DECRET 7/2010, de 26 de gener, del Registre administratiu de contractes de conreu.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyDecret

DECRET

7/2010, de 26 de gener, del Registre administratiu de contractes de conreu.

La disposició addicional segona de la Llei 1/2008, de 20 de febrer, de contractes de conreu, determina que les parts contractants dels contractes de conreu han de comunicar al departament competent en matèria d'agricultura i ramaderia la formalització dels contractes per tal que siguin inscrits al Registre administratiu de contractes de conreu.

Fins a la promulgació de la Llei 1/2008, de 20 de febrer, de contractes de conreu, la normativa reguladora del Registre administratiu de contractes de conreu, constituïda pel Decret 227/1986, de 4 d'agost, pel qual es crea el Registre especial d'arrendaments rústics de Catalunya, només preveia la inscripció dels contractes d'arrendament rústic.

La Llei 1/2008, de 20 de febrer, ha actualitzat la normativa en aquesta matèria amb la inclusió de la totalitat de contractes de conreu i, per tant, es fa convenient actualitzar la normativa reguladora del Registre d'aquests contractes i fixar amb més detall el procediment d'inscripció i les dades que han de constar al Registre esmentat, i possibilitar la utilització de les noves tecnologies i la comunicació telemàtica.

El Decret preveu l'obligatorietat de comunicar per part dels contractants al Registre la formalització del contracte de conreu que formalitzin, a diferència del que preveia el Decret 227/1986, de 4 d'agost, que preveia que la inscripció era voluntària.

Igualment preveu, tal com feia el Decret 227/1986, de 4 d'agost, que la inscripció al Registre pot ser un requisit per a les mesures de foment que emprengui l'Administració de la Generalitat que afectin les explotacions agràries en règim d'algun contracte de conreu.

El Registre s'estructura en llibres que corresponen als assentaments registrals que es practiquen: llibre de contractes de conreu i llibre de contractes d'arrendaments rústics anteriors a la Llei 1/2008, de 20 de febrer, de contractes de conreu. El llibre de contractes de conreu es divideix en sis seccions, que corresponen als cinc contractes tipificats a la Llei i una darrera secció per a altres contractes de conreu no tipificats.

Pel que fa a les dades a inscriure en el Registre, s'ha considerat que han de ser tant les que poden incidir en la seguretat jurídica de les persones interessades com les dades que poden servir per a l'exercici de les competències de l'Administració agrària, com són la referència al Sistema d'Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles de Catalunya (SIGPAC) o el sistema productiu de l'explotació, en relació amb les mesures de foment que estableixi l'Administració de la Generalitat.

S'estableix un règim transitori per als contractes existents a l'entrada en vigor de la Llei 1/2008, de 20 de febrer, de contractes de conreu, que possibilita que aquests contractes es vagin inscrivint en els diferents llibres del Registre a mesura que s'adaptin al contingut de la Llei.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

1.1 L'objecte d'aquest Decret és la regulació del Registre administratiu dels contractes de conreu de Catalunya (en endavant, Registre) i la comunicació de la formalització d'aquests contractes per les parts signatàries.

1.2 En el Registre s'inscriuen aquelles dades dels contractes de conreu a què fa referència l'apartat 3 de l'article 5.

Article 2

Àmbit

2.1 L'àmbit territorial del Registre s'estén sobre tots els contractes de conreu que es formalitzen sobre finques rústiques ubicades a Catalunya.

2.2 Si un contracte de conreu comprèn una o diverses finques que es troben ubicades en part a l'àmbit territorial de Catalunya i en part a fora, només és susceptible d'inscripció en la part corresponent a finques rústiques ubicades a Catalunya.

L'òrgan administratiu que gestiona aquest Registre ha de comunicar les circumstàncies del contracte als registres afectats de fora de l'àmbit territorial de Catalunya, en el termini màxim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR