ORDRE CMC/93/2008, de 26 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions destinades al funcionament i les activitats dels museus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/93/2008, de 26 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions destinades al funcionament i les activitats dels museus.

Des del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació es vol donar suport als museus de Catalunya per tal de garantir que les activitats dels museus s'encaminin prioritàriament a resoldre les deficiències tècniques que els afecten i, un cop resoltes, a millorar el seu funcionament.

Atès l'article 32 de la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus,

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions destinades al funcionament i les activitats dels museus de Catalunya, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 26 de febrer de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és la concessió de subvencions per al funcionament i les activitats dels museus durant l'any de publicació de la convocatòria corresponent, amb alguna de les finalitats següents:

  1. Esmenar qualsevol deficiència tècnica que consti en el darrer informe de la inspecció del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per donar compliment a les mesures exigides per la normativa museística, sempre que no es tracti d'activitats que suposin l'adquisició d'equipaments o l'execució d'obres.

  2. Funcionament i activitats ordinàries dels museus on no constin deficiències en l'informe esmentat.

    1.2 Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases són compatibles amb altres subvencions o ajuts d'altres entitats públiques o privades per a la mateixa finalitat, sens perjudici del que preveu la base 15.

    .2 Destinataris/àries

    Poden optar a aquestes subvencions els ens locals i les entitats que en depenen, les fundacions i les altres entitats privades sense finalitat de lucre que siguin titulars de museus inscrits al Registre de museus de Catalunya i que durant l'any de publicació de la corresponent convocatòria tinguin prevista la realització de les activitats descrites a la base 1.

    .3 Requisits

    És requisit per optar a les subvencions haver lliurat a la Direcció General del Patrimoni Cultural la documentació següent:

  3. La còpia de seguretat actualitzada de la documentació dels fons, en compliment del que disposa l'article 15.2 del Decret 35/1992, de 10 de febrer, de desplegament parcial de la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus.

  4. El qüestionari actualitzat del Registre de Museus de Catalunya. Aquest document és lliurat a tots els museus per tal que pugin fer constar, si escau, les possibles actualitzacions. En cas que totes les dades siguin correctes, s'ha de lliurar un document certificant-ho.

    El lliurament d'aquests documents s'ha de fer abans que finalitzi el termini per a la presentació de sol·licituds.

    .4 Quantia

    L'import de cada subvenció no pot ser superior en cap cas al 80% del cost total de l'activitat subvencionada.

    .5 Documentació

    Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació següent:

    5.1 Documentació general:

    5.1.a) Documentació comuna a totes les persones destinatàries.

  5. Còpia compulsada del NIF del/de la sol·licitant de la subvenció.

  6. Còpia compulsada del document d'identitat del/de la signant de la sol·licitud i, si actua en representació d'altri, documentació acreditativa de la representació amb què actua.

  7. Declaració responsable de no estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició d'obtenir subvencions, de conformitat amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Aquesta declaració ha de constar en el formulari de sol·licitud normalitzat.

  8. Declaració sobre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR