DECRET 172/2005, de 23 d'agost, de modificació del Decret 133/2001, de 29 de maig, sobre la regulació de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

DECRET

172/2005, de 23 d'agost, de modificació del Decret 133/2001, de 29 de maig, sobre la regulació de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent.

El Decret 133/2001, de 29 de maig, regula el procediment de selecció, mitjançant convocatòria pública de concurs de mèrits, per formar part de la borsa de treball per cobrir places vacants o substitucions temporals en règim d'interinitat en centres docents públics d'ensenyaments no universitaris, el procediment de gestió de la borsa de treball docent, i estableix els requisits exigits per ser nomenat en cadascun dels cossos docents, el barem de mèrits que s'utilitza per a l'ordenació dels aspirants dintre de cada cos i especialitat i, per últim, els criteris i requisits específics per a l'adjudicació de les destinacions en règim d'interinitat.

L'aplicació dels procediments esmentats al llarg de quatre anys, des de l'aprovació del Decret esmentat, especialment pel que fa als criteris i procediments específics per a l'adjudicació de vacants en règim d'interinitat que s'efectua amb anterioritat a cada curs escolar, aconsella revisar i actualitzar aquesta norma amb la finalitat d'aconseguir una major flexibilitat en el procediment de confirmació dels interins en el mateix centre del curs anterior, i dotar de major transparència i publicitat les propostes dels equips directius relatives a la continuïtat d'un docent interí en el seu centre respectiu.

Així mateix, convé regular d'una manera més acurada l'avaluació de la idoneïtat per a la tasca docent en la selecció del personal interí novell, i afegir als criteris de titulació específica, per a algunes especialitats docents, la superació de proves que acreditin els coneixements necessaris per impartir la docència.

En virtut d'això, amb el tràmit previ de consulta i participació amb els representants del personal al servei de les administracions públiques, amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya, de la Comissió Tècnica de la Funció Pública, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera d'Educació i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifiquen els apartats c) i f) de l'article 2 del Decret 133/2001, de 29 de maig, que queden redactats de la manera següent:

c) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física o psíquica incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al cos i al lloc de treball que s'hagi d'ocupar.

"f) Estar en possessió del certificat d'aptitud pedagògica (CAP), del certificat de qualificació pedagògica (CQP), del títol d'especialització didàctica o altres d'equivalents, o experiència docent legalment reconeguda com a equivalent, en cas que sigui exigible."

Article 2

A l'article 3 del Decret 133/2001, de 29 de maig, referent a la capacitació per impartir les àrees i matèries curriculars corresponents a l'especialitat, s'afegeixen uns nous apartats 3, 4, 5 i 6, amb la redacció següent:

"3.3 Per tal de garantir la capacitació per impartir determinats crèdits dels cicles formatius de formació professional o determinats crèdits corresponents al cos de professors d'arts plàstiques i disseny, del cos de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny o del cos de professors d'escoles oficials d'idiomes, el Departament d'Educació podrà establir la superació d'una prova que certifiqui la idoneïtat de la persona que ha d'ocupar una vacant o una substitució de les especialitats corresponents.

"Les persones que acreditin una experiència docent prèvia en llocs de treball del cos i/o en l'especialitat corresponent de sis mesos en centres docents o acreditin documentalment una experiència mínima de sis mesos en el món laboral o formació específica en el camp corresponent no hauran de realitzar aquesta prova.

"La prova tindrà caràcter teòric i pràctic. A aquests efectes, el Departament d'Educació designarà una comissió avaluadora.

"Les persones que no superin la prova per impartir una determinada especialitat no seran admeses en la borsa de treball per a aquesta especialitat.

"3.4 Durant el primer curs en què hagin estat nomenats professorat interí o substitut per a tot un curs escolar en un mateix centre docent, els mestres i professors/es seguiran un curs d'iniciació a la tasca docent en centres públics per desenvolupar correctament les funcions docents. Aquest curs constarà d'una fase presencial i d'una fase de tutoria, a càrrec d'un professor/a experimentat que els guiarà durant el primer curs com a docents.

"Aquest apartat no és aplicable al personal docent que, en accedir al seu primer nomenament com a interí o substitut per a tot un curs escolar, tingui una experiència docent prèvia de dotze...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR