DECRET 184/1994, de 26 de juliol, pel qual es regulen i s'adeqüen a la Llei 30/1992, de 26 de novembre, procediments reglamentaris que afecten les matèries de la competència del Departament de Justícia.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

La Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, va introduir novetats significatives dins l'àmbit de l'actuació administrativa d'entre les quals destaca la regulació que se'n fa als articles 81 i següents del silenci positiu.

L'article 81 d'aquesta disposició va establir amb caràcter genèric l'aplicació del silenci administratiu positiu, a més dels supòsits que preveu la Llei de procediment administratiu i la legislació general i especial aplicable, quan es tracti d'actes de naturalesa reglada que habilitin el sol·licitant per a l'exercici de drets o interessos legítims preexistents en el seu patrimoni i no es transfereixin al sol·licitant facultats relatives al domini públic o al servei públic.

El Decret 100/1991, de 25 de març, concretà els supòsits d'aplicació del silenci positiu d'acord amb els articles 81 i següents de la Llei abans esmentada, i es mantenen per a la resta de supòsits el silenci administratiu amb efectes desestimatoris.

La Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix a l'article 42 amb caràcter general l'obligació de resoldre expressament tota sol·licitud de part, com també els procediments iniciats d'ofici la instrucció i resolució dels quals afecti els ciutadans o qualsevol interessat. El termini màxim general que es fixa per resoldre les sol·licituds que formulen els interessats, quan la norma de procediment no preveu terminis, és de tres mesos.

L'article 43.2 de la mateixa Llei estableix els supòsits en què la manca de resolució té efectes estimatoris respecte a les sol·licituds formulades pels interessats i preveu al seu apartat c que l'acte presumpte obtingut per silenci serà estimatori sempre que la norma aplicable a un procediment no estableixi les conseqüències desestimatòries de la manca de resolució expressa.

L'article 43.3 estableix els supòsits en què la manca de resolució produirà efectes desestimatoris.

La disposició addicional tercera de l'esmentada Llei, modificada pel Reial decret-llei 14/1993, de 4 d'agost, preveu la necessitat d'adequar al seu contingut les normes reguladores dels diferents procediments administratius, amb específica menció dels efectes estimatoris o desestimatoris que la manca de resolució expressa produeixi.

A tal fi, i per donar als administrats una major seguretat jurídica i per evitar efectes lesius als interessos públics, s'han revisat els diversos procediments que afecten matèries que són competència del Departament de Justícia per determinar en quins la manca de resolució expressa ha de produir efectes estimatoris i en quins ha de produir efectes desestimatoris.

De conformitat amb el dictamen emès per la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Justícia i d'acord amb el Govern;

Decreto:

Article 1

S'aprova la relació sistematitzada de procediments adaptats a la Llei 30/1992, en matèries de la competència del Departament de Justícia, regulats per normes reglamentàries i continguts a l'annex 1 d'aquest Decret, per als quals es fixa el termini general de resolució de tres mesos i els efectes estimatoris dels actes presumptes que hi puguin recaure, amb les excepcions següents:

  1. Supòsit 2, per al qual el termini serà de dos mesos.

  2. Supòsit 7, respecte del qual el termini serà de tres mesos i els efectes dels actes presumptes que hi puguin recaure seran desestimatoris.

  3. Supòsit 8, respecte del qual el termini és el que es fixi a les convocatòries o el general de tres mesos si no se n'ha fixat un altre, i els efectes seran desestimatoris.

Article 2

Es regulen, per tal d'adequar-los a la Llei 30/1992, de 26 de novembre, els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR