LLEI 12/1990, de 5 de juliol, per la qual s'autoritza la refosa dels textos legals vigents a Catalunya en matèria urbanística.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

La Generalitat de Catalunya, en exercici de la competència exclusiva que li atribueix l'article 9.9 de l'Estatut d'Autonomia, ha desenvolupat una tasca legislativa important en matèria d'ordenació del territori i urbanisme, dirigida primordialment a establir un marc legal adequat a les peculiaritats sòcio-econòmiques del territori català.

Les manifestacions més significatives d'aquesta potestat legislativa són la Llei 9/1981, del 18 de novembre, sobre Protecció de la Legalitat Urbanística i la Llei 3/1984, del 9 de gener, de Mesures d'Adequació de l'Ordenament Urbanístic de Catalunya, per bé que, en funció de l'amplitud de la matèria, hi han incidit igualment disposicions d'abast divers, com ara la Llei 23/1983, del 21 de novembre, de Política Territorial i les regulacions concretes relatives a aspectes sectorials, i d'altres de tan específiques com la creació d'òrgans propis amb competències d'intervenció sobre el territori.

En aquest període, s'ha posat de manifest la conveniència d'agrupar en un text únic tota la legislació urbanística vigent a Catalunya. En aquest sentit, la Llei de Mesures d'Adequació de l'Ordenament Urbanístic de Catalunya ja va establir, en la Disposició Final Quarta, l'elaboració d'un codi urbanístic català, que va ésser aprovat el 7 de juliol de 1987 i que, fins ara, ha constituït un instrument eficaç en l'aplicació del dret urbanístic.

Malgrat això, al llarg del temps transcorregut des que fou aprovat, s'ha posat en relleu l'oportunitat de disposar d'un text legal articulat al servei dels operadors jurídics que, alhora, incorpori les modificacions produïdes en aquest àmbit jurídic.

La tècnica establerta per l'article 33 de l'Estatut d'Autonomia, que permet delegar en el Govern de la Generalitat la potestat de refondre textos legals, es considera la figura idònia per a aconseguir aquesta finalitat.

Article 1

Autorització de la refosa S'autoritza el Govern de la Generalitat perquè aprovi, en el termini de sis mesos, amb el dictamen previ de la Comissió Jurídica Assessora, el text refós de la Llei 9/1981, del 18 de novembre, sobre Protecció de la Legalitat Urbanística, de la Llei 3/1984, del 9 de gener, de Mesures d'Adequació de l'Ordenament Urbanístic de Catalunya, i de la legislació urbanística vigent a Catalunya per imperatiu de la Disposició Final Primera d'ambdós textos legals.

Article 2

Abast de la refosa L'autorització per a refondre s'estén a l'aclariment, la regularització i l'harmonització dels textos legals a què es refereix l'article 1, i també a la incorporació de les addicions o les modificacions posteriors contingudes en les disposicions aprovades pel Parlament de Catalunya que afecten la matèria objecte de la refosa enunciades per l'annex.

Article 3

Control de la legislació delegada

-1 Aprovat el decret legislatiu a què fa referència l'article 1 pel Consell Executiu, s'ha de trametre al Parlament la comunicació corresponent, la qual ha de contenir el text refós i ha de fer constar el que disposa l'article 3 de la Llei 3/1985, del 15 de març, de Reorganització de la Comissió Jurídica Assessora.

-2 La Mesa del Parlament, escoltada la Junta de Portaveus, ha de determinar la comissió que ha de conèixer, un cop publicat, el decret legislatiu dictat pel Consell Executiu en compliment del que estableix aquesta Llei.

Article 4

Entrada en vigor de la Llei Aquesta Llei entrarà en vigor l'endemà d'haver estat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 5 de juliol de 1990

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joaquim Molins i Amat Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex

  1. Llei 4/1980, del 16 de desembre, de Creació de l'Institut Català del Sòl.

  2. Llei 22/1983, del 21 de novembre, de Protecció de l'Ambient Atmosfèric.

  3. Llei 23/1983, del 21 de novembre, de Política Territorial.

  4. Llei 2/1984, del 9 de gener, sobre la Utilització dels Immobles Alienats per l'Institut Català del Sòl per a destinar-los a Habitatge.

  5. Llei 12/1985, del 13 de juny, d'Espais Naturals.

  6. Llei 16/1985, de l'11 de juliol, d'Ordenació de les Carreteres de Catalunya.

  7. Llei 3/1987, del 9 de març, d'Equipaments Comercials.

  8. Llei 6/1987, del 4 d'abril, de l'Organització Comarcal de Catalunya.

  9. Llei 7/1987, del 4 d'abril, per la qual s'estableixen i regulen Actuacions Públiques Especials en la Conurbació de Barcelona i en les Comarques compreses dins la seva zona d'influència directa.

  10. Llei 8/1987, del 15 d'abril, Municipal i de Règim Local de Catalunya.

  11. Llei 6/1988, del 30 de març, Forestal de Catalunya.

  12. Llei 8/1988, del 7 d'abril, de l'Esport.

  13. Llei 2/1989, del 16 de febrer, sobre Centres Recreatius Turístics.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR