DECRET 34/1992, de 10 de febrer, de regulació de l'aplicació de l'acord sobre relacions cinematogràfiques entre Espanya i el Canadà.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Vistos l'acord sobre les relacions cinematogràfiques entre els governs d'Espanya i el Canadà, signat a Madrid el 14 de gener de 1985, i l'acord pel qual s'aproven les Normes sobre procediment d'autorització de les coproduccions, que va entrar en vigor el 12 d'abril de 1991;

Atesos els articles 9.4, 9.29 i 9.31 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, en relació amb l'article 27.3 del mateix cos legal, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Les productores cinematogràfiques domiciliades a Catalunya que estiguin interessades a acollir-se als beneficis de la coproducció en el marc de l'acord subscrit entre els governs d'Espanya i el Canadà el 14 de gener de 1985 han de presentar simultàniament la sol·licitud d'admissió al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri de Comunicacions del Canadà. 1.2 La sol·licitud i la documentació annexa hauran d'estar redactades en català o castellà per a Espanya i en francès o anglès per al Canadà. La sol·licitud d'admissió ha d'incloure la documentació recollida a l'acord pel qual s'aproven les Normes de procediment de les coproduccions (BOE núm. 165, d'11.7.1991) i s'ha de presentar, com a mínim, 30 dies abans de l'inici del rodatge.

Article 2

En relació amb les sol·licituds de coproducció presentades per productores cinematogràfiques domiciliades a Catalunya, el conseller de Cultura és, pel que fa a la part espanyola, l'autoritat competent per:

  1. Atorgar el reconeixement a la productora sol·licitant respecte de l'organització tècnica i financera i l'experiència professional que preveu l'article 2 de l'acord de 14 de gener de 1985.

  2. Autoritzar la participació d'intèrprets que no tinguin la nacionalitat o la residència a Espanya o el Canadà, en els termes que preveu l'article 3 de l'acord esmentat.

  3. Admetre, amb caràcter excepcional, modificacions al règim d'aportacions que estableixen els articles 4 i 5 de l'acord.

  4. Avaluar la qualitat artística del guió.

  5. Aprovar les clàusules contractuals que regulen el repartiment dels ingressos o dels mercats entre els coproductors.

Article 3

3.1 El conseller de Cultura emetrà, en el termini de 15 dies a partir del lliurament de la documentació, resolució sobre l'aprovació o no del projecte de coproducció quan la productora espanyola sigui la de participació majoritària. Aquesta resolució serà tramesa al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR