 21 de novembre. Des d'aleshores, l'experiència diària ha demostrat que cal una revisió d'aquesta estructura.

S'ha fet necessària la creació d'una Secció d'Atenció Immediata i de Gestió d'Expedients, dependent del Subdirector General de Justícia Juvenil, amb les funcions de donar el primer assessorament psicosocial i, si escau, mèdic, en els jutjats de menors, realitzar les atencions més immediates als menors dictades pels jutges i gestionar-ne l'estructura jurídico-administrativa per tal d'assegurar la correcta obertura, l'arxiu, la custòdia i l'actualització dels expedients dels menors sota mesura judicial.

S'han reunit en aquesta disposició l'estructura i les funcions de les unitats dependents de la Direcció General i de la Subdirecció General, atès que s'ha considerat necessari redistribuir alguna d'aquestes funcions.

En virtut de tot això i atès el que disposa el Decret de 18 de setembre de 1978 sobre organització i competències dels òrgans dels departaments, a proposta del Conseller de Justícia i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea la Secció d'Atenció Immediata i de Gestió d'Expedients dependent del Subdirector General de Justícia Juvenil, que té les funcions següents: Donar una aproximació psicosocial i, si escau, mèdica, als jutjats de menors, a petició d'aquests, respecte dels menors que estan a la seva disposició. Realitzar les atencions més immediates als menors dictades pels jutges. La relació amb els òrgans judicials per al compliment dels acords que se'n puguin derivar, dins del marc de la legislació vigent. Gestionar l'estructura jurídico-administrativa per tal d'assegurar la correcta obertura, l'arxiu, la custòdia i l'actualització dels expedients dels menors sota mesura judicial.

Article 2

La Secció d'Inspecció passa a denominar-se Secció d'Assessorament i d'Inspecció i a dependre directament del Director General de Justícia Juvenil amb les funcions següents: Vetllar per al compliment dels principis continguts en la Llei de protecció de menors, pel respecte dels drets i les garanties del menor i per l'aplicació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR