DECRET 216/2008, de 4 de novembre, de modificació del Decret 272/1995, de 28 de setembre, de regulació de l'exercici de competències en matèria de seguretat privada.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyDecret

DECRET

216/2008, de 4 de novembre, de modificació del Decret 272/1995, de 28 de setembre, de regulació de l'exercici de competències en matèria de seguretat privada.

Mitjançant el Decret 272/1995, de 28 de setembre, es va regular l'exercici de les competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya en matèria de seguretat privada i es van determinar els òrgans del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació als quals correspon exercitar-les, d'acord amb el Reial decret 2364/1994, de 9 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de seguretat privada, en desplegament de la Llei orgànica 1/1992, de 21 de febrer, sobre protecció de la seguretat ciutadana, i de la Llei 23/1992, de 30 de juliol, de seguretat privada. Així mateix, pel Decret 110/2006, de 25 d'abril, es va modificar el Decret 272/1995, de 28 de setembre, esmentat.

L'article 163 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat, tant en relació amb l'autorització de les empreses de seguretat privada que tenen llur domicili social a Catalunya i l'àmbit d'actuació de les quals no ultrapassa el territori de Catalunya, com pel que fa a la inspecció i la sanció de les activitats de seguretat privada que s'acompleixen a Catalunya, l'autorització dels centres de formació del personal de seguretat privada i la coordinació dels serveis de seguretat i investigació privades amb la policia de la Generalitat i les policies locals de Catalunya.

En virtut de l'article 3.6 de la Llei 10/2007, de 30 de juliol, de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, correspon a aquest Institut autoritzar els centres de formació del personal de seguretat privada, així com la realització d'activitats de formació d'aquest personal d'acord amb la legislació vigent aplicable.

Mitjançant la disposició final onzena del Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i sens perjudici de les funcions que corresponen al conseller i als òrgans de la Secretaria de Seguretat, es va establir el disseny territorial de l'exercici de les competències en matèria de seguretat privada.

Per Acord de la Junta de Seguretat de Catalunya de 27 de desembre de 2007 es va aprovar el Conveni entre el Ministeri de l'Interior i el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació en matèria de seguretat privada, de la mateixa data, el qual preveu, a la clàusula setena, que a partir de la seva signatura la inspecció, el control i la sanció de les activitats de seguretat privada que es realitzin a Catalunya correspondran a la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra i als òrgans que determini la Generalitat de Catalunya en desplegament de la legislació vigent i d'acord amb el que estableix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR