ORDRE ARP/209/2002, de 14 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les agrupacions de defensa vegetal i es convoquen els corresponents a l'any 2002.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/209/2002, de 14 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les agrupacions de defensa vegetal i es convoquen els corresponents a l'any 2002.

L'Ordre d'11 d'abril de 1983 regula les agrupacions de defensa vegetal amb l'objectiu de col·laborar amb l'Administració per lluitar de manera col·lectiva contra els agents nocius i les plagues dels vegetals.

El balanç de la feina portada a terme per les agrupacions de defensa vegetal al llarg d'aquests 18 anys de funcionament es pot qualificar de molt positiu, ja que han aconseguit introduir el concepte col·lectiu de la lluita contra les plagues i/o les malalties dels vegetals i el del control integrat de plagues, i han participat de manera eficaç amb l'Administració en els programes específics contra agents nocius especialment perillosos.

Els moments actuals són claus per redefinir el funcionament de les agrupacions de defensa vegetal, però sense perdre les actuacions consolidades en matèria de sanitat vegetal. La redefinició es concreta en introduir, entre les funcions a desenvolupar per aquestes agrupacions, la implantació de sistemes de producció més respectuosos amb el medi ambient, com per exemple la producció integrada i l'agricultura ecològica, el foment de les bones pràctiques agràries i la transferència de tecnologia als agricultors.

D'altra banda, les agrupacions de defensa vegetal han d'adreçar les seves actuacions a la realització de projectes concrets que afavoreixin els interessos del sector i de la pròpia Administració. Amb aquesta finalitat es preveu l'establiment de compromisos mitjançant els quals es fomentaran totes aquelles accions en comú que afectin les agrupacions d'un determinat cultiu o zona.

Atès que les agrupacions de defensa vegetal han de tenir una participació important en l'orientació de l'activitat agrícola de Catalunya en els propers anys, amb l'adaptació de la seva actuació als nous reptes del sector i a la demanda de la societat per tal d'aconseguir unes explotacions més competitives i consolidades en el territori, atenent criteris de sostenibilitat i respecte del medi ambient, s'ha valorat la conveniència d'establir els ajuts que fomentin les actuacions necessàries per aconseguir els esmentats objectius.

Per tot això, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a les agrupacions de defensa vegetal, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts a les agrupacions de defensa vegetal corresponents a l'any 2002, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de les sol·licituds serà d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant serà de quatre mesos comptats a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

D'acord amb el que preveu la regla setena de l'article 94 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, les subvencions atorgades es faran públiques mitjançant l'exposició al tauler d'anuncis dels serveis centrals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (Gran Via de les Corts Catalanes, 612-614, 08008 Barcelona).

2.4 Els ajuts establerts en aquesta Ordre aniran a càrrec de les aplicacions pressupostàries següents: 1702-D/483.1701.00/7121 per un import de 546.921,01 euros; i 1702-D/483.1702.00/7121 per un import de 69.116 euros, dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per a l'any 2002.

Disposició derogatòria

Es deroga la secció 3, agrupacions de defensa vegetal, de l'Ordre del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca d'1 d'agost de 1996, sobre establiment d'ajuts en matèria agrària (DOGC núm. 2247, de 23.8.1996).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 14 de juny de 2002

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR