DECRET 314/1990, de 4 de desembre, de regulació del procediment de comunicació a les Comunitats Europees dels ajuts atorgats per la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

Els tractats constitutius de les Comunitats Europees, i en particular els articles 92 al 94 del Tractat de Roma, estableixen diverses condicions relatives als ajuts atorgats, mitjançant fons públics, per les autoritats públiques dels estats membres.

Una d'aquestes condicions és l'obligació de comunicació prèvia a la Comissió de les Comunitats Europees dels projectes corresponents a aquests tipus d'ajuts. Aquesta obligació es refereix tant a les subvencions directes com a totes les altres formes d'ajut, com poden ser, entre altres, les exempcions fiscals, les bonificacions d'interessos o l'aval de préstecs en condicions favorables.

D'altra banda, el Reial Decret 1755/1987, de 23 de desembre, regula el procediment de comunicació a la Comissió de les Comunitats Europees dels projectes de les administracions o els ens públics que es proposin establir, concedir o modificar ajuts interns, i estableix que aquestes comunicacions es dirigiran a la Secretaria de la Comissió Interministerial per a Afers Econòmics relacionats amb les Comunitats Europees, i que el Ministeri d'Afers Exteriors procedirà a la comunicació de tots els projectes d'ajuts públics a la Comissió de les Comunitats Europees.

Atès que la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves competències, pot establir sistemes d'ajuts públics, convé regular i normalitzar el procediment de comunicació prèvia dels ajuts esmentats d'acord amb els tractats de les Comunitats Europees i amb l'esmentat Reial Decret 1755/87, de 23 de desembre.

A proposta del conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Els departaments o entitats autònomes de la Generalitat que proposin establir o modificar qualsevol tipus d'ajut públic que hagi de ser objecte de comunicació prèvia a la Comissió de les Comunitats Europees enviaran la proposta de normativa a la Direcció General de Programació Econòmica del Departament d'Economia i Finances per tal que aquesta, d'acord amb la normativa sobre la matèria, la comuniqui a l'òrgan estatal encarregat de la seva notificació a la Comissió de les Comunitats Europees.

Article 2

Les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR