DECRET 362/1994, de 23 de desembre, de reforma de l'Institut Català per al Desenvolupament del Transport.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Decret 239/1985, de 21 de juliol, va crear l'Institut Català per al Desenvolupament del Transport com un servei administratiu, sense personalitat jurídica, dependent orgànicament i funcional de la Secretaria General del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Aquest Decret va ser modificat pel Decret 309/1985, de 25 d'octubre, el qual va introduir una nova redacció per a l'article 5.1, relatiu a la Comissió Assessora de l'Institut, per tal d'assolir una major eficàcia tècnica.

Posteriorment, mitjançant les ordres d'1 d'octubre de 1986 i 16 de juny de 1988, es van procedir a crear determinades subcomissions, dependents de l'abans esmentada Comissió assessora, i es completava així l'estructura funcional de l'Institut.

No obstant això, el temps transcorregut des que es van aprovar aquelles disposicions i les necessitats actuals aconsellen introduir els elements de reforma de l'Institut necessaris per tal d'aconseguir, d'una banda, els màxims nivells d'eficàcia en la realització de les tasques que li són pròpies i, de l'altra, una major flexibilitat en el seu funcionament.

Igualment, i d'acord amb les funcions atribuïdes a la Direcció General de Transports en matèria de direcció de la política general de transports a Catalunya, es fa necessari establir els mecanismes de coordinació necessaris entre ambdós òrgans.

Per això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 L'Institut Català per al Desenvolupament del Transport és un organisme sense personalitat jurídica pròpia, adscrit a la Direcció General de Transports. 1.2 En l'exercici de les seves funcions, l'Institut Català per al Desenvolupament del Transport restarà subjecte a les directrius i objectius que fixi el director general de Transports, de conformitat amb la política general de transports.

Article 2

Correspon a l'Institut Català per al Desenvolupament del Transport promoure, dins la major racionalitat, l'optimització del sistema de transports a Catalunya i a l'àmbit interregional de referència, i d'acord amb aquests objectius se li confereixen les funcions següents:

  1. Realitzar estudis econòmics, sociològics i de qualsevol altra naturalesa que tinguin interès o importància per al sistema de transports a Catalunya i també dins l'àmbit interregional de referència, tant a demanda de la Generalitat com d'altres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR