ORDRE EMO/379/2012, de 12 de novembre, de regulació de fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament d'Empresa i Ocupació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, determina les competències que correspon exercir al Departament d’Empresa i Ocupació, i el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, en regula l’organització per a l’exercici de les competències que li han estat atribuïdes.

Els fitxers corresponents als àmbits competencials del Departament d’Empresa i Ocupació s’han creat mitjançant l’Ordre GAP/279/2009, de 28 de maig, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Governació i Administracions Públiques, pel que fa a l’àmbit de competència de les telecomunicacions i la societat de la informació; l’Ordre IUE/458/2010, de 17 de setembre, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, en relació amb els àmbits de comerç, de turisme, d’indústria i de seguretat industrial; l’Ordre ECF/562/2010, de 22 de novembre, per la qual es regulen els fitxers amb dades de caràcter personal que hi ha al Departament d’Economia i Finances, pel que fa als àmbits d’energia, mines i consum, i l’Ordre TRE/587/2010, de 13 de desembre, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Treball.

El Departament d’Empresa i Ocupació, per a l’exercici del seu àmbit competencial de vigilància dels diversos edificis que ocupa, del seu àmbit competencial del sector turístic i de l’àmbit competencial de les telecomunicacions i la societat de la informació, requereix el tractament de dades de caràcter personal.

D’una banda, el fitxer “Visites, usuaris i videovigilància”, creat per l’Ordre IUE/458/2010, de 17 de setembre, ha d’adaptar-se als canvis produïts arran de la necessitat detectada de dotar altres edificis que ocupa el Departament amb càmeres de videovigilància.

D’altra banda, el fitxer “Registre públic en l’àmbit turístic”, creat per l’Ordre IUE/458/2010, de 17 de setembre, atès el temps transcorregut des que es va crear, necessita modificar els apartats de cessions, unitat o servei on exercir els drets i adreça electrònica.

Finalment, l’exercici de les competències en matèries de telecomunicacions i societat de la informació requereix la creació de nous fitxers, modificar-ne d’altres o suprimir-los, els quals estan regulats a l’Ordre GAP/279/2009, de 28 de maig, per tal d’adaptar-se a l’àmbit d’actuació del Departament d’Empresa i Ocupació.

Així mateix, cal donar publicitat als nous òrgans del Departament d’Empresa i Ocupació responsables dels fitxers existents tenint en compte el que estableix el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació.

L’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, requereix la creació dels fitxers de les administracions públiques mitjançant una disposició general publicada al butlletí oficial corresponent.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades de Catalunya, estableix que els consellers de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, resten habilitats per crear, modificar i suprimir, mitjançant una ordre, els fitxers dels seus departaments.

Vista la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

D’acord amb l’informe previ de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i de conformitat amb les atribucions que m’han estat conferides per la disposició final tercera de la Llei de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades,

Ordeno:

Article 1

Creació de fitxers

Es creen els fitxers de dades de caràcter personal que es recullen a l’annex 1 d’aquesta Ordre i que són els següents:

  1. Fitxer: Acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). Ciutadania.

  2. Fitxer: Centres col·laboradors de l’ACTIC.

  3. Fitxer: Usuaris de la Xarxa Punt TIC.

  4. Fitxer: Centres de la Xarxa Punt TIC.

  5. Fitxer Gestió de radioaficionats i banda ciutadana CB-27.

Article 2

Modificació de fitxers

2.1 Es modifiquen els fitxers de dades de caràcter personal creats mitjançant l’Ordre IUE/458/2010, de 17 de setembre, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, i l’Ordre GAP/279/2009, de 28 de maig, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Governació i Administracions Públiques que figuren a l’annex 2:

  1. Fitxer: Visites, usuaris i videovigilància. Els apartats modificats són: la finalitat i els usos; l’òrgan responsable del fitxer i la unitat o servei on exercir els drets.

  2. Fitxer: Registre públic en l’àmbit turístic. Els apartats modificats són: les cessions i la unitat o servei on exercir els drets.

  3. Fitxer: Gestió de projectes. Apartats modificats: la finalitat i els usos, l’òrgan responsable del fitxer; la unitat o servei on exercir els drets.

  4. Fitxer: Ajuts i subvencions. Apartats modificats: les persones afectades; l’òrgan responsable del fitxer; la unitat o servei on exercir els drets.

  5. Fitxer: el Registre ICT passa a denominar-se Gestió i registre d’infraestructures de telecomunicacions. Altres apartats modificats: finalitat i usos, l’òrgan responsable del fitxer; la unitat o servei on exercir els drets.

  6. Fitxer: Jornades i actes informatius. Apartats modificats: finalitat i usos, l’òrgan responsable del fitxer; la unitat o servei on exercir els drets.

  7. Fitxer: subscripcions a butlletins informatius. Apartats modificats: finalitat i usos, l’òrgan responsable del fitxer, la unitat o servei on exercir els drets.

2.2 Es modifiquen els apartats relatius a l’òrgan responsable del fitxer i a les unitats o serveis on exercir els drets, de la resta de fitxers competència del Departament d’Empresa i Ocupació, que figuren a l’annex 4 d’aquesta Ordre i que van ser creats mitjançant l’Ordre GAP/279/2009, de 28 de maig, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Governació i Administracions Públiques; l’Ordre IUE/458/2010, de 17 de setembre, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa; l’Ordre ECF/562/2010, de 22 de novembre, per la qual es regulen els fitxers amb dades de caràcter personal que hi ha al Departament d’Economia i Finances, i l’Ordre TRE/587/2010, de 13 de desembre, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Treball.

També s’inclouen a l’annex 4 els fitxers creats a l’article 1 d’aquesta Ordre i modificats a l’apartat anterior d’aquest article, que conformen la relació de fitxers del Departament d’Empresa i Ocupació.

Article 3

Supressió de fitxers

Se suprimeixen els fitxers de dades personals següents que consten a l’annex 3:

  1. Fitxer regulat per l’Ordre GAP/279/2009, de 28 de maig: Formació de la xarxa de telecentres.

    Destinació de les dades: passen a integrar-se al fitxer Usuaris de la Xarxa Punt TIC que es descriu a l’annex 1 d’aquesta Ordre.

  2. Fitxer regulat per l’Ordre TRE/587/2010, de 13 de desembre: videovigilància.

    Destinació de les dades: passen el contingut del fitxer Visites, usuaris i videovigilància, que es descriu a l’annex 2 d’aquesta Ordre.

Article 4

Estructura dels fitxers

D’acord amb l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i l’article 54 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, es regulen els fitxers descrits a l’annex d’aquesta Ordre i se n’estableix la denominació, així com la descripció de la seva finalitat i usos; les persones o col·lectius sobre els quals s’obtenen les dades; el procediment de recollida de les dades i la seva procedència; l’estructura bàsica del fitxer mitjançant la descripció detallada dels tipus de dades personals que s’inclouen i el sistema de tractament que s’utilitzarà, les comunicacions de dades, indicant-ne els destinataris i, si s’escau, les transferències de dades a països tercers, amb indicació d’aquests països; l’òrgan responsable del fitxer, els serveis o unitats davant les quals es poden exercir els corresponents drets i, finalment, els nivells de seguretat que resultin aplicables.

Article 5

Mesures de gestió i organització

Els òrgans responsables de cada fitxer han d’adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, així com totes les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets de les persones afectades reconeguts en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i les normes que la despleguen.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de novembre de 2012

F. Xavier Mena

Conseller d’Empresa i Ocupació

Annex 1

Fitxers que es creen:

Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació

  1. Denominació: Acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). Ciutadania.

    1. Finalitat: Acreditar les competències en tecnologies de la informació i comunicació (TIC) de la ciutadania mitjançant una prova d’avaluació i l’emissió d’un certificat oficial.

      Usos: els derivats de la gestió del procediment d’acreditació i la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR