ORDRE AAR/521/2009, de 24 de novembre, de modificació de l'Ordre ARP/297/2005, de 20 de juny, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Costers del Segre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/521/2009, de 24 de novembre, de modificació de l'Ordre ARP/297/2005, de 20 de juny, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Costers del Segre.

La Denominació d'Origen Costers del Segre ha considerat necessària la modificació del seu Reglament aprovat per l'Ordre ARP/297/2005, de 20 de juny, per tal d'ampliar la seva zona de producció i ampliar el llistat de varietats de vitis vinifera aptes per produir raïms per elaborar vins protegits. En aquest sentit, ha elevat la proposta de modificació a l' l'Institut Català de la Vinya i el Vi (en endavant INCAVI), d'acord amb el que preveu l'article 7 del Decret 474/2004, de 28 de desembre, pel qual es desplega la Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola, que regula el procediment de modificació dels reglaments de les denominacions d'origen vitivinícoles, i ha aportat un informe tècnic en el qual es consideren les dades agronòmiques, edafoclimàtiques i ambientals de la zona, en compliment del que estableix l'apartat tercer de l'esmentat article. D'altra banda, els serveis tècnics de l'Institut Català de la Vinya i del Vi han emès un informe tècnic en què valoren positivament l'ampliació, d'acord amb el que estableix l'article 4.3 de la Llei 15/2002.

Així mateix, l'apartat cinquè de l'esmentat article estableix que la modificació s'efectua mitjançant una ordre de la persona titular del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, amb la proposta prèvia de la persona titular de l'INCAVI.

La proposta d'ampliació de la zona de producció afecta una parcel·la del terme municipal d'Almacelles.

D'altra banda, la incorporació a l'annex 3 de l'albariño com a varietat blanca autoritzada, ve motivada pel reconeixement de l'esmentada varietat blanca com a autoritzada a Catalunya per l'Ordre APA/1819/2007, de 13 de juny, per la qual es modifica l'annex V, sobre la classificació de les varietats de raïm del Reial decret 1472/2000, de 4 d'agost, i per l'annex XXI del Reial decret 1244/2008, de 18 de juliol, pel qual es regula el potencial de producció vitícola.

Valorada la sol·licitud del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Costers del Segre de modificar els annexos 2 i 3 del seu Reglament, i l'informe tècnic emès pels serveis tècnics de l'INCAVI.

D'acord amb la proposta de la persona titular de l'INCAVI;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article únic...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR