ORDRE AAR/385/2009, de 12 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la millora de la qualitat de la llet i es convoquen els corresponents a 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

AAR/385/2009, de 12 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la millora de la qualitat de la llet i es convoquen els corresponents a 2009.

El Reglament CE 853/2004, del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d'abril, pel qual s'estableixen normes específiques d'higiene dels aliments d'origen animal, estableix els paràmetres de qualitat que ha de reunir la llet que es produeix a les explotacions i les condicions per produir-la.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) considera que cal continuar fomentant la millora de la qualitat de la llet i la seva implantació a l'àmbit territorial de Catalunya per avançar en aquest procés, i per aquest motiu és convenient subvencionar les mesures d'assessorament i de control de les explotacions ramaderes subjectes a programes de control i millora de la qualitat de la llet.

Conseqüentment, un cop s'ha valorat la conveniència de donar suport al sector lacti mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de la millora de la qualitat de la llet que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a 2009 destinats al foment de la millora de la qualitat de la llet, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació de l'Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre són a càrrec de la partida pressupostària AG03 D/770000114/6121 dels pressupostos del DAR per a l'any 2009, dotada amb un import màxim de 50.541,39 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei de Producció Ramadera.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia. A aquests efectes es nomena una Comissió de Valoració, que és l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel/per la subdirector/a general de Ramaderia, el/la cap del Servei de Sanitat Animal i el/la cap del Servei de Producció Ramadera.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant és de quatre mesos a comptar de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa, la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del/de la director/a general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el/la conseller/a d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada davant el/la conseller/a d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es pot interposar en el termini de tres mesos a comptar de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar, tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits s'han de fer públics al web htt//:www.gencat.cat/dar/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'han d'exposar al tauler d'anuncis de les dependències del DAR. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros s'han de publicar, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 12 d'agost de 2009

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que estableix l'Ordre és finançar accions d'assessorament per a la millora de la qualitat de la llet produïda i recollida en explotacions de Catalunya i, en concret, el suport tècnic, que consisteix en l'elaboració de programes que tinguin com a finalitat actuacions adreçades a millorar els paràmetres de qualitat que estableix el Reglament CE 853/2004, de 29 d'abril.

.2 Persones beneficiàries

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones físiques o jurídiques que compleixin els requisits següents:

  1. Produir llet de vaca amb la quantitat de referència assignada, d'acord amb la normativa comunitària, que compleixi el règim de taxa suplementària i que participi en programes de millora de les condicions higienicosanitàries de la seva explotació i de la llet que produeix.

  2. Produir llet d'ovella i de cabra que participi en programes de millora de les condicions higienicosanitàries de la seva explotació i de la llet que produeix.

    .3 Entitats sol·licitants perceptores de l'ajut

    Poden presentar la sol·licitud:

  3. Les agrupacions de productors de llet, sempre que totes les persones que en siguin sòcies compleixin els requisits que estableix l'apartat 4 d'aquestes bases.

  4. En el cas de la llet de vaca, les persones compradores de llet autoritzades o les seves associacions que es comprometin al pagament diferencial per paràmetres de qualitat superiors als exigits per la normativa vigent i que compleixin les obligacions que imposa el règim de taxa suplementària.

  5. En el cas de llet de cabra i d'ovella, els centres de recollida, els establiments de tractament o de transformació o les seves associacions que es comprometin al pagament diferencial per paràmetres de qualitat de la llet superiors als exigits per la normativa vigent.

    .4 Requisits dels programes de millora de la qualitat de la llet

    4.1 L'objecte dels programes és adequar les condicions d'obtenció, d'emmagatzematge i de transport de la llet que comportin la millora dels paràmetres de qualitat de la llet que exigeix la normativa vigent.

    4.2 Els programes de millora han de comptar amb una memòria que contingui, almenys, els elements següents:

  6. Identificació de la persona compradora, associació de compradors/res o agrupació de productors/es que duen a terme el programa.

  7. Relació de les explotacions en què s'aplica el programa, que s'ha de presentar en suport informàtic. Aquesta relació ha de contenir les dades següents: persona titular...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR