DECRET 180/1988, de 27 de juliol, de normes sobre la reglamentació tècnico-sanitària de productes cosmètics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 205/1989.

Mitjançant el Reial Decret 349/1988, de 15 d'abril, s'aprovà la reglamentació tècnico-sanitària de productes cosmètics.

D'acord amb el que estableix la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, el Reial Decret esmentat reserva a les Comunitats Autònomes tot un seguit de competències.

A fi i efecte de poder complir amb la reglamentació tècnico-sanitària de productes cosmètics a l'àmbit territorial de Catalunya, s'escau dictar aquest Decret.

D'acord amb el que s'ha exposat, i amb la Llei 3/1982, de 25 de març;

A proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La Direcció General d'Ordenació i Planificació Sanitària del Departament de Sanitat i Seguretat Social és l'òrgan de l'Administració sanitària competent per dur a terme, a l'àmbit territorial de Catalunya, les actuacions previstes a la disposició transitòria 1 del Reial Decret 349/1988, de 15 d'abril, així com als articles 6.2, 6.3, 8, 10.1, 11, 16, 21 i qualssevol altres de competència de la Generalitat, de la reglamentació tècnico-sanitària de productes cosmètics, que aprova el Reial Decret esmentat.

Article 2

El responsable de la posada en el mercat d'un nou producte cosmètic haurà de presentar els impresos que s'estableixin, degudament emplenats en qualsevol dels idiomes oficials a Catalunya, al Servei d'Ordenació Farmacèutica de la Direcció General d'Ordenació i Planificació Sanitària, no més tard del dia en què es posi el producte a la venda.

Article 3

D'acord amb el Decret 389/1983, de 15 de setembre (DOGC núm. 368, de 30.9.1983), les dades obligatòries i facultatives de l'etiquetatge de tot producte cosmètic que es distribueixi a Catalunya figuraran en català o castellà, o bé en ambdós idiomes, sens perjudici del que preveu l'article 14.2 del Decret 349/1988.

Article 4

Correspon al Departament de Comerç, Consum i Turisme i al Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves respectives competències, dur a terme les funcions d'inspecció i control, i també la potestat sancionadora, en matèria de productes cosmètics, previstes en la reglamentació tècnico-sanitària de productes cosmètics aprovada pel Reial Decret 349/1988, de 15 d'abril.

Article 5

Els òrgans competents del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR