ORDRE PTO/82/2010, de 19 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats als ajuntaments de Catalunya per al finançament de l'execució de les obres d'urbanització previstos en el Capítol IV de la Llei 3/2009, del 10 de març, de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

PTO/82/2010, de 19 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats als ajuntaments de Catalunya per al finançament de l'execució de les obres d'urbanització previstos en el Capítol IV de la Llei 3/2009, del 10 de març, de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics.

La Llei 3/2009, de 10 de març, de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics, té per finalitat principal afavorir la finalització de les obres d'urbanització i l'establiment de serveis a les urbanitzacions amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels residents i assolir-ne la seva integració en el municipi. Per aconseguir aquest objectiu la Llei ha creat, a més de diferents mesures d'ordenació i gestió urbanística, tres instruments financers destinats a la realització, per part dels ajuntaments, de les actuacions que possibilitaran el compliment de les seves finalitats: el Fons per a la regularització de les urbanitzacions, el Finançament de l'execució de la urbanització i els Ajuts als parcel·listes.

A la regulació del primer d'aquests instruments la Llei dedica el capítol III, en el qual es crea un Fons que permet la formulació i el desenvolupament del Programa d'Adequació, definit al seu article 12. A aquest fi, per Ordre del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, el passat mes de juliol, es va fer pública la primera convocatòria per a l'atorgament dels ajuts destinats a la regularització de les urbanitzacions.

El segon instrument, objecte d'aquesta Ordre, es descriu al capítol IV de la Llei i consisteix en una línia d'ajuts, en forma de préstecs a càrrec de l'Institut Català del Sòl, que s'adreça als ajuntaments que hagin formulat un Programa d'Adequació, o que disposin de la documentació que reuneixi les condicions previstes a l'article 13 de la Llei, amb l'objectiu de facilitar la celeritat en l'execució de les obres d'urbanització i en la implantació dels serveis, i de garantir el compliment de les obligacions contractuals i tributaries.

Finalment al capítol V, es preveu la creació d'una línia d'ajuts per facilitar el pagament de les quotes d'urbanització a aquells parcel·listes que, per la seva situació socioeconòmica, precisen de l'ajut públic per tal de poder fer front al compliment de les obligacions d'urbanització.

A fi d'assolir una major eficàcia i eficiència en la tramitació dels procediments de subvencions, i amb la voluntat de garantir la continuïtat d'aquesta actuació, s'ha considerat oportú aprovar aquestes noves bases reguladores generals que regiran tots els procediments de subvencions destinades a fomentar el finançament de les obres d'urbanització previstes en el Capítol IV de la Llei 3/2009, de 10 de març, de regularització i millora de les urbanitzacions.

Per això, d'acord amb les previsions del capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, així com els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases generals destinades a l'atorgament dels ajuts previstos a l'article 21 de la Llei 3/2009, de 10 de març, de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de febrer de 2010

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

Aquests ajuts tenen per objecte facilitar la celeritat en l'execució de les obres d'urbanització i en la implantació dels serveis urbanístics, i de garantir el compliment de les obligacions contractuals i tributàries als ajuntaments de Catalunya que disposin del Programa d'Adequació a que es refereix l'article 12 de la Llei 3/2009, de 10 de març, de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics.

.2 Actuacions objecte de finançament

Són actuacions susceptibles de rebre els ajuts que es regulen en aquesta convocatòria, l'execució de les obres d'urbanització i d'implantació de serveis i la realització d'obres vinculades a la documentació que integra el Programa d'Adequació que, finançades totes elles per quotes urbanístiques, s'enumeren a continuació:

Dotar la xarxa viària de l'àmbit d'un nivell de consolidació suficient per permetre la connectivitat amb la trama viària bàsica municipal.

La compactació i l'anivellament de terrenys destinats a carrers, vies i pas de vianants.

La pavimentació dels vials, inclosa la zona de vianants, adequada per a la intensitat i tipus de circulació prevista.

La xarxa de sanejament de l'àmbit inclosos els col·lectors d'aigües pluvials, els col·lectors d'aigües residuals i les actuacions relacionades amb la depuració d'aigües residuals.

La xarxa d'abastament d'aigua incloses les xarxes de subministrament i distribució d'aigua.

La xarxa de subministrament i distribució d'energia elèctrica.

La xarxa de telecomunicacions i la seva connexió.

La xarxa de distribució i enllumenat públic.

La xarxa de reg.

La xarxa d'hidrants contra incendis.

.3 Beneficiaris

3.1 Poden ser beneficiaris dels ajuts regulats en aquestes bases els ajuntaments de Catalunya que, per haver complert en la data de publicació de la convocatòria en el Diari oficial de la Generalitat de Catalunya, les determinacions de caràcter jurídic, tècnic, econòmic i financer del Programa d'Adequació previst a l'article 12 de la Llei 3/2009, de 10 de març, de regularització i millora d'urbanitzacions, i per haver aprovat definitivament els projectes tècnics corresponents, es trobin en condicions de licitar les obres d'urbanització i hagin aprovat definitivament la imposició de quotes urbanístiques per finançar les actuacions previstes.

En cada convocatòria anual un mateix ajuntament tan sols pot obtenir ajuts per finançar les obres d'una única urbanització.

3.2 Els ajuntaments beneficiaris han de complir, en tot cas, els requisits següents:

  1. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  2. Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant la Generalitat de Catalunya i l'Administració General de l'Estat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.

  3. La urbanització, objecte de la sol·licitud, ha de reunir les següents condicions:

    1. Estar integrada majoritàriament per edificacions aïllades destinades a habitatge unifamiliar.

    2. Estar mancada, totalment o parcialment, d'obres d'urbanització o de dotació dels serveis urbanístics bàsics que estableix l'article 27 del text refós de la Llei d'urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, o tenir aquestes obres i aquests serveis en un estat manifestament precari, que no permeti donar un servei adequat a l'àmbit.

    3. Disposi d'obres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR