ORDRE VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

L'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny (DOGC núm. 4168, de 6.7.2004) estableix els títols, diplomes i certificats que es consideren equivalents als certificats de la Secretaria de Política Lingüística. Entre aquests, hi consten els certificats expedits per l'Escola Oficial d'Idiomes del Departament d'Educació.

El Decret 4/2009, de 13 de gener, del Departament d'Educació (DOGC núm. 5293, de 15.1.2009) estableix una nova regulació de l'organització i el currículum dels ensenyaments d'idiomes de règim especial, atesos els aspectes bàsics del currículum dels ensenyaments d'idiomes de règim especial que fixa el Reial decret 1629/2006, de 29 de desembre, d'acord amb la regulació i l'organització d'aquests ensenyaments establerta per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació. El Decret d'Educació esmentat és aplicable a les escoles oficials d'idiomes i en els centres docents públics de Catalunya en els quals s'implantin aquests ensenyaments.

La Llei orgànica 2/2006 organitza els ensenyaments d'idiomes de règim especial en tres nivells: bàsic, intermedi i avançat. Estableix que els ensenyaments de nivell bàsic tindran les característiques i l'organització que les administracions educatives determinin i que els ensenyaments d'idiomes de règim especial corresponents als nivells intermedis i avançats han de ser impartits a les escoles oficials d'idiomes. El Reial decret 1629/2006 determina les exigències mínimes del nivell bàsic a l'efecte de certificació i fixa els ensenyaments mínims que hauran de formar part dels currículums que les administracions educatives estableixin per als nivells intermedi i avançat dels idiomes que s'imparteixen a les escoles oficials d'idiomes. També estableix que els nivells bàsic, intermedi i avançat tenen com a referència les competències pròpies, respectivament, dels nivells A2, B1 i B2 del Consell d'Europa segons es defineixen aquests nivells en el Marc europeu comú de referència per a les llengües.

Aquesta nova regulació i organització dels ensenyaments d'idiomes de règim especial i la correspondència establerta dels nivells d'ensenyament i dels certificats amb els nivells del Marc per a tot l'àmbit de l'Estat fan necessari actualitzar l'Ordre d'equivalències fins ara vigent tot incorporant-hi els nous certificats de català expedits per totes les escoles oficials d'idiomes o per l'òrgan competent en matèria d'ensenyaments d'idiomes de règim especial de les comunitats autònomes, com a equivalents als certificats de la Secretaria, tenint en compte que la correspondència dels certificats de català de la Secretaria amb els nivells del Marc comú europeu del Consell d'Europa és la següent: nivell bàsic, A2; nivell elemental, B1, i nivell intermedi, B2. Igualment cal tenir en compte que els canvis introduïts per aquesta nova regulació, especialment la remissió que el Decret 4/2009 fa en la disposició addicional tercera , quant al règim d'equivalències, al Reial decret 1629/2006, de 29 de desembre, comporten que s'estableixi la limitació temporal del curs 2007-2008 per a l'equivalència dels certificats de l'Escola Oficial d'Idiomes que ja figuraven en l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny. D'aquesta manera es pretén facilitar la interpretació de l'abast d'aquestes equivalències.

D'altra banda, també es considera convenient incloure els certificats de llengua catalana expedits per la Universitat de Vic, la Universitat Abat Oliba, la Universitat Ramon Llull i la Universitat Internacional de Catalunya, així com un certificat de la Universitat de Lleida.

Ateses les modificacions successives de l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística i atesa la necessitat de procedir a les noves modificacions assenyalades, es considera oportú de refondre tota aquesta normativa en un text únic. Igualment, s'ha considerat oportú fer constar la correspondència dels certificats de la Secretaria de Política Lingüística amb els nivells fixats al marc europeu comú de referència per a l'aprenentatge de llengües.

El Decret 152/2001, de 29 de maig (DOGC núm. 3406, d'11.6.2001) sobre avaluació i certificació de coneixements de català, regula els certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. En la seva disposició addicional faculta el conseller o consellera per establir, per mitjà d'una ordre, els títols, diplomes i certificats que són considerats equivalents als que regula el Decret esmentat.

Per tot això, i d'acord amb la disposició addicional esmentada,

Ordeno:

Article únic

Es consideren equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística que estableix l'article 5 del Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, els títols, diplomes i certificats que consten a l'annex.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny (DOGC núm. 4168, de 6.7.2004) sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/13/2007, de 24 de gener (DOGC núm. 4811, de 31.1.2007) i per l'Ordre VCP/17/2008, de 14 de gener (DOGC núm. 5057, de 28.1.2008).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor el mateix dia que es publicarà al DOGC.

Contra aquesta Ordre es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 12 de novembre de 2009

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del Govern

Annex

  1. Certificats de referència de la Secretaria de Política Lingüística que estableix l'article 5 del Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català.

    1. Certificat de nivell bàsic de català (A bàsic).

    2. Certificat de nivell elemental de català (A elemental).

    3. Certificat de nivell intermedi de català (B).

    4. Certificat de nivell de suficiència de català (C).

    5. Certificat de nivell superior de català (D).

  2. Títols, diplomes i certificats que es consideren equivalents als certificats de català de la Secretaria de Política Lingüística indicats al punt I.

    1. Certificat de nivell bàsic de català (A bàsic), que es correspon amb les competències lingüístiques del nivell A2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR). Títols, diplomes i certificats que es consideren equivalents

      Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada:

      Certificat de nivell bàsic de català (A bàsic).

      Consorci per a la Normalització Lingüística:

      Certificat de nivell bàsic de català.

      Departament d'Educació. Centres i aules de formació de persones adultes, autoritzats:

      Certificat de nivell bàsic, emès a partir del curs 2006-2007.

      Escola d'Administració Pública de Catalunya:

      Certificat de nivell bàsic de català (A bàsic).

      Escola Oficial d'Idiomes. Departament d'Ensenyament:

      Acreditació d'haver aprovat el primer curs de llengua catalana (expedit fins al curs acadèmic 2007-2008).

      Escoles oficials d'idiomes o els òrgans competents en matèria d'ensenyament d'idiomes de règim especial de les comunitats autònomes:

      Certificat acreditatiu d'haver superat el nivell bàsic o certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Direcció General de Política Lingüística:

      Certificat internacional de català de nivell bàsic.

      Institut Ramon Llull:

      Certificat de nivell bàsic de català.

      Universitat Abat Oliba:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat Autònoma de Barcelona:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat de Barcelona:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat de Girona:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat Internacional de Catalunya:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat de Lleida:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat Oberta de Catalunya:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat Politècnica de Catalunya:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat Pompeu Fabra:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat Ramon Llull:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat Rovira i Virgili:

      Certificat de nivell bàsic de llengua catalana.

      Universitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR