DECRET 88/1988, de 28 de març, d'aprovació del Reglament de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 985, pàg. 1725, de 29.4.1988 i en el DOGC núm. 1004, pàg. 2538, de 13.6.1988).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Disposició final 2 de la Llei 11/1982, de 8 d'octubre, de creació de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, faculta el Consell Executiu per dictar les normes necessàries per al desenvolupament i l'execució de la Llei esmentada.

L'experiència obtinguda durant aquests cinc anys de funcionament de l'Institut aconsella l'aprovació del Reglament de la Llei, que ha de facilitar la seva aplicació i que constitueix un instrument idoni per completar l'organització de l'Institut i regular l'exercici de les seves funcions.

Per tant, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Reglament de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, que s'inclou com a Annex a aquest Decret.

Disposició transitòria No obstant això, mentre el titular del Departament no desenvolupi aquest Decret, es mantindran els negociats actualment existents, amb l'adscripció que funcionalment es determini.

Disposició derogatòria A l'entrada en vigor del Reglament queden derogats el Decret 526/1982, de 24 de desembre, el Decret 73/1985, de 18 de gener, el Decret 70/1986, de 27 de febrer, i les altres disposicions generals que s'oposin a aquest Reglament.

Disposició final Es faculta el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques per dictar les normes necessàries per al desenvolupament i l'execució d'aquest Reglament.

Barcelona, 28 de març de 1988.

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Bigatà i Ribé Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex

Capítol 1 Naturalesa, finalitats i funcions de l'Institut

Article 1

1.1 L'Institut Cartogràfic de Catalunya és un organisme autònom comercial, industrial i financer, adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, amb la finalitat de portar a terme les tasques tècniques de desenvolupament de la informació cartogràfica en l'àmbit de les competències de la Generalitat de Catalunya. 1.2 L'Institut Cartogràfic de Catalunya és subjecte a l'Estatut de l'empresa pública catalana, de conformitat amb el que disposa l'article 1.a) de la Llei 4/1985, de 29 de març.

Article 2

2.1 Per al compliment de les seves finalitats l'Institut gaudirà de personalitat jurídica pròpia, autonomia administrativa i econòmica i capacitat plena d'obrar. 2.2 En conseqüència, l'Institut podrà adquirir, posseir, reivindicar, gravar o alienar tota mena de béns; concertar crèdits, celebrar contractes, obligar-se, interposar els recursos establerts i executar les accions previstes a les lleis. 2.3 El que disposen els paràgrafs anteriors s'entén sens perjudici de l'observança de les Lleis 11/1981, de 7 de desembre, de patrimoni de la Generalitat; 10/1982, de 12 de juliol, de finances públiques; 4/1985, de 29 de març, de l'estatut de l'empresa pública catalana, i les altres lleis d'aplicació a Catalunya. 2.4 L'Institut Cartogràfic de Catalunya actuarà d'acord amb els criteris i principis següents:

  1. Rendiment, economia i productivitat, aplicats d'acord amb els objectius fixats pels òrgans corresponents.

  2. No-discriminació respecte al sector privat.

  3. Contribució al foment de l'ocupació i al desenvolupament tecnològic.

Article 3

Són funcions de l'Institut Cartogràfic de Catalunya:

  1. L'elaboració, la reproducció i la difusió de treballs cartogràfics de base.

  2. La creació, l'estructuració i l'organització de la Cartoteca de Catalunya, que coordinarà la recollida i l'estudi de la documentació geogràfica i cartogràfica existent, i s'encarregarà de la seva conservació i difusió directament o en col·laboració amb altres entitats públiques o privades.

  3. La formació d'un banc de dades cartogràfiques amb la finalitat d'utilitzar sistemes automàtics en el traçat de la cartografia.

  4. La coordinació tècnica dels treballs cartogràfics que facin entitats públiques i privades, si s'escau, i la col·laboració amb organismes públics i entitats privades de finalitat anàloga.

  5. La coordinació dels seus treballs cartogràfics amb els organismes de finalitat anàloga a nivell d'Estat.

  6. La publicació i la difusió dels treballs realitzats per l'Institut que es jutgi convenient pel seu interès públic, científic o d'una altra naturalesa.

Article 4

4.1 L'Institut realitzarà, amb caràcter preferent, els serveis cartogràfics de caràcter oficial i d'interès general per a la Generalitat. 4.2 Sens perjudici de l'actuació prevista al paràgraf anterior, l'Institut podrà realitzar estudis i treballs encomanats o sol·licitats per entitats públiques o particulars.

Article 5

5.1 Per a l'exercici de les seves funcions, l'Institut podrà:

  1. Fer convenis de cooperació amb els organismes competents, especialment amb les entitats locals que coadjuvin en l'exercici de les seves funcions.

  2. Formar consorcis amb altres entitats públiques per al desenvolupament de les finalitats pròpies de l'activitat cartogràfica.

  3. Crear societats anònimes, així com participar en qualssevol altres societats constituïdes, amb limitació de les responsabilitats, per ens públics o particulars, per al desplegament de finalitats de naturalesa cartogràfica. 5.2 La creació de consorcis o societats anònimes o la participació o integració de l'Institut a les ja constituïdes haurà de ser autoritzada pel Consell Executiu, d'acord amb el que estableix la Llei 4/1985, de 29 de març, de l'Estatut de l'empresa pública catalana.

Article 6

6.1 Amb periodicitat la Direcció de l'Institut donarà coneixement de l'estat de les seves actuacions en curs a la Secretaria General del Departament de Política Territorial i Obres Públiques amb la finalitat de facilitar la funció coordinadora que correspon a l'esmentada Secretaria General. 6.2 A més a més, la Direcció de l'Institut elaborarà anualment el projecte de pla d'actuació i una memòria de les activitats desenvolupades en l'exercici corresponent.

Capítol 2 Organització

Secció 1 Òrgans rectors

Article 7

7.1 L'Institut es regirà pels òrgans següents:

  1. Consell rector.

  2. Direcció.

  3. Comissió Tècnica. 7.2 L'Institut disposarà, a més, dels serveis interiors que es determinen en aquest Reglament.

Secció 2 Consell rector

Article 8

8.1 El Consell rector serà format pel president, el vice-president, els vocals i el secretari. 8.2 En serà president el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques. El vice-president serà designat pel Conseller d'entre els representants que s'ementaran al punt 3.a), d'aquest mateix article. 8.3 Els vocals del Consell seran els següents:

  1. Un representant de cadascun dels departaments d'Economia i Finances, d'Indústria i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR