ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials per a l'exercici 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

Exposició de motius

El sistema de serveis socials configurat per la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials, s’articula per mitjà d’una cartera de serveis que fixa les prestacions del sistema públic de serveis socials.

El Decret 142/2010, d’11 d’octubre, aprova la Cartera de Serveis Socials 2010-2011 que recull les prestacions que ofereix el sistema públic de serveis socials.

La disposició addicional primera del Decret esmentat estableix que, mitjançant ordre, el departament competent en matèria de serveis socials podrà actualitzar el cost de referència, el mòdul social i el copagament de les prestacions no gratuïtes de la Cartera de Serveis Socials.

Atesa la conjuntura econòmica actual, s’ha acordat amb els sectors implicats més representatius modificar el cost de referència d’alguns serveis, i mantenir-lo en d’altres.

En relació amb aquestes mesures econòmiques, s’ha arribat a acords amb els sectors més representatius d’atenció a les persones amb discapacitat, per tal d’adaptar els criteris funcionals de prestació dels serveis a la nova conjuntura, de manera que se’n facilita la sostenibilitat i alhora es garanteix l’equitat i la qualitat dels serveis prestats a tots els ciutadans que els requereixen.

Així mateix, l’Administració ha considerat algunes de les demandes realitzades pels representants del sector de gent gran al si de la Taula Tècnica, per garantir la sostenibilitat del sector i el manteniment de la qualitat del servei prestat a la gent gran.

D’altra banda, la Llei de pressupostos per a l’any 2012 ha inclòs una disposició addicional que estableix, d’una banda, la pròrroga de la Cartera de Serveis Socials 2010-2011, aprovada pel Decret 142/2010, d’11 d’octubre, amb les modificacions introduïdes per l’actual marc vigent, i n’amplia la vigència fins al 31 de desembre de 2012, i, d’altra banda, que els criteris funcionals de les prestacions de servei de centres residencials de gent gran i de servei d’atenció residencial i d’atenció diürna de persones amb discapacitat actualment vigents, es podran determinar per disposició reglamentària del departament competent en matèria de serveis socials, fins que no s’aprovi la nova cartera.

Finalment, s’aprofita l’ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d’algunes prestacions de serveis socials.

Per tot això, i en ús de les facultats que m’atorguen l’article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern i l’article 1.3-2 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny,

Ordeno:

Article 1

Actualitzar per a l’any 2012 el cost de referència, el mòdul social i el copagament relatiu a les prestacions no gratuïtes de la Cartera de Serveis Socials que es detallen en l’annex 1 d’aquesta disposició, d’acord amb la disposició addicional primera del Decret 142/2010, d’11 d’octubre, pel qual s’aprova la Cartera de Serveis Socials 2010-2011.

Article 2

Actualitzar els criteris funcionals per a la prestació de serveis per part dels centres residencials de gent gran i dels centres residencials i d’atenció diürna de persones discapacitades previstos a la Cartera de Serveis Socials, que s’estableixen a l’annex 2 d’aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor el primer dia del mes següent al de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 9 de maig de 2012

Josep Lluís Cleries i Gonzàlez

Conseller de Benestar Social i Família

Annex 1

Actualització del cost de referència, el mòdul social i el copagament

Cartera 2012
Codi Prestació Cost de referència Mòdul social Copagament
Import Unitat Import Unitat Import Unitat
1.2.3.1 Servei de centre de dia per a gent gran de caràcter temporal o permanent 28,06 €/estada
853,49 €/mes 324,47 €/mes 529,02 €/mes
617,32 €/mes (dies laborables) 234,68 €/mes (dies laborables) 382,64 €/mes (dies laborables)
1.2.3.3.1 Servei de llar residència per a gent gran de caràcter temporal o permanent 27,85 €/estada
847,24 €/mes
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR