DECRET 177/2006, de 23 de maig, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 177/2006, de 23 de maig, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència.

Mitjançant el Decret 143/2006, de 13 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, s'han assignat al Departament de la Presidència, a banda de les ja previstes a la normativa vigent, les competències relatives a les tecnologies de la informació, a la societat de la informació i a les telecomunicacions. Fins el moment de l'entrada en vigor del Decret, les competències esmentades corresponien al Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, el qual ha estat suprimit.

Tenint en compte els canvis esmentats i la resta de canvis en el nombre, denominació i àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat que s'han produït com a conseqüència de l'entrada en vigor del Decret 143/2006, de 13 de maig; el Govern, mitjançant el Decret 176/2006, de 18 de maig, ha disposat amb caràcter transitori que els centres directius i les entitats que depenien dels departaments que han estat suprimits segueixin exercint les seves funcions en els departaments als quals s'han adscrit les seves competències.

En el cas de les competències relatives a les tecnologies de la informació, a la societat de la informació i a les telecomunicacions, el centre directiu afectat és la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, anteriorment integrada al Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i que cal integrar ara en l'estructura general del Departament de la Presidència.

Atesa la relació d'algunes de les funcions que ja exercien diversos òrgans del Departament amb les pròpies d'aquesta Secretaria, s'amplia el seu àmbit de competències i, en conseqüència, la seva estructura. Concretament, s'integra a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació un òrgan ja existent .la Direcció General d'Atenció Ciutadana., i un altre de nova creació .la Direcció General d'Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions., que incorpora els dos serveis actuals de la Secretaria, i un tercer, que s'anomenarà Servei de Gestió de l'Espectre Radioelèctric, que assumeix algunes funcions que actualment exerceix la Direcció General de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisuals en matèria d'espectre radioelèctric. La resta de funcions d'aquesta darrera unitat, que se suprimeix, seran assumides per la Subdirecció General de Mitjans Audiovisuals, de nova creació, integrada a la Secretaria de Comunicació.

Dins el mateix àmbit de competències, s'adscriu també al Departament de la Presidència el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, anteriorment adscrit al Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Un altre canvi substancial que motiva la modificació de l'estructura del Departament de la Presidència és el fet que en el moment actual el titular d'aquest Departament .ni cap altre membre del Govern. no té la condició de conseller primer, motiu pel qual deixa de tenir justificació l'existència de la Secretaria General del Conseller Primer. Cal, per tant, suprimir aquesta Secretaria General, i introduir els canvis oportuns en les unitats que en depenien o que coordinava, amb criteris de racionalitat i eficàcia administrativa.

Finalment, mitjançant aquest Decret es canvia el Departament que es relaciona amb la Comissió Jurídica Assessora, que ha de ser determinat pel Govern, de conformitat amb el que estableix l'article 2 de la Llei 5/2002, de 2 de maig, reguladora d'aquest alt òrgan consultiu. A partir d'ara el Govern es relacionarà amb la Comissió Jurídica Assessora mitjançant el Departament de la Presidència, en substitució del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Per tot això, a proposta del conseller de la Presidència i del conseller de Governació i Administracions Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Estructura del Departament de la Presidència

1.1 El Departament de la Presidència, sota la direcció de la persona que n'és titular, s'estructura en les unitats directives següents:

  1. La Secretaria General de la Presidència.

  2. La Secretaria del Govern.

  3. La Secretaria de Comunicació.

  4. El Gabinet Jurídic de la Generalitat.

  5. La Secretaria de Relacions Internacionals.

  6. La Secretaria de Política Lingüística.

  7. La Secretaria General de l'Esport.

  8. La Secretaria General de Joventut.

  9. La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

  10. La Direcció General d'Afers Religiosos.

  11. El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya.

    1.2 Depenen del Departament de la Presidència les delegacions territorials del Govern de la Generalitat i la Delegació del Govern a Madrid.

    1.3 Resten adscrits al Departament de la Presidència:

  12. El Patronat de la Muntanya de Montserrat.

  13. L'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR