DECRET 334/2002, de 3 de desembre, pel qual es dóna una nova regulació al Registre públic d'enquestes i estudis d'opinió de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 334/2002, de 3 de desembre, pel qual es dóna una nova regulació al Registre públic d'enquestes i estudis d'opinió de la Generalitat de Catalunya.

Les enquestes i estudis els d'opinió són eines habituals d'anàlisi, anàlisi que esdevé imprescindible per al coneixement de la realitat social que ha d'orientar l'acció de govern i l'activitat de l'Administració pública.

L'article 27 del Decret 184/2000, de 29 de maig, de reestructuració del Departament de la Presidència, encomana l'execució de les competències en matèria d'enquestes i estudis d'opinió que té atribuïdes aquest Departament a la Direcció General d'Avaluació i Estudis, la qual estableix els mecanismes de coordinació entre els diferents departaments de la Generalitat als efectes d'exercir les funcions que té encomanades.

En compliment de la Resolució 1202/VI del Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat modifica el Decret 25/1998, de 4 de febrer, amb la finalitat d'explicar quin és el procés que s'utilitza per homologar les empreses i les entitats que elaboren les enquestes i els estudis d'opinió i, d'altra banda, per incorporar a la disposició esmentada l'obligació que, al marge d'altres organismes i institucions, l'enquesta i l'estudi d'opinió es lliurin als grups parlamentaris.

Per aquest motiu, aquest Decret estableix expressament que l'homologació de les empreses que elaboraran les enquestes i els estudis d'opinió es farà d'acord amb la normativa aplicable en matèria de contractació pública, és a dir, per qualsevol del procediments i formes d'adjudicació dels contractes previstes a la normativa aplicable sobre aquesta matèria, la qual cosa garanteix el compliment del principi de publicitat i concurrència.

D'altra banda, el Decret preveu que l'òrgan responsable del Registre públic d'enquestes i estudis d'opinió els ha de lliurar al Parlament, amb el benentès que així també els lliura als grups parlamentaris, i l'Institut d'Estadística de Catalunya, amb la qual cosa es dóna compliment a l'altre dels objectius de la resolució parlamentària.

Per tot això, i de conformitat amb el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller en cap i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1
  1. Els departaments de la Generalitat i les entitats i organismes que en depenen que prevegin fer...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR