ORDRE IRP/5/2009, de 13 de gener, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir les subvencions per promoure la participació ciutadana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/5/2009, de 13 de gener, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir les subvencions per promoure la participació ciutadana.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació la promoció de la participació social. Així mateix, el Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, preveu, com a òrgan depenent de la Secretaria de Relacions Institucionals i Participació, la Direcció General de Participació Ciutadana, que, entre altres, ha de promoure espais, processos i experiències de participació ciutadana.

El Govern de la Generalitat de Catalunya vol continuar contribuint a l'enfortiment d'una democràcia de qualitat, innovadora i propera col·laborant amb els diferents actors del país per tal de realitzar més i millors experiències de participació ciutadana, complint així el mandat de l'article 43 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

En els darrers anys, la Direcció General de Participació Ciutadana ha fomentat la participació ciutadana en la presa de decisions dels ens locals, consorcis i associacions. Ara, amb la voluntat d'assolir més eficiència i eficàcia en la tramitació del procediment de les subvencions, s'han elaborat aquestes noves bases de subvencions.

Vist el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases generals per a la concessió de subvencions per promoure la participació ciutadana a través dels projectes i les accions elaborades pels ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats de municipis, consorcis constituïts per ens locals, entitats municipals descentralitzades, diputacions, associacions, fundacions, col·legis professionals, sindicats i universitats, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de gener de 2009

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases són els projectes i les accions adreçats a promoure la participació social a través del foment d'espais, processos i experiències de participació ciutadana.

Així, les activitats objecte de finançament són:

  1. Plans de participació.

  2. Processos de participació.

  3. Desenvolupament institucional d'espais i òrgans per a la participació.

  4. Estructures tècniques de suport a la participació.

  5. Activitats de formació en participació.

  6. Activitats de difusió d'experiències i polítiques de foment de la participació.

    1.2 Les bases reguladores específiques que dicti el conseller/a del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, a més de les que preveuen aquestes bases reguladores amb caràcter general, establiran els requisits per accedir a la condició de beneficiari en cada una de les línies d'accions, els tipus d'activitats per les quals es promouen les ajudes, la dotació, els drets i les obligacions dels beneficiaris dels ajuts.

    1.3 Aquestes subvencions són compatibles amb altres subvencions que els sol·licitants hagin pogut demanar per a la mateixa finalitat.

    .2 Convocatòries

    2.1 Per resolució del conseller/a d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, es faran públiques al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya les convocatòries per a cada una de les línies de foment de la participació ciutadana.

    2.2 Aquestes subvencions són biennals i, per tant, les activitats que en siguin l'objecte s'han de realitzar entre el mes de gener de l'any de la convocatòria i el mes de novembre de l'any següent.

    .3 Beneficiaris

    3.1 Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats de municipis, consorcis constituïts per ens locals, entitats municipals descentralitzades, diputacions, associacions, fundacions, col·legis professionals, sindicats i universitats.

    3.2 Els requisits per tenir la condició de beneficiari, a més dels que estableixin les bases reguladores específiques per a cada línia d'acció, són:

  7. No trobar-se en cap dels supòsits de prohibició que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  8. Estar al corrent de les obligacions tributàries davant de l'Administració de l'Estat i la Generalitat, així com les obligacions davant la Seguretat Social.

  9. Estar al corrent de pagament de les obligacions per reintegrament de subvencions en els termes que reglamentàriament es determinin.

  10. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    3.3 El compliment d'aquests requisits s'acreditarà mitjançant l'aportació de la documentació que preveu la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR