DECRET 66/2005, de 19 d'abril, de reestructuració de la Direcció General de Programació Econòmica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET

66/2005, de 19 d'abril, de reestructuració de la Direcció General de Programació Econòmica.

El Decret 108/1993, de 9 de març, de reestructuració de la Direcció General de Programació Econòmica va estructurar la Direcció General en dues unitats: l'Àrea d'Estudis i Coordinació, que té encomanades unes funcions que es concreten en l'estudi, anàlisi i seguiment de l'economia catalana, el sector públic i el finançament autonòmic, i l'Àrea de Programació, amb unes funcions encomanades de preparació tècnica i suport a la programació econòmica de la Generalitat de Catalunya, especialment pel que fa a la política d'inversions públiques i a la coordinació amb les polítiques estructurals i de cohesió de la Unió Europea.

Aquest nou decret de reestructuració de la Direcció General de Programació Econòmica estableix la divisió de l'Àrea d'Estudis i Coordinació en dues unitats: d'una banda, la Subdirecció General d'Estudis, i de l'altra, la Subdirecció General de Finançament Autonòmic. L'objectiu de la reestructuració és adaptar l'organització de la Direcció General de Programació Econòmica, i en concret de l'Àrea d'Estudis i Coordinació, a les necessitats derivades de l'abast, complexitat i pes específic de les dues grans línies d'actuació pròpies de l'Àrea: anàlisi i seguiment de l'economia i de la hisenda de Catalunya.

El model de finançament autonòmic és un dels aspectes cabdals per al desenvolupament de les comunitats autònomes. Per a la Generalitat de Catalunya aquest és un element de primordial importància per assegurar un bon funcionament del seu autogovern. És en aquest sentit que s'inscriu la creació de la Subdirecció General de Finançament Autonòmic com a òrgan d'anàlisi i seguiment de l'actual sistema de finançament, d'elaboració de propostes per assolir un nou model de finançament, així com tots aquells aspectes vinculats amb les relacions econòmiques i financeres de les administracions públiques.

La nova reestructuració permetrà a la Subdirecció General d'Estudis el major aprofundiment necessari per a l'anàlisi de la creixent complexitat i dinàmica de l'economia catalana, cosa que requereix un enfocament propi d'un món globalitzat i molt interrelacionat, així com el seguiment acurat de les economies regionals i nacionals amb les que competir amb nous processos, nous productes i nous mercats, la qual cosa fa necessària l'anàlisi rigorosa de les tendències i de les polítiques per a la definició de les línies bàsiques d'actuació del sector públic a Catalunya.

Pel que fa a la Subdirecció General de Programació, s'afronta la necessitat d'agrupar la globalitat de l'actuació inversora del sector públic de la Generalitat i de les empreses participades, així com l'existència de nous mecanismes de finançament dels projectes d'inversió pública cada vegada més complexos.

D'altra banda, la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit dels programes i actuacions amb participació comunitària s'haurà d'adaptar al nou període de programació dels fons europeus 2007-2013 i als canvis derivats de l'entrada de nous...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR