ORDRE EMO/194/2013, de 2 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria de la línia d'ajuts en forma de garantia per al finançament del circulant i la inversió en projectes d'innovació, internacionalització i industrialització.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

En la conjuntura econòmica actual i futura prevista de restricció del crèdit per part del sistema financer, el Govern té la voluntat de facilitar el finançament de les necessitats de circulant de les empreses catalanes, sobretot aquelles de menor dimensió. Addicionalment, no descuidar ara les activitats de recerca, desenvolupament i innovació molt possiblement implicarà assolir una millor posició competitiva en el futur per part de les empreses catalanes. A aquest fet també s’hi ha d’afegir la necessitat que les empreses catalanes continuïn obrint, ampliant i enfortint-se en nous mercats. Per tant, aquest seguit d’actuacions en innovació, inversió i internacionalització així com el seu finançament i la creació i el manteniment de l’ocupació, esdevenen un objectiu cabdal de les actuacions de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta finalitat, el Departament d’Empresa i Ocupació amb la col·laboració de l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana, (en endavant ACCIÓ), ha implementat aquesta línia d’ajuts en forma de garantia per al finançament del circulant i la inversió en projectes d’innovació, internacionalització i industrialització.

Amb aquests efectes, l’addenda de data 2 d’agost de 2013 al conveni de col·laboració, de 17 de juny de 2011, entre el Departament d’Empresa i Ocupació i l’Institut Català de Finances pel qual es constitueix un fons de garantia associat a la línia de finançament per a la internacionalització i la innovació ( línia i+ i) té per objecte que el fons de garantia pugui donar cobertura a una línia de préstecs per un import de 100.000.000 d’euros aportats i formalitzats directament per l’ Institut Català de Finances, on el Departament d’Empresa i Ocupació assumirà el 70% del risc viu dels préstecs.

D’acord amb l’article 33 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), la Llei 1/2012, del 22 de febrer, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012 (DOGC núm. 6075, de 27.02.2012), el Decret 170/2012, de 27 de desembre, pel qual s’estableixen els criteris d’aplicació per a la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012 i el Decret 164/2013, de 14 de maig que modifica el Decret 170/2012, de 27 de desembre.

Atès aquest interès, vist l'informe de l'Assessoria Jurídica, i de la Intervenció Delegada i, en virtut de les facultats que em són conferides d’acord amb l’article 12 de la Llei 13/1989,de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores que hauran de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l’annex d'aquesta disposició.

Article 2

Convocatòria

Obrir la convocatòria per a l’any 2013 de la línia d’ajuts en forma de garantia per al finançament del circulant i la inversió en projectes d’innovació, internacionalització i industrialització.

Article 3

Règim jurídic

A aquestes bases els són aplicables el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reglament que la desenvolupa, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i el Reglament (CE) núm.1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre, relatiu a l’aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis (DOUE L 379/5 de 28.12.2006).

Article 4

Import màxim per prestar avals

D’acord amb l’article 42 de la Llei 1/2012, del 22 de febrer, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2012, s’autoritza a l’Institut Català de Finances (en endavant ICF) a prestar avals per promoure l’activitat empresarial i l’ocupació, dels quals d’acord amb el Departament d’Empresa i Ocupació, es destinarà un import màxim de 70.000.000 euros per garantir una línia de préstecs per import màxim de 100.000.000 d’euros aportats i formalitzats directament per l’ICF.

L’atorgament dels ajuts regulats en aquesta Ordre s’estableix en el marc del conveni de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació i l’ICF.

Article 5

Termini, forma i lloc de presentació de sol·licituds

5.1 El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i restarà obert fins al 31 de desembre de 2014 o fins a l'exhauriment del pressupost per aquests conceptes.

5.2 Les sol·licituds s'han de formalitzar a través de la pàgina web del portal FinEmpresa ( www.finempresa.cat ) juntament amb la documentació que preveu la base 5 de l’annex d’aquestes bases reguladores. Així mateix, l’imprès de sol·licitud resultant de la tramitació telemàtica, en paper i degudament signat, es presentarà en el termini que estableix l’apartat anterior, a ACCIÓ, Passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona o a la xarxa d’Oficines de Gestió Empresarial, que es poden consultar a la pàgina web (http:/www.gencat.cat/oge/oficina/xarxa/index.html). La presentació de sol·licituds també es pot realitzar d’acord amb els supòsits que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

5.3 La signatura de la sol·licitud implica l'autorització a l'Administració de la Generalitat de Catalunya per a la funció de comprovació d'ofici de les dades relatives al compliment de les obligacions tributàries amb l’Estat i amb la Generalitat de Catalunya, i de les obligacions amb la Seguretat Social per part del sol·licitant.

Article 6

Òrgan competent, resolució dels ajuts i recursos

L’òrgan competent per a la tramitació, la resolució, el termini per a la conclusió del procediment, el mitjà de notificació i el règim de recursos es regula a la base 8 de l’annex.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 2 d’agost de 2013

Felip Puig i Godes

Conseller d’Empresa i Ocupació

Annex

Bases reguladores per a la concessió de la línia d’ajuts en forma de garantia per al finançament del circulant i la inversió en projectes d’innovació, internacionalització i industrialització.

Disposicions generals

  1. Objecte

    L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió d’ajuts en forma garantia per al finançament del circulant i la inversió en projectes d’innovació, internacionalització i industrialització.

  2. Beneficiaris

    2.1 Podran ser beneficiàries d'aquesta línia d’ajuts les empreses amb seu social o seu operativa a Catalunya.

    2.2 Atès que aquesta línia es regeix pel Reglament (CE) núm. 1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre, relatiu a l’aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis , no poden ser beneficiàries les empreses que operin en els sectors de la pesca i l'aqüicultura regulats pel Reglament (CE) núm. 875/2007 del Consell, ni les que operin en la producció primària dels productes agrícoles que figuren a la llista de l'annex I del Tractat constitutiu de la Comunitat Europea, així com les empreses actives en el sector del carbó ni tampoc les ajudes per a l'adquisició de vehicles de transport de mercaderies per carretera atorgades a empreses que realitzin per compte aliena operacions de transport de mercaderies per carretera.

    2.3 Amb caràcter general, els beneficiaris han de complir els requisits següents:

    1. En el cas d’entitats amb 50 o més treballadors, complir amb l’obligació que estableix l’article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril, d’integració social dels minusvàlids, i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 20 de juliol, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors discapacitats sobre el nombre total de treballadors de l’entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d’acord amb el Reial decret 364/2005, de 8 d’abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005); el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen els enclavaments laborals (BOE núm. 45, de 21.2.2004), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).

    2. Complir les obligacions tributàries davant de l’Estat i la Generalitat de Catalunya, així com les obligacions davant la Seguretat Social, i no tenir deutes amb ACCIÓ ni amb les seves empreses participades.

    3. Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    4. No trobar-se en cap de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR