LLEI 4/1996, de 2 d'abril, de reforma de la Llei 12/1993, de creació de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

El president de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

Article 1

Es modifica l'article 3.1.a de la Llei 12/1993, que queda redactat de la manera següent: "Elaborar, avaluar i executar o impulsar plans de promoció i desenvolupament de caràcter global o sectorial de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre que integrin o potenciïn els esforços que es fan en aquesta zona i alhora afavoreixin la coordinació de totes les administracions actuants, a més de participar en l'elaboració i l'avaluació del Pla territorial parcial de les Terres de l'Ebre."

Article 2

Es modifica l'article 5 de la Llei 12/1993, que queda redactat de la manera següent: "1. El Consell Rector és l'òrgan superior de govern de l'Institut. En són membres: "

  1. El president, que ha d'ésser un conseller de la Generalitat. "

  2. El vicepresident, que ha d'ésser un dels representants de les administracions locals i que pot fer les funcions de president per absència o delegació d'aquest. "

  3. El director, que actua de secretari. "

  4. Vuit representants designats per l'Administració de la Generalitat. "

  5. Vuit representants de les administracions locals de les quatre comarques de l'Ebre, dos per comarca, a proposta dels consells comarcals respectius. "2. La composició del Consell Rector ha de garantir la representació dels partits o les coalicions amb representació al Parlament de Catalunya. "3. Els membres del Consell Rector són nomenats pel seu president, a proposta de cadascuna de les representacions respectives. "4. El president de l'Institut és nomenat pel president de la Generalitat."

Article 3

Es modifica l'article 9.1 de la Llei 12/1993, que queda redactat de la manera següent: "1. Es crea el Consell Assessor, com a òrgan de caràcter consultiu. En el Consell Assessor són representades les parts interessades, públiques i privades, de les comarques de l'Ebre. "2. (...)."

Article 4

S'afegeix a la Llei 12/1993 un article 9 bis, amb el text següent: "Són funcions del Consell Assessor: "

  1. Informar, assessorar i formular propostes al Consell Rector i al director sobre qualsevol matèria relativa a les activitats que aquest acompleixi per tal de portar a terme les funcions indicades en l'article 3. "

  2. Informar dels assumptes que li són sotmesos pel Consell Rector i informar, preceptivament, del pla anual d'actuacions. "

  3. Proposar al Consell Rector totes les actuacions que consideri convenients per al compliment dels objectius de l'Institut."

Article 5

S'afegeix a la Llei 12/1993 una disposició final primera bis, amb el text següent: "Els membres del Consell Rector s'han de renovar en el termini màxim de tres mesos des de la constitució de les administracions respectives, tant dels ajuntaments com de la Generalitat."

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 2 d'abril de 1996

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

(96.089.052)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR