DECRET 324/1996, d'1 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament del Registre d'establiments industrials de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El títol IV de la Llei 21/1992, de 16 de juliol, d'Indústria, va crear el Registre d'establiments industrials d'àmbit estatal, i en va determinar el contingut, sense que això fos obstacle perquè les comunitats autònomes establissin els seus propis registres.

Amb aquest Decret s'aprova el Reglament pel qual es crea i es regula el Registre d'establiments industrials de Catalunya (REIC), que substitueix el Registre industrial i introdueix dues novetats:

En primer lloc el Registre va associat a la simplificació, la qual es manifesta en la minimització de les dades que ha de facilitar l'empresari industrial, així com en el procediment d'inscripció, que es basa en una simple declaració del particular.

En segon lloc, el Registre es configura com una eina útil per al coneixement del sector industrial i, en conseqüència, per a la presa de decisions en les polítiques industrials, així com per oferir un servei d'informació de qualitat als ciutadans i, particularment, al món empresarial.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Indústria, Comerç i Turisme, d'acord amb el dictamen emès per la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Reglament del Registre d'establiments industrials de Catalunya, que es publica a l'annex del present Decret.

Disposició addicional 1

-1 Les activitats industrials que en el moment d'entrar en vigor el Decret estiguin inscrites en el Registre industrial o en el Registre d'indústries agràries s'inscriuran d'ofici en el Registre d'establiments industrials de Catalunya.

-2 Per tal de donar compliment al que disposa l'apartat l'anterior, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca proporcionarà al Departament d'Indústria, Comerç i Turisme les dades contingudes en el Registre d'indústries agràries.

-3 Malgrat el que disposen els dos apartats anteriors, si manca alguna de les dades necessàries en el Registre d'establiments industrials de Catalunya, d'acord amb el que disposen els articles 4, 5, 6 i 7 d'aquest Decret, el Departament d'Indústria, Comerç i Turisme podrà sol·licitar-les al titular de l'activitat, el qual estarà obligat a facilitar-les.

Disposició addicional 2

Correspon al Departament d'Indústria, Comerç i Turisme nomenar el vocal representant de la Generalitat de Catalunya en la Comissió de Registre i Informació Industrial, prevista a l'article 17 del Reial decret 697/1995, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament del Registre d'establiments industrials d'àmbit estatal.

Disposició addicional 3

La inscripció en el Registre d'establiments industrials de Catalunya no pressuposa l'exempció de l'obligatorietat d'inscripció en el Registre d'indústries agràries ni en el Registre sanitari d'indústries i productes alimentaris de Catalunya d'acord amb la normativa.

Disposició transitòria

Els interessats en aquells expedients que estan en tramitació per a inscripcions en el Registre industrial en el moment d'entrar en vigor aquest Decret podran acollir-se a les normes del Decret.

Disposició derogatòria

Queden derogades total o parcialment les disposicions del mateix rang o de rang inferior en allò que s'oposi a aquest Decret i, en concret, queden sense efecte, pel que fa a la inscripció en el Registre industrial, els articles 4, 5.1 i l'annex del Decret 156/1991, de 17 de juny, pel qual es regula el procediment administratiu per a la instal·lació, l'ampliació i el trasllat d'indústries amb intervenció de les oficines de gestió unificada per a establiments industrials. Pel que fa a la inscripció en el Registre d'indústries agràries, continuen en vigor els esmentats articles i l'annex mentre no es reguli un règim específic d'inscripció.

Disposicions finals

-1 El conseller d'Indústria, Comerç i Turisme podrà dictar, en l'àmbit de les seves competències, les disposicions necessàries per al desplegament i l'execució d'aquest Decret.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor al cap de tres mesos de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 1 d'octubre de 1996

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Subirà i Claus Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme

Annex

Reglament del registre d'establiments industrials de Catalunya

Article 1

El Registre d'establiments industrials de Catalunya Es crea el Registre d'establiments industrials de Catalunya (REIC), dependent orgànicament de la Direcció General de Consum i Seguretat Industrial del Departament d'Indústria, Comerç i Turisme, el qual substitueix el Registre industrial corresponent a l'àmbit territorial de les províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Article 2

Finalitats El Registre d'establiments industrials de Catalunya té les següents finalitats:

  1. Disposar d'una informació bàsica sobre les activitats industrials, que sigui útil per al coneixement d'aquest sector i per a la presa de decisions en les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR