DECRET 133/2001, de 29 de maig, sobre la regulació de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

133/2001, de 29 de maig, sobre la regulació de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent.

L’article 125.1 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d’octubre, pel qual s’aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, estableix que el personal interí ha de ser seleccionat mitjançant convocatòria pública que garanteixi els principis de publicitat, mèrit i capacitat enunciats en els articles 23.2 i 103.3 de la Constitució.

L’apartat 2 de l’esmentat article 125 d’aquell mateix Decret legislatiu preveu que, excepcionalment, per causa d’urgència apreciada per l’Administració, es pot nomenar personal interí directament, sense necessitat de convocatòria. A aquests efectes, el Decret legislatiu atribueix al Govern la potestat de regular per reglament una borsa de personal per prestar serveis amb caràcter temporal per als casos de màxima urgència.

Ateses les especials característiques del personal docent que presta atenció directa als alumnes en centres docents educatius, i atès el volum de la gestió necessària per cobrir les vacants de substitució d’un col·lectiu tan nombrós, cal regular el procediment de selecció mitjançant convocatòria pública de concurs de mèrits per formar part de la borsa de treball per cobrir places vacants o substitucions temporals en règim d’interinitat en centres docents públics d’ensenyaments no universitaris.

Alhora també cal regular el procediment de gestió de la borsa de treball docent, establint-hi els requisits exigits per a ésser nomenat en cadascun dels cossos docents, el barem de mèrits que s’utilitzarà per a l’ordenació dels aspirants dintre de cada cos i especialitat i, per últim, els criteris i requisits específics per a l’adjudicació de les destinacions en règim d’interinitat.

En virtut d’això, amb el tràmit previ de consulta i participació amb els representants del personal al servei de les administracions públiques, amb l’informe del Consell Escolar de Catalunya, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera d’Ensenyament i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Convocatòries de concurs públic de mèrits per formar part de la borsa de treball del personal interí docent

1.1 Per tal de cobrir les necessitats de personal interí docent, el Departament d’Ensenyament publica al DOGC la convocatòria de concurs públic de mèrits per formar part de la borsa de treball del personal interí docent, segons les necessitats del servei, i d’acord amb els principis constitucionals de publicitat, mèrit i capacitat.

1.2 Els aspirants hauran d’acreditar que reuneixen els requisits generals i específics assenyalats a l’article 2 d’aquest Decret per ser nomenats com a personal interí i, en el cas que siguin admesos a la resolució de les esmentades convocatòries públiques, formaran part de la llista contemplada a l’article 5.

Article 2

Requisits que han de reunir els aspirants per formar part de la borsa de treball

Per a formar part de la borsa de treball, les persones interessades han de complir els requisits indispensables següents:

a) Ser espanyol o tenir la nacionalitat d’un dels altres estats membres de la Unió Europea o la d’un dels altres estats als quals sigui d’aplicació la lliure circulació de treballadors en els termes en què s’hagi definit al tractat de constitució de la Unió Europea, en virtut dels tractats internacionals signats per la Unió Europea i ratificats per l’Estat espanyol, o estar inclòs en algun dels supòsits previstos a la Llei 17/1993, de 23 de desembre, sobre l’accés a determinats sectors de la funció pública dels nacionals dels estats membres de la Comunitat Europea.

b) Tenir divuit anys complerts i no excedir dels seixanta-cinc anys d’edat.

c) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física o psíquica incompatible amb l’exercici del tipus de lloc de treball que s’hagi d’ocupar.

d) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitat per a l’exercici de les funcions públiques. Els aspirants amb nacionalitat no espanyola hauran d’acreditar igualment que no es troben sotmesos a cap sanció disciplinària o condemna penal que impossibiliti l’accés a la funció pública en el seu estat d’origen.

e) Tenir el nivell de titulació que la normativa vigent exigeix per a l’ingrés en els respectius cossos de funcionaris:

Cos de mestres: titulació de mestre.

Cos de professors d’ensenyament secundari, cos de professors d’escoles oficials d’idiomes i cos de professors d’arts plàstiques i disseny: titulació de doctor, enginyer, arquitecte, llicenciat o equivalent a efectes de docència.

Cos de professors tècnics de formació professional i cos de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny: titulació de diplomat, arquitecte tècnic, enginyer tècnic o equivalent a efectes de docència.

f) Tenir el títol professional d’especialització didàctica o el Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP) o experiència docent prèvia legalment reconeguda com a equivalent, en cas que sigui exigible.

g) Acreditar el coneixement adequat, oral i escrit, de la llengua catalana, d’acord amb el que estableix el Decret 244/1991, de 28 d’octubre, sobre el coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya que es requereix per a la provisió de llocs de treball dels centres públics d’ensenyament no universitari de Catalunya dependents del Departament d’Ensenyament.

h) Tenir la corresponent capacitació per impartir les àrees i matèries curriculars corresponents a l’especialitat que requereixi, si escau, el lloc de treball que s’hagi d’ocupar.

Article 3

Capacitació per a impartir les àrees i matèries curriculars corresponents a l’especialitat

3.1 Els aspirants a formar part de la borsa de treball han d’acreditar la capacitació per impartir les àrees i matèries assignades al lloc de treball al qual s’aspiri, si aquest té atribuït com a requisit la possessió d’una determinada especialitat docent. A aquests efectes, a l’annex d’aquest Decret s’especifica la concordança de les titulacions i formació amb les especialitats docents, pel que fa al cos de mestres, i la taula de concordances de les titulacions amb les especialitats docents, pel que fa a la resta de cossos docents.

3.2 Llevat dels aspirants a ocupar places de les especialitats d’educació física i de psicologia i pedagogia del cos de professors d’ensenyaments secundaris, també es considera que tenen el requisit suficient de capacitació per impartir les àrees i matèries curriculars corresponents a l’especialitat que requereixi, si escau, el lloc de treball que han d’ocupar, aquells aspirants que acreditin una experiència docent d’haver-les impartit, amb nomenament d’interí corresponent a l’especialitat, durant un mínim de quatre cursos (36 mesos) per a les especialitats corresponents a cossos docents del grup A, i de tres cursos (27 mesos) per a les especialitats corresponents a cossos docents del grup B, sempre que reuneixin el requisit de titulació exigit a l’apartat e) de l’article 2.

Article 4

Barem de mèrits

El barem de mèrits inclourà els apartats següents:

a) Experiència docent.

b) Formació acadèmica.

c) Activitats de formació permanent.

Article 5

Estructura de la borsa de treball del personal interí docent

Cada curs escolar, el Departament d’Ensenyament confecciona una llista única a Catalunya dels aspirants a cobrir places vacants i substitucions en règim d’interinitat als centres docents de titularitat del Departament. Aquesta llista està formada, per ordre de prelació, per:

  1. El personal que hagi prestat serveis com a interí d’algun cos docent no universitari a l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

    Aquest personal s’ordena en funció del temps de serveis docents prestats en centres públics no universitaris de titularitat del Departament d’Ensenyament, del de Benestar Social, del de Justícia i d’altres administracions amb plenes competències educatives.

  2. Les persones que formen part de la llista d’admesos d’alguna de les convocatòries de concurs públic que ha realitzat el Departament d’Ensenyament des del mes de setembre de 1996 per formar part de la llista d’aspirants per cobrir places vacants o substitucions en règim d’interinitat, i que encara no han estat nomenats com a personal interí.

    Aquestes persones s’ordenen segons l’any de la convocatòria en què van participar i, dintre d’aquest, segons el número d’ordre assignat en funció del barem establert a cada convocatòria. Cada curs s’hi afegiran les persones que hagin estat admeses en les convocatòries corresponents a aquell curs.

    El Departament d’Ensenyament dóna publicitat de la llista.

Article 6

Baixes de la borsa de treball

6.1 És motiu de baixa de la borsa de treball la renúncia, així com no acceptar la destinació adjudicada o no prendre possessió del lloc de treball adjudicat, en els terminis previstos, sense causa justificada.

6.2 També és motiu de baixa de la borsa l’haver estat sancionat, mitjançant expedient disciplinari, per falta notòria de rendiment o per l’incompliment greu dels deures i les obligacions derivats de les funcions pròpies del lloc de treball.

6.3 Així mateix, no serà inclòs a la borsa de treball docent, una vegada finalitzat el seu nomenament, aquell docent que hagi mostrat un rendiment insuficient que no comporti inhibició o una evident i documentada manca de capacitat per ocupar el lloc de treball i que impedeixi complir les funcions assignades, mitjançant expedient administratiu contradictori i no disciplinari, un cop escoltada la Junta de Personal Docent corresponent.

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR