DECRET 218/1981, de 31 de juliol, creant el Registre General d'Establiments Socials en el Departament de Sanitat i Seguretat Social.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

L'article 9.25 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèria d'assistència social.

D'altra banda, les transferències fetes per l'Administració Central a la Generalitat de Catalunya en matèria de serveis socials per a l'administració, gestió i distribució d'ajudes fan aconsellable poder tenir en tot moment un coneixement al més ampli possible del nombre i les circumstàncies de tots els establiments on es prestin serveis socials, com a mitjà per racionalitzar i simplificar la tramitació de l'atorgament d'aquestes ajudes, partint d'un coneixement previ per l'Administració de totes les característiques que han de tenir els diversos establiments que les demanin sense que calgui portar a terme una investigació en cada expedient de sol·licitud.

També es considera adient poder comptar amb un inventari detallat de tots els recursos disponibles en cada moment i llur localització i eficàcia, a fi de poder programar i coordinar amb eficàcia una política de serveis socials.

Això fa aconsellable la creació, dins el Departament de Sanitat i Seguretat Social, d'un Registre General d'Establiments de Serveis Socials en el qual figurin inscrits tots aquells establiments existents en l'ambit de la competència territorial de la Generalitat de Catalunya.

Vist el que disposen el Decret 1878/1978, de 23 de juny; l'Ordre de 23 de novembre de 1978 i el Reial Decret 2210/1979, de 7 de setembre, i atès el que disposa l'article 23.a) en relació amb l'article 13.b) del Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social,

Decreto:

Article primer

- Sota la dependència del Departament de

Sanitat i Seguretat Social i adscrit a la Direcció General de Serveis Socials, es crea el Registre General d'Establiments Socials radicats a Catalunya.

Article segon 1

En el Registre d'Establiments de Serveis.

Socials s'inscriuran tots els establiments radicats a Catalunya, sigui quina sigui llur denominació, naturalesa jurídica i fons de finançament, destinats a cobrir les necessitats de les persones de la tercera edat, infants, disminuïts, marginats i, en general, de persones que necessitin una especial atenció de la societat o pateixin qualsevol forma de mancança. 2. Podran inscriure's també en l'esmentat Registre les entitats que, encara que no tinguin al seu càrrec...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR