DECRET 110/1997, de 29 d'abril, pel qual es regulen els òrgans de govern i de coordinació dels centres docents privats acollits al règim de concerts educatius.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, estableix, al seu article 55, la intervenció dels professors, dels pares dels alumnes i dels mateixos alumnes en el control i la gestió dels centres docents concertats.

El Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, disposa al seu article 14 que els centres docents privats de nova creació que desitgin acollir-se al règim de concerts han de subscriure un conveni que reculli, en tot cas, les condicions i la data de constitució del consell escolar del centre, el procediment de designació del director i el sistema de provisió de professorat.

La qüestió relativa als òrgans de govern dels centres docents de titularitat privada de nivell no universitari es va tractar a l'Ordre d'1 de setembre de 1986, sobre la constitució dels òrgans de govern dels centres docents de nivell no universitari de Catalunya acollits al règim de concerts educatius.

La Llei orgànica 9/1995, de 20 de novembre, de la participació, l'avaluació i el govern dels centres docents, ha volgut incentivar la participació de la comunitat escolar en l'organització i el govern dels centres docents sostinguts amb fons públics, així com enfortir la direcció d'aquests centres, tot això per tal de garantir un ensenyament de qualitat.

Aquesta Llei introdueix modificacions significatives en la concepció que dels òrgans de govern dels centres docents en feia la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació. Consegüentment, es fa necessari aprovar un Decret que reguli els òrgans de govern i de coordinació dels centres docents de titularitat privada d'acord amb el nou marc legal.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Ensenyament, amb el dictamen del Consell Escolar de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i en ús de les facultats que legalment m'han estat conferides,

Decreto:

Article 1

Estructura d'organització i òrgans de govern 1.1 Els centres docents privats acollits al règim de concerts educatius amb un o més d'un nivell o etapa educativa finançada amb fons públics han de tenir, com a mínim, els òrgans de govern següents: Col·legiats: consell escolar del centre i claustre de professors. Unipersonal: director. En centres amb dues o més etapes o nivells concertats el director del centre pot rebre el nom de director general, si aquesta és la denominació utilitzada tradicionalment al centre. 1.2 Els centres docents tenen un únic director, consell escolar i claustre de professors per a tot el centre. 1.3 Els centres docents concertats disposen dels altres òrgans de govern i de coordinació que estableixi el seu reglament de règim interior, que se subjectarà al que disposin els acords i convenis aplicables. 1.4 El procediment de nomenament, les competències i el funcionament dels òrgans de govern i de coordinació dels centres docents concertats es regeixen pel que disposa aquest Decret, així com per les normes que pugui establir el reglament de règim interior del centre conforme a la normativa vigent, i en tot el que no estigui regulat en el Decret esmentat, pels acords que siguin d'aplicació als centres concertats, per la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, i la Llei orgànica 9/1995, de 20 de novembre, de la participació, l'avaluació i el govern dels centres docents.

Article 2

El consell escolar del centre 2.1 El consell escolar del centre és l'òrgan de participació de la comunitat escolar en el govern dels centres docents, amb funcions en l'àmbit de la programació general que amb caràcter anual elabori el centre, en el seguiment i l'avaluació de les seves activitats. 2.2 Són competències del consell escolar les facultats que expressament li atorguen la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR