DECRET 106/1995, de 7 de març, de reestructuració de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació del Departament de Justícia.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

L'estructura orgànica de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació estava fixada fins ara pel Decret 100/1987, de 20 de febrer, i el Decret 259/1990, de 8 d'octubre.

Les actuacions dutes a terme en aquest període de temps, entre les quals hi ha la construcció i la posada en funcionament de dos centres penitenciaris nous; l'autonomia com a centres penitenciaris independents de les antigues seccions obertes del Centre Penitenciari Lleida I i del Centre Penitenciari d'Homes de Barcelona; l'ampliació, en general, dels diferents centres i, en definitiva, la realització de tot un seguit d'actuacions adreçades a impulsar les activitats educatives, culturals i laborals i a millorar l'estructura sanitària han motivat que les funcions de la Direcció General hagin augmentat i adquirit més complexitat i aconsellin una revisió de l'estructura.

Consegüentment, s'ha considerat convenient modificar l'estructura dels serveis, per tal d'adaptar-los a les noves realitats i a les diferents actuacions, cada vegada més àmplies, que duen a terme.

En virtut de tot això, a proposta de la consellera de Justícia i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació s'estructura orgànicament de la manera següent:

  1. La Subdirecció General d'Afers Penitenciaris, de la qual depenen el Servei de Centres, el Servei de Rehabilitació, el Servei de Sanitat i el Servei de Gestió Administrativa.

  2. El Servei d'Assessorament Jurídic i Inspecció.

Article 2

Corresponen a la Subdirecció General d'Afers Penitenciaris les funcions següents:

  1. L'assistència i el suport al director general en l'exercici de les seves funcions en matèria de serveis penitenciaris i de rehabilitació.

  2. L'organització, la coordinació, la programació i l'impuls de les funcions de les diferents unitats administratives que depenen d'aquest òrgan, d'acord amb les directrius establertes pel director general.

  3. L'impuls i la direcció del desenvolupament dels programes d'actuació que, en diferents vessants, duguin a terme els centres penitenciaris.

  4. L'establiment dels criteris d'organització i les normes de funcionament que, en tots els aspectes, són aplicables als diferents centres penitenciaris de Catalunya.

  5. L'acompliment dels objectius prioritaris pel que fa a la política de rehabilitació, d'intervenció penitenciària, sanitària, econòmica i de personal, i la supervisió de la seva consecució.

  6. La col·laboració amb les unitats de la Secretaria General responsables dels projectes i les obres que es duen a terme als centres penitenciaris.

  7. La col·laboració amb les unitats de la Secretaria General responsables dels assumptes econòmics i de personal del Departament.

  8. Qualsevol altra funció que li encomani el director general.

Article 3

3.1 Corresponen al Servei de Centres les funcions següents:

  1. El control i la supervisió dels centres de règim ordinari i dels departaments de règim tancat.

  2. L'organització i la supervisió de tot allò relacionat amb la vigilància i la seguretat interior dels centres penitenciaris i del personal que se n'encarrega.

  3. L'organització i la supervisió de les oficines dels centres penitenciaris relacionades amb el Servei.

  4. L'organització, la supervisió i el control dels diferents serveis dels centres.

  5. L'organització i la supervisió del procediment disciplinari de la població reclusa i de l'activitat de les juntes de règim i administració.

  6. El control i l'organització i la supervisió de les conduccions i els trasllats dels interns.

  7. L'organització i la supervisió dels fitxers de la població reclusa i de les dades estadístiques.

  8. L'organització i la supervisió de tot allò relacionat amb la informàtica als centres penitenciaris.

  9. L'estudi i la proposta pel que fa a les necessitats d'obres i equipaments i a la dotació de personal i de mitjans materials en l'àmbit del Servei.

  10. L'organització i la supervisió dels programes de formació i la proposta de la selecció de personal en l'àmbit del Servei.

  11. L'adopció de solucions immediates i provisionals davant de qualsevol situació d'urgència que es pugui produir, amb independència de les que calgui adoptar excepcionalment en els torns de guàrdia permanent de la Inspecció.

  12. Qualsevol altra funció que li encomani el director general o el subdirector general. 3.2 Del Servei de Centres depenen la Secció de Règim i la Secció de Gestió Penitenciària.

Article 4

4.1 Corresponen a la Secció de Règim les funcions següents:

  1. La gestió i el seguiment de les conduccions i els trasllats dels interns.

  2. La gestió i el seguiment dels fitxers de la població reclusa i de les dades informàtiques i les estadístiques.

  3. El control de la gestió i el seguiment de les oficines d'identificació i règim i la gestió dels seus recursos materials i personals.

  4. La informació a les autoritats judicials i governatives sobre les dades relatives a la localització i situació processal, penal i penitenciària dels interns.

  5. La participació en la gestió i el seguiment de les qüestions relacionades amb la informàtica.

  6. Qualsevol altra funció que li encomani el cap del Servei. 4.2 Corresponen a la Secció de Gestió Penitenciària les funcions següents:

  7. El control de la gestió dels centres penitenciaris en matèria de seguretat, ordre i vigilància.

  8. El control de la gestió dels diferents serveis dels centres, la supervisió de la normativa de règim interior dels centres i el seguiment de l'actuació de les oficines dels centres penitenciaris.

  9. La gestió del procediment disciplinari de la població reclusa i de l'activitat de les juntes de règim i administració.

  10. El seguiment, l'estudi i l'anàlisi dels incidents regimentals que es produeixin als centres penitenciaris.

  11. La revisió dels expedients relacionats amb els beneficis penitenciaris.

  12. L'estudi i la proposta de les obres i dels mitjans materials i personals necessaris per a un millor funcionament dels centres.

  13. Qualsevol altra funció que li encomani el cap del Servei.

Article 5

5.1 Corresponen al Servei de Rehabilitació les funcions següents:

  1. L'organització i la supervisió dels programes educatius, culturals, esportius i de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR