ORDRE de 22 de març de 1999, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al desenvolupament de l'economia social, i es convoquen les corresponents per a l'any 1999.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

de 22 de març de 1999, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al desenvolupament de l'economia social, i es convoquen les corresponents per a l'any 1999.

Atès el Reial decret 1576/1991, de 18 d'octubre, de traspàs de funcions i serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de programes d'ajut a la creació de nous llocs de treball;

Atès el Decret 256/1991, de 25 de novembre, pel qual s'assignen al Departament de Treball les funcions i els serveis transferits a la Generalitat de Catalunya en matèria de programes d'ajut a la creació de nous llocs de treball;

Atès que l'Ordre del Departament de Treball de 10 de gener de 1992 assigna a la Direcció General de Cooperatives i Societats Anònimes Laborals les funcions en matèria de gestió d'ajuts i subvencions referents al suport a l'ocupació en cooperatives;

Atès que el Departament de Treball, en virtut dels articles 121, 122, 129 i la disposició final 2 del Decret legislatiu 1/1992, de 10 de febrer, pel qual s'aprova el Text refós de la llei de cooperatives de Catalunya, ha de dur a terme una política de foment i suport a les societats cooperatives i de les societats laborals integrants de l'economia social;

Vista la Llei 20/1998, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 1999;

Vist el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro;

Vist l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs del Servei Jurídic i de la Intervenció Delegada, i d'acord amb les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Disposicions comunes

Article 1

Objecte

La present Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores de les subvencions pel desenvolupament de l'economia social, les quals consten a l'annex, i obrir la convocatòria per a l'any 1999.

Article 2

Convocatòria

2.1 S'obre convocatòria pública per presentar les sol·licituds per a les subvencions que s'estableixen en aquesta Ordre per a l'any 1999. El termini de presentació d'aquestes sol·licituds finalitzarà el dia 31 de juliol de 1999.

2.2 Per als exercicis següents, es publicarà anualment una Resolució de convocatòria de les subvencions.

Article 3

Àmbit temporal

L'àmbit temporal de les actuacions que poden accedir als ajuts que preveu aquesta Ordre està comprès entre l'1.10.1998 i el 31.12.1999.

Article 4

Partida pressupostaria

Les subvencions per al desenvolupament de l'economia social per una quantitat màxima de 420.855.400 pessetes (2.529.392 euros) aniran amb càrrec a la partida 11.05.471.01/4 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 1999. Això no obstant, l'atorgament d'aquestes subvencions estarà condicionat a l'efectiva transferència per l'Estat del crèdit esmentat.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre de 22 de gener de 1998, sobre subvencions al sector de l'economia social per a la creació i el manteniment de llocs de treball.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 22 de març de 1999

Ignasi Farreres i Bochaca

Conseller de Treball

Annex 1

Bases de la convocatòria sobre subvencions pel desenvolupament de l'economia social

--1 Objecte dels ajuts i subvencions públiques

Les presents bases tenen per objecte regular la concessió d'ajuts i subvencions públiques adreçades a fomentar l'ocupació en cooperatives i societats laborals mitjançant el desenvolupament de projectes empresarials, difusió i foment de l'economia social, formació dels seus socis i dirigents, així com el foment del associacionisme.

--2 Tipus d'accions subvencionables

Es poden concedir ajuts i subvencions adreçades a donar suport a les accions següents:

a) Incorporació de desocupats com a socis treballadors o socis de treball a cooperatives i societats laborals.

b) Inversions per la creació i manteniment d'ocupació finançades mitjançant préstecs.

c) Assistència tècnica.

d) Inversions en actius fixos per a la creació de cooperatives de treball associat i societats laborals integrades exclusivament per joves menors de trenta anys.

e) Subvencions d'interessos de préstecs atorgats a les cooperatives d'ensenyament per adaptar-se a les exigències imposades per la legislació en matèria educativa.

f) Activitats de formació, difusió i foment de l'economia social.

g) Activitats de les entitats associatives de cooperatives i societats laborals.

--3 Requisits

Per poder accedir als ajuts, les societats sol·licitants hauran de complir els requisits següents:

a) Estar inscrites als registres corresponents i als específics en funció de la seva activitat, i donades d'alta com a subjectes passius de l'impost sobre activitats econòmiques.

b) En el supòsit de subvencions superiors a 1 milió de pessetes (6.010 euros), estar al corrent de les obligacions tributàries, tant estatals com autonòmiques, i de la Seguretat Social, i no tenir contret cap deute per cap concepte amb l'Administració de la Generalitat i les seves entitats autònomes, d'acord amb el que preveu l'article 92.2.i) de la Llei de finances públiques de Catalunya, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre.

c) Complir el que estableix l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels disminuïts, d'acord amb l'article 7 i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 20 de juliol.

d) Compliment de qualsevol altra obligació legal o reglamentària que pugui afectar-les.

Programa A): Ajuts per la incorporació de desocupats com a socis de cooperatives i societats laborals.

--4 Objecte

Poden concedir-se aquests ajuts a les cooperatives de treball associat, d'explotació comunitària de la terra, les cooperatives que tinguin socis de treball i les societats laborals que incorporin com a socis treballadors o socis de treball persones en què, a la data d'iniciació de la prestació de treball a les societats esmentades, es compleixin alguna de les circumstàncies següents:

a) Desocupats, inscrits com a demandants d'ocupació a la corresponent oficina d'ocupació, menors de 25 anys, o de 30 anys en el cas que no tinguin experiència laboral acumulada, exclosos els contractes per a la formació superiors a 180 dies.

b) Desocupats inscrits com a demandants d'ocupació a la corresponent oficina d'ocupació, majors de 45 anys.

c) Desocupats en els quals no es compleixin les circumstàncies anteriors, quan acreditin, almenys, un any ininterromput de permanència com a demandants d'ocupació en la corresponent oficina d'ocupació. El període d'un any es reduirà a sis mesos quan es tracti de dones que es reincorporin al mercat laboral després d'un període d'absència de tres anys, almenys.

A efectes de la concessió d'aquests ajuts, es considerarà que compleix el requisit de permanència recollit en el paràgraf anterior en el cas que el treballador hagi treballat per un període no superior a 60 dies, sempre que el còmput total completi l'any.

d) Treballadors perceptors de la prestació d'atur en la seva modalitat de pagament únic.

e) Treballadors vinculats a l'empresa per contracte temporal vigent en el moment de la publicació de la present Ordre i que s'hi incorporin com a socis treballadors.

f) Desocupats disminuïts, amb reconeixement de la seva condició.

La incorporació haurà de suposar un increment net d'ocupació a l'empresa beneficiària de l'ajut.

Serà requisit indispensable per beneficiar-se d'aquest tipus d'ajuts que l'empresa en la qual es produeixi la incorporació com a socis de les persones esmentades en els apartats anteriors no hagi reduït el nombre de llocs de treball en els dotze mesos anteriors a la data d'incorporació.

No es poden concedir aquests ajuts quan es tracti d'incorporació de socis treballadors o de socis de treball que ja hagin estat socis anteriorment de la mateixa empresa.

--5 Quantia

La quantia d'aquest ajut, cofinançada pel Fons Social Europeu, serà de 500.000 pessetes (3.005 euros) per cada persona que s'incorpori a jornada completa com soci treballador o de treball en una cooperativa o societat laboral.

En el supòsit de persones vinculades a l'empresa amb contracte temporal i que s'incorporin com a socis, la quantia de l'ajut serà de 500.000 pessetes (3.005 euros) per soci, amb el límit de 10...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR