DECRET 67/2007, de 20 de març, pel qual es regulen els ensenyaments de formació professional inicial en la modalitat a distància.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

67/2007, de 20 de marÁ, pel qual es regulen els ensenyaments de formaciÛ professional inicial en la modalitat a dist‡ncia.

L'article 131.2.h) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat, en matËria d'ensenyament no universitari, amb relaciÛ als ensenyaments obligatoris i no obligatoris que condueixen a l'obtenciÛ d'un tÌtol acadËmic o professional amb validesa a tot l'Estat, la competËncia exclusiva sobre els aspectes organitzatius dels ensenyaments en rËgim no presencial adreÁats a l'alumnat d'edat superior a la d'escolaritzaciÛ obligatÚria.

La possibilitat d'oferir aquests ensenyaments en la modalitat a dist‡ncia ja es va preveure a l'article 15 del Decret 332/1994, de 4 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenaciÛ general dels ensenyaments de formaciÛ professional especÌfica a Catalunya.

Posteriorment, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar, el dia 27 d'agost de 2002, el Pla General de FormaciÛ Professional a Catalunya, el qual fou consensuat entre l'AdministraciÛ i els agents socials i econÚmics. Entre els objectius d'aquest Pla hi ha el d'establir mesures per facilitar l'accÈs de les persones a la formaciÛ, especialment d'aquelles amb mÈs dificultats, amb risc d'exclusiÛ social i/o amb discapacitats.

En aquest context, la modalitat a dist‡ncia, tambÈ anomenada no presencial, que regula aquest Decret pretÈn fomentar que hi hagi mÈs persones formades i amb major qualificaciÛ a fi i efecte d'afavorir la seva inserciÛ, reinserciÛ o progressiÛ laboral i la seva contractaciÛ o promociÛ per part de les empreses.

Aquesta regulaciÛ incorpora tambÈ l'experiËncia obtinguda mitjanÁant la ResoluciÛ EDC/3353/2005, de 18 de novembre, per la qual s'implanta, amb car‡cter experimental, l'oferta de la modalitat de formaciÛ professional a dist‡ncia en el curs 2005-2006.

Per tot aixÚ exposat, a proposta del conseller d'EducaciÛ, i d'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora,

Decreto:

Article 1

Objecte

1.1††L'objecte d'aquest Decret Ès regular la implantaciÛ i l'organitzaciÛ dels ensenyaments de formaciÛ professional inicial en la modalitat a dist‡ncia.

1.2††En tot allÚ que no es regula expressament en aquest Decret sÛn d'aplicaciÛ les normes que amb car‡cter general regulen els ensenyaments de formaciÛ professional.

Article 2

OrdenaciÛ acadËmica

2.1††El currÌculum i els requisits de professorat dels cicles formatius que s'imparteixin en la modalitat a dist‡ncia sÛn els establerts a l'ordenaciÛ general de la formaciÛ professional inicial.

2.2††La relaciÛ m‡xima de professorat/alumnat en la modalitat a dist‡ncia s'ha d'establir pel Departament d'EducaciÛ per a cada crËdit.

Article 3

AutoritzaciÛ i implantaciÛ

Correspon al Departament d'EducaciÛ en relaciÛ amb els ensenyaments de formaciÛ professional en la modalitat a dist‡ncia:

a)†La implantaciÛ en els centres educatius p˙blics que determini.

b)†L'autoritzaciÛ de la modalitat a dist‡ncia a centres privats, d'acord amb els requisits que s'estableixin, d'aquells cicles formatius de formaciÛ professional inicial que tinguin autoritzats per impartir en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR