DECRET 313/2004, de 8 de juny, de reestructuració del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyDecret

DECRET 313/2004, de 8 de juny, de reestructuraciÛ del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ.

El Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ va ser creat pel Decret 123/2000, de 3 d'abril, i se li van conferir les competËncies per a la planificaciÛ, l'ordenaciÛ, la direcciÛ i l'execuciÛ de les competËncies atribuÔdes a la Generalitat de Catalunya en matËria d'universitats, recerca, noves tecnologies de la informaciÛ i comunicaciÛ i societat dela informaciÛ, d'acord amb les directrius del Govern. Per a l'exercici d'aquestes funcions, el Decret 127/2000, de 3 d'abril, va dotar el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ d'una estructura sobre la base de la configuraciÛ org‡nica que preveu la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya.

Amb l'objectiu d'exercir funcions de foment del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, la Llei 7/2001, de 31 de maig, va crear l'AgËncia de GestiÛ d'Ajuts Universitaris i de Recerca com una entitat de dret p˙blic sotmesa a dret privat vinculada a aquest Departament.

Posteriorment, el Decret 355/2001, de 24 de desembre, va adscriure el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la InformaciÛ de la Generalitat de Catalunya al Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, mitjanÁant la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la InformaciÛ.

La Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, ha plantejat noves exigËncies organitzatives derivades de l'assignaciÛ de noves funcions, ha modificat l'estructura i funcions del Consell Interuniversitari de Catalunya i ha transformat l'AgËncia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya en una entitat de dret p˙blic sotmesa a dret privat vinculada a aquest Departament.

D'aquesta manera, la dispersiÛ de les normes reguladores de l'estructura del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ i de les entitats vinculades aconsellen refondre en una disposiciÛ la normativa org‡nica d'aquest Departament, als efectes d'adequar a la realitat actual el seu funcionament, d'acord amb els principis d'eficiËncia, desconcentraciÛ, descentralizaciÛ i coordinaciÛ que han de regir l'actuaciÛ administrativa.

Per aixÚ, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment, i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ dela Generalitat, a proposta del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ i d'acord amb el Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

Funcions i estructura del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ

Article 1

Funcions del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ

1.1††Al Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ li correspon la planificaciÛ, l'ordenaciÛ, la direcciÛ i l'execuciÛ de les competËncies atribuÔdes a la Generalitat de Catalunya en matËria d'universitats, recerca, tecnologies de la informaciÛ i comunicaciÛ i societat de la informaciÛ, d'acord amb les directrius del Govern.

Correspon igualment al Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, la planificaciÛ, la supervisiÛ, la direcciÛ, la coordinaciÛ i l'assessorament respecte dels mitjans i les activitats per satisfer les necessitats de telecomunicacions i inform‡tiques de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, en coordinaciÛ amb el Departament de la PresidËncia quan l'exercici d'aquestes funcions tingui car‡cter interdepartamental.

1.2††El/La conseller/a del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, com a titular del Departament, en dirigeix, en coordina i en controla l'activitat i tÈ les atribucions que estableix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Estructura del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ

2.1††El Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, sota la direcciÛ del/ de la conseller/a, exerceix les seves funcions mitjanÁant els Úrgans seg¸ents:

a)†La Secretaria General.

b)†La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la InformaciÛ.

c)†La DirecciÛ General d'Universitats.

d)†La DirecciÛ General de Recerca.

2.2††Resten adscrits al Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ:

a)†La Secretaria General del Consell Interuniversitari de Catalunya.

b)†El Consell Interdepartamental de Recerca i InnovaciÛ TecnolÚgica.

2.3††SÛn entitats de dret p˙blic sotmeses a dret privat vinculades al Departament d'Universitats, Recerca iSocietat de la InformaciÛ:

a)†El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la InformaciÛ de la Generalitat de Catalunya.

b)†L'AgËncia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

c)†L'AgËncia de GestiÛ d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

2.4††El Consell de DirecciÛ del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ Ès l'Úrgan consultiu del/de la conseller/a pel que fa al seguiment de l'acciÛ de govern que s'executa des del Departament, la coordinaciÛ de l'activitat del Departament i el seu seguiment. Aquest Consell integra els titulars de totes les unitats directives del Departament, els/les titulars de les unitats adscrites previstes a l'apartat 2 i les persones del Departament que el/la conseller/a consideri oport˙, i es reuneix prËvia convocatÚria del/de la conseller/a.

CapÌtol 2

“rgans d'assistËncia al conseller

Article 3

“rgans d'assistËncia al conseller

3.1††Les unitats d'assistËncia i suport del/de la conseller/a d'Universitats, Recercai Societat de la InformaciÛ, del qual depenen directament, sÛn:

a)†El Gabinet del conseller.

b)†La Secretaria del conseller.

3.2††El personal eventual que presta serveis a les unitats d'assistËncia i suport del/de la conseller/a es regeix per l'Acord del Govern de 20 de gener de 2004, pel qual es regulen determinats aspectes del rËgim del personal eventual al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat, i pel que estableixi la seva normativa especÌfica d'aplicaciÛ.

CapÌtol 3

Secretaria General

Article 4

Secretari/‡ria General

El/La secretari/‡ria general del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ exerceix les funcions que li atribueix l'article 13 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, les altres que li assigni la resta de la normativa vigent i les que li siguin encomanades per delegaciÛ del/de la titular del Departament.

Article 5

Estructura de la Secretaria General

5.1††La Secretaria General s'estructura en els Úrgans seg¸ents:

a)†La DirecciÛ de Serveis.

b)†El Gabinet TËcnic.

c)†L'Assessoria JurÌdica.

5.2††De la Secretaria General en depËn l'‡rea funcional seg¸ent:

L'Oficina de PolÌtica Ling¸Ìstica.

Article 6

DirecciÛ de Serveis

6.1††A la DirecciÛ de Serveis li corresponen les funcions seg¸ents:

a)†Dirigir i coordinar l'administraciÛ, el rËgim interior i la gestiÛ dels serveis generals del Departament, sota la direcciÛ del/de la secretari/‡ria general i tambÈ coordinar la resta de serveis administratius de les unitats directives i org‡niques del Departament.

b)†La coordinaciÛ de la preparaciÛ de l'avantprojecte de pressupost del Departament en col∑laboraciÛ amb els altres Úrgans del Departament.

c)†La coordinaciÛ de la gestiÛ pressupost‡ria, de la comptabilitat, de la gestiÛ patrimonial, de les contractacions, de les obres i el seu manteniment.

d)†La coordinaciÛ de la planificaciÛ econÚmica del Departament.

e)†La direcciÛ de les actuacions del Departament en els ‡mbits de les relacions laborals i de la prevenciÛ de riscos.

f)†Les relacions funcionals amb altres departaments quan li encarregui el/la secretari/‡ria general.

g)†La coordinaciÛ dels assumptes relatius al personal adscrit als diferents Úrgans del Departament.

h)†Fer el seguiment i el control de les activitats de normalitzaciÛ ling¸Ìstica que es duguin a terme dins el Departament.

i)†La coordinaciÛ del web del Departament, en col∑laboraciÛ amb el Gabinet TËcnic.

j)†Qualsevol altra funciÛ que li delegui el/la secretari/‡ria general del Departament.

6.2††De la DirecciÛ de Serveis depenen els Úrgans actius seg¸ents:

a)†La SubdirecciÛ General de GestiÛ EconÚmica, ContractaciÛ i RËgim Patrimonial.

b)†La SubdirecciÛ General de Recursos Humans i OrganitzaciÛ.

6.3††De la DirecciÛ de Serveis depËn l'¿rea de Tecnologies de la InformaciÛ i les Comunicacions.

Article 7

SubdirecciÛ General de GestiÛ EconÚmica, ContractaciÛ i RËgim Patrimonial

7.1††A la SubdirecciÛ General de GestiÛ EconÚmica, ContractaciÛ i RËgim Patrimonial li corresponen les funcions seg¸ents:

a)†La coordinaciÛ de les funcions relacionades amb la gestiÛ econÚmica de les diferents unitats del Departament i l'elaboraciÛ de l'avantprojecte de pressupost de despeses i la gestiÛ i l'administraciÛ d'aquest pressupost.

b)†El desenvolupament i la coordinaciÛ de la planificaciÛ del Departament en matËria econÚmica.

c)†La planificaciÛ, l'impuls i el seguiment dels objectius del Departament en matËria econÚmica, aixÌ com el control de la seva execuciÛ.

d)†La supervisiÛ de la comptabilitat interna i de l'habilitaciÛ del Departament i el control de les modificacions pressupost‡ries.

e)†L'assessorament en matËria pressupost‡ria i comptable a totes les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR