ORDRE IRP/86/2008, de 26 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi de recerca en drets humans, i es convoca la segona edició del Premi corresponent a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/86/2008, de 26 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi de recerca en drets humans, i es convoca la segona edició del Premi corresponent a l'any 2008.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació té com a un dels seus objectius desenvolupar una política pública de foment dels drets humans i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme. És per a complir aquest objectiu que s'ha creat l'Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans.

La defensa i promoció dels drets humans a Catalunya ha gaudit sempre d'un alt nivell. Al nostre país la defensa dels drets humans ha generat un ric i divers teixit associatiu, impulsat per una gran quantitat de persones que han fet que a Catalunya la promoció dels drets humans s'hagi convertit en un valor patrimoni de totes les persones que hi viuen.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació creu necessari donar un impuls a la recerca en drets humans, així com la seva posterior difusió. Per aquesta raó, a proposta de l'Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans, es fa pública aquesta convocatòria del 2n premi de recerca en drets humans, de tal manera que es vegin reforçades la investigació i la sensibilització de la societat catalana envers les llibertats fonamentals.

La convocatòria d'un premi de recerca en drets humans compleix un doble objectiu, d'una banda, la promoció de la recerca i el treball d'investigació sobre els drets humans a Catalunya; i de l'altra, en la mesura del possible, omplir el buit que suposa que a l'àmbit universitari català no disposem de cap convocatòria com aquesta.

Vistos el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica de la Secretaria de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del Premi de recerca en drets humans, que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocar el 2n Premi de recerca en drets humans centrat en qualsevol aspecte relatiu a la protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals.

Article 3

El termini de presentació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR