DECRET 276/1994, de 14 d'octubre, d'aprovació del Reglament d'instal·lacions destinades a activitats de lleure amb infants i joves.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

D'acord amb la Llei 38/1991, de 30 de desembre, d'instal·lacions destinades a activitats amb infants i joves, s'ha elaborat el Reglament relacionat en aquest Decret que no es limita a fer un simple desenvolupament de la Llei, sinó que també actualitza les característiques tècniques de què han de disposar les instal·lacions destinades a activitats de lleure amb infants i joves.

També s'ha volgut fer especial referència als mecanismes de relació entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals que poden arribar a exercir les potestats d'execució en matèria d'instal·lacions juvenils de lleure, tot preveient que els ajuntaments i els consells comarcals de Catalunya faran un ús bastant ampli d'aquests mecanismes.

Per tot això de conformitat amb l'informe emès per la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Reglament d'instal·lacions destinades a activitats amb infants i joves.

Disposicions transitòries

-1 No serà preceptiva l'aplicació dels capítols IV i V d'aquest Reglament a les instal·lacions juvenils ja autoritzades per la Secretaria General de Joventut, sens perjudici del que estableixen els articles 14.2, 15 i 25. Les inspeccions que es facin a les instal·lacions indicades en el paràgraf anterior s'ajustaran als aspectes tècnics regulats a la normativa indicada a la disposició transitòria 1 de la Llei 38/1991, de 30 de desembre, a excepció dels articles del Reglament indicats a l'anterior paràgraf.

-2 Els expedients iniciats abans de la vigència d'aquest Reglament i no resolts es tramitaran i es resoldran d'acord ambles normes recollides a la disposició transitòria primera de la Llei 38/1991, de 30 de desembre, d'instal·lacions juvenils.

Disposició derogatòria única Sense perjudici del que estableixen les disposicions transitòries d'aquest Decret, queden derogats el Decret 269/1985, de 19 de setembre, l'Ordre de 25 de setembre de 1985, l'Ordre de 12 de febrer de 1987 i l'Ordre de 18 d'octubre de 1990.

Barcelona, 14 d'octubre de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

REGLAMENT

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Objecte L'objecte d'aquest Reglament és establir les condicions tècniques necessàries que ha de complir cada modalitat d'instal·lació juvenil de les definides en la Llei 38/1991, de 30 de desembre, per tal de garantir-ne la funció educativa, la correcta prestació dels serveis que ofereix, la qualitat de vida i la seguretat dels usuaris, l'estalvi de molèsties a tercers i els efectes negatius per a l'entorn.

Capítol 2 Competències

Article 2

2.1 Al Departament de la Presidència, per mitjà de la Secretaria General de Joventut, li correspon exercir les competències pròpies de la Generalitat en matèria de joventut, entre les quals i d'acord amb la llei 38/1991, de 30 de desembre, hi ha:

  1. La d'atorgar les autoritzacions de funcionament a les instal·lacions juvenils regulades en aquest Reglament. L'òrgan competent per atorgar les autoritzacions és la Secretaria General de Joventut.

  2. La d'inspeccionar aquestes instal·lacions per tal d'assegurar, en tot moment, les seves condicions tècniques.

  3. La d'incoar expedients sancionadors i la seva resolució d'acord amb la vigent Llei d'instal·lacions juvenils, de 30 de desembre de 1991, sense perjudici del que disposen els articles 7 i 14, punts 3 i 4, d'aquesta. 2.2 Les autoritzacions concedides seran anotades en el corresponent llibre registre de la Secretaria General de Joventut per a la seva posterior publicació.

Article 3

D'acord amb la Llei aquí desenvolupada, els consells comarcals poden rebre per delegació l'exercici de potestats d'execució, i els Ajuntaments poden exercir aquestes potestats d'execució sempre que hagin adoptat un acord exprés en aquest sentit i l'hagin comunicat a la Secretaria General de Joventut.

Article 4

4.1 Per justificar la capacitat tècnica, financera i de gestió dels ajuntaments a què fa referència l'article 7 de la llei 38/1991, de 30 de desembre, d'instal·lacions juvenils, cal que en els pressupostos i en la llista del personal d'aquests hi constin els mitjans necessaris per garantir la inspecció i control de la correcta adequació de les instal·lacions als preceptes de la esmentada Llei. 4.2 Els ajuntaments que compleixin l'apartat anterior han d'enviar a la Secretaria General de Joventut l'acord d'exercici de les potestats d'execució en la matèria objecte d'aquesta norma, juntament amb l'informe emès per la Direcció General d'Administració Local sobre les qüestions de l'apartat anterior. La Secretaria General de Joventut, quan s'escaigui, farà ús del que estableixen els articles 165 i 166 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, per a la impugnació d'actes i acords dels ens locals.

Article 5

5.1 Les potestats d'execució que poden assolir els ens locals inclouen, d'acord amb la Llei, la facultat d'atorgar autoritzacions de funcionament, la d'inspeccionar les instal·lacions, la d'incoar expedients sancionadors als titulars de les instal·lacions juvenils aquí regulades que es trobin dins del terme municipal de l'ajuntament o al territori de la comarca i la de resoldre el procediment sancionador en els termes que s'estableixen en l'article 14, punt 4, de la Llei. 5.2 Els ajuntaments i els consells comarcals que hagin assolit les potestats d'execució indicades a l'apartat anterior, han de comunicar a la Secretaria General de Joventut:

  1. Les autoritzacions de funcionament que atorguin, aportant, en el termini d'un mes des de l'autorització de la instal·lació, còpia de la instància de sol·licitud d'autorització de funcionament, segons el model oficial (annex), i còpia de la resolució autoritzatòria. La Secretaria General de Joventut es reserva la facultat de sol·licitar, quan ho consideri oportú, la següent documentació: còpia de la llicència municipal d'activitat i còpia del projecte tècnic i de la memòria que s'hagi presentat a l'ajuntament per tal de sol·licitar la llicència municipal d'activitat.

  2. Les sancions que s'imposin en compliment de la Llei aquí desenvolupada, fent arribar a la Secretaria General de Joventut, en el termini d'un mes des de la seva adopció, la resolució corresponent.

  3. Les modificacions referents als serveis que presta la instal·lació, el nombre de places o bé qualsevol canvi en la seva titularitat, en el termini d'un mes des de la notificació. 5.3 Les comunicacions a què fan referència els punts 5.2 a) i 5.2 c) seran inscrites en el llibre registre de la Secretaria General de Joventut. 5.4 A les resolucions preses pels ens locals i comarcals que no respectin alguna de les disposicions d'aquest Reglament, els serà d'aplicació el que estableix l'article 165 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, Municipal i de Règim Local de Catalunya.

Capítol 3 Facultats de la potestat executiva

Article 6

Les autoritzacions 6.1 Tota persona física o jurídica que vulgui obrir alguna de les instal·lacions juvenils regulades en aquest Reglament ha de presentar a l'ens administratiu competent la resolució de concessió de llicència municipal d'activitat i la sol·licitud d'autorització de funcionament com a instal·lació juvenil. Aquesta sol·licitud s'entendrà estimada si, en el termini de tres mesos, des de la seva formulació, hi manqués resolució expressa. 6.2 La sol·licitud d'autorització de funcionament s'ha de fer mitjançant una instància ajustada al model oficial que consta com a annex en aquest Reglament i ha d'anar acompanyada de la documentació següent: Memòria descriptiva de la instal·lació on constin els aspectes indicats en els articles 16 a 35. En cas d'edificacions preexistents: certificats de solidesa i habitabilitat d'aquesta, lliurats i signats per arquitecte superior i plànols a escala que reflecteixin l'estat actual de la instal·lació, que haurà de complir amb les prescripcions d'aquest Reglament. En cas d'instal·lacions de nova construcció: certificat final d'obra lliurat i signat per l'arquitecte director i plànols a escala que reflecteixin l'estat definitiu de la instal·lació. Informe de l'organisme competent sobre la compatibilitat entre l'ús de la instal·lació i la classificació del sòl. Informe sanitari preceptiu i vinculant, lliurat pel Departament de Sanitat, sobre: la potabilitat de l'aigua destinada al consum humà, l'estat sanitari general dels locals i el compliment de la reglamentació tècnico-sanitària vigent sobre menjadors col·lectius. Butlletí elèctric lliurat per un instal·lador autoritzat i segellat pel Departament d'Indústria i Energia o per una Entitat d'Inspecció i Control concessionària de la Generalitat de Catalunya on s'especifiqui expressament l'ús com a de casa de colònies, si és el cas. Certificat o document administratiu que acrediti el compliment de la legislació aplicable a les instal·lacions sotmeses als diversos reglaments tècnics de seguretat i a la Llei 13/1987, de seguretat de les instal·lacions industrials. Contracte de subministrament i/o certificació d'adequació de la instal·lació de gas a la normativa aplicable, si hi ha la dita instal·lació.

Article 7

7.1 A la vista de la documentació presentada, la Secretaria General de Joventut o els ens locals competents lliuraran, si escau, la corresponent autorització de funcionament. 7.2 La resolució d'autorització haurà d'indicar forçosament el nombre de places per a les quals s'autoritza el funcionament de la instal·lació. 7.3 Totes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR