DECRET 80/2002, de 19 de febrer, regulador de les condicions per a la incineració de residus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyDecret

DECRET

80/2002, de 19 de febrer, regulador de les condicions per a la incineració de residus.

La Llei 11/2000, de 13 de novembre, reguladora de la incineració de residus, té per objecte establir les condicions en què s'ha de realitzar la incineració de residus a Catalunya, amb la finalitat de protegir la salut de les persones i el medi ambient.

D'altra banda, amb l'aprovació de la Directiva 2000/76/CE, de 4 de desembre, relativa a la incineració de residus, s'han fixat en l'àmbit de la Unió Europea els requeriments aplicables a aquesta activitat de gestió dels residus.

Aquest Decret, en desenvolupament de la Llei esmentada i en el marc de les noves orientacions comunitàries, regula els aspectes relatius als sistemes de recuperació d'energia de què han de disposar les instal·lacions d'incineració de residus fixant-ne el rendiment energètic mínim; estableix els requeriments aplicables a la gestió de les cendres resultants del procés d'incineració i determina els valors límit d'emissió a l'atmosfera de metalls pesants, dioxines i furans per a aquest tipus d'instal·lacions.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Indústria, Comerç i Turisme i del conseller de Medi Ambient, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

Aquest Decret té per objecte regular determinades condicions tècniques de la incineració de residus per tal d'evitar o limitar els efectes nocius que se'n puguin derivar amb l'objectiu d'aconseguir un alt nivell de protecció de la salut de les persones i el medi ambient.

Article 2

Àmbit d'aplicació

Aquest Decret és d'aplicació a les instal·lacions d'incineració de residus regulades per la Llei 11/2000, de 13 de novembre, reguladora de la incineració de residus, sens perjudici del que es preveu a la disposició addicional.

Article 3

Recuperació de l'energia

3.1 Les instal·lacions d'incineració de residus han de tenir sistemes de recuperació de l'energia que es desprèn en el procés d'eliminació termoquímica, de manera que puguin ser considerades centres d'aprofitament energètic.

3.2 En condicions normals de funcionament, l'energia recuperada en el procés d'aprofitament energètic, convertida en termes d'energia primària, ha de ser equivalent com a mínim al 40% de l'energia continguda en els residus gestionats, mesurada com a poder calorífic inferior.

Per calcular si es compleix aquest requeriment es divideix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR