ORDRE CMC/130/2008, de 10 de març, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a l'execució d'obres i l'adquisició d'equipaments per a museus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/130/2008, de 10 de març, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a l'execució d'obres i l'adquisició d'equipaments per a museus.

Des del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació es vol donar suport als museus de Catalunya per tal de garantir que les obres i les instal·lacions que es fan als museus assegurin en primer lloc el compliment de les condicions tècniques indispensables per al bon funcionament de les institucions museístiques, d'acord amb allò que preveu la legislació vigent, i en segon lloc la millora de la oferta museística del nostre país.

Atès l'article 6.3 de la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions destinades a l'execució d'obres i l'adquisició d'equipaments per a museus, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 10 de març de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és la concessió de subvencions per contribuir durant un període biennal a l'execució d'obres i l'adquisició d'equipaments per a museus amb alguna de les finalitats següents:

  1. Esmenar qualsevol deficiència tècnica que consti en el darrer informe de la Inspecció del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per donar compliment a les mesures exigides per la normativa museística.

  2. Millorar els espais i les instal·lacions en els museus on no constin deficiències en l'informe esmentat.

    En tot cas, s'han de prioritzar les sol·licituds dels museus que tinguin previstos plans de remodelació museogràfica de les instal·lacions i que, per tal de resoldre les deficiències tècniques, presentin un projecte de remodelació per adequar-se a la normativa vigent.

    1.2 L'execució de les obres o l'adquisició dels equipaments s'ha de fer durant el bienni objecte de la convocatòria i en tot cas abans del 31 d'octubre del segon any.

    1.3 Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases són compatibles amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents d'altres entitats públiques o privades, sens perjudici del que preveu la base 15.

    .2 Destinataris/àries

    Poden optar a aquestes subvencions els ens locals i les entitats que en depenen, les fundacions i les altres entitats privades sense finalitat de lucre que siguin titulars de museus inscrits al Registre de museus de Catalunya i que durant el bienni de la convocatòria tinguin prevista la realització d'alguna de les inversions descrites a la base 1.

    .3 Requisits

    És requisit per optar a les subvencions haver lliurar a la Direcció General del Patrimoni Cultural la documentació següent:

  3. La còpia de seguretat actualitzada de la documentació dels fons, en compliment del que disposa l'article 15.2 del Decret 35/1992, de 10 de febrer, de desplegament parcial de la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus.

  4. El qüestionari actualitzat del Registre de Museus de Catalunya. Aquest document és lliurat a tots els museus per tal que pugin fer constar, si escau, les possibles actualitzacions. En cas que totes les dades siguin correctes, s'ha de lliurar un document certificant-ho.

    El lliurament d'aquests documents s'ha de fer abans que finalitzi el termini per a la presentació de sol·licituds.

    .4 Quantia

    L'import de cada subvenció no pot ser superior en cap cas, al 70% del cost total de l'activitat subvencionada.

    .5 Documentació

    Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació següent:

    5.1 Documentació general:

    5.1.a) Documentació comuna a totes les persones destinatàries.

  5. Còpia compulsada del NIF del/de la sol·licitant de la subvenció.

  6. Còpia compulsada del document d'identitat del/de la signant de la sol·licitud i, si actua en representació d'altri, documentació acreditativa de la representació amb què actua.

  7. Declaració responsable de no estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició d'obtenir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR