ORDRE AAR/351/2010, de 15 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària i es convoca el corresponent a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/351/2010, de 15 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària i es convoca el corresponent a l'any 2010.

Per tal que el sector agrari sigui capaç de donar respostes a les necessitats de la nostra societat, que està orientada a la demanda de productes de qualitat, segurs i produïts d'una manera respectuosa amb el medi ambient i el benestar animal, cal que el teixit agroalimentari esdevingui capdavanter en la innovació.

Mitjançant l'Ordre de 31 de maig de 2001 (DOGC núm. 3424, de 5.7.2001), el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural va crear i convocar el Premi a la Innovació Tecnològica Agrària amb la finalitat de fomentar i incentivar el sector agrorural a realitzar actuacions innovadores i capdavanteres que signifiquin una novetat tecnològica per a l'empresa, mitjançant la representació d'un nou producte o procés independentment de la seva existència en el mercat.

Valorats els resultats aconseguits en les edicions anteriors, es considera convenient convocar el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària per a l'any 2010.

En aquesta convocatòria s'estableixen dues modalitats de premi, en les quals es diferencien les agroindústries de primera transformació i/o conservació i de subministrament de productes i serveis, i les empreses agràries que hagin incorporat alguna innovació significativa en els processos de producció i/o de gestió.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector agroalimentari mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre , pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que regulen la concessió del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària, creat per l'Ordre de 31 de maig de 2001, que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària corresponent a l'any 2010 d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de candidatures s'estableix des de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al dia 31 d'octubre de 2010.

2.3 Els premis i nominacions d'aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG06 D/483000100/5740 dels pressupostos del DAR per a l'any 2011, dotada amb una quantia màxima de 16.000,00 euros, condicionats a l'existència de crèdit suficient.

S'estableixen dos tipus de premis, un per a l'empresa agrària i un per a l'agroindústria, dotats amb 6.000,00 euros cadascun, com també dues nominacions, cadascuna de les quals tindrà una dotació econòmica de 2.000,00 euros.

2.4 L'òrgan instructor de les candidatures presentades és la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre la concessió de premis i de nominacions és la persona titular de la Conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. A aquests efectes estarà assistit pel jurat, la composició del qual es detalla a l'apartat 7 de les bases reguladores.

2.6 El termini màxim per resoldre la concessió dels premis serà el 31 de desembre de 2011 i se'n donarà publicitat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

2.7 Contra la resolució del conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu en el termini de 2 mesos a comptar a partir de l'endemà de la publicació al DOGC de la resolució de concessió, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

2.8 El premi i la nominació concedits es faran públics en el web http://www20.gencat.cat/premipita fent ús dels mitjans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR