ORDRE INT/158/2014, de 20 de maig, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, mitjançant l’Ordre INT/64/2012, de 16 de març, va crear diversos fitxers de dades de caràcter personal, mantenint la vigència de disposicions anteriors en relació amb els fitxers de dades personals relatius a les persones implicades en el sistema d’informació de l’Escola de Policia de Catalunya (annex 1 de l’Ordre JUI/120/2003, de 4 de març, Base de dades del sistema d’informació de l’Escola de Policia de Catalunya [GAP]) i alumnes i personal docent de l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya (articles 28 i 29 del Decret 176/1996, de 4 de juny, a què fa referència la disposició derogatòria del Decret 95/2010, de 20 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de règim interior de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya).

Segons disposa l’article 156 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal, que, respectant les garanties dels drets fonamentals en aquesta matèria, inclou en tot cas la inscripció i el control dels fitxers o els tractaments de dades de caràcter personal creats o gestionats per les entitats de dret públic que depenen de les administracions autonòmiques.

D’acord amb la Llei 10/2007, de 30 de juliol, de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, aquesta institució unifica els serveis de l'Escola de Policia de Catalunya i l'Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya.

Segons el Decret 320/2011, de 19 d’abril, de reestructuració del Departament d’Interior, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya s’adscriu al Departament d’Interior mitjançant la Secretaria General.

El Decret 52/2012, de 22 de maig, de reestructuració de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ha organitzat l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en dos òrgans de formació diferenciats per reforçar la identitat singular dels dos col·lectius majoritaris: policies i bombers.

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, de conformitat amb les funcions que li encomanen el Decret esmentat i la normativa vigent en la matèria, requereix per a l’exercici de les seves funcions el tractament de dades de caràcter personal, alhora que s’ha considerat necessari crear nous fitxers i també modificar-ne i suprimir-ne alguns dels existents. Així mateix, es refonen en una única disposició, per a més claredat, tots els fitxers que contenen dades de caràcter personal de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, incloent-hi tots els fitxers que actualment es regulen en l’Ordre INT/64/2012, de 16 de març, esmentada, que es deroga.

En compliment del que estableix l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), i els articles 52 i següents del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, que la desplega, la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques únicament es pot dur a terme mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

D’altra banda, la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, disposa que els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, estan habilitats per a la creació, modificació i supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

En conseqüència, atès l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, de conformitat amb la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i d'acord amb l'informe d'aquesta Autoritat i amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Es regulen els fitxers de dades de caràcter personal de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya que es contenen a l’annex d’aquesta Ordre. Aquests fitxers són els següents:

  1. Registres acadèmics i personals de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

  2. Registres de l’avaluació de competències d’alumnes i personal dels cossos de seguretat de Catalunya.

  3. Alumnat i docents inscrits a l’entorn virtual de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ISPC en xarxa.

  4. Centres de formació acreditats de personal tècnic competent per elaborar plans d’autoprotecció.

  5. Centres homologats de formació de bombers d’empresa.

  6. Sistema de videoanàlisi per a la formació.

  7. Càmeres de videovigilància.

  8. Relacions institucionals.

  9. Registre de dades psicotècniques de la selecció i avaluació de les persones membres dels cossos de les policies locals i dels vigilants municipals de Catalunya (GTA).

  10. Registre dels vocals de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en els tribunals qualificadors i les comissions de valoració.

  11. Projectes de recerca.

  12. Bústia de consultes i suggeriments.

  13. Convenis.

  14. Subvencions.

  15. Recursos administratius i recursos en via jurisdiccional.

  16. Proveïdors, contractistes i licitadors.

  17. Servei mèdic.

Article 2

Fitxers de nova creació i fitxers que es modifiquen

2.1 Dels fitxers de dades de caràcter personal a què fa referència l’article anterior, són de nova creació els següents:

  1. Registres acadèmics i personals de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

  2. Registres de l’avaluació de competències d’alumnes i personal dels cossos de seguretat de Catalunya.

  3. Alumnat i docents inscrits a l’entorn virtual de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ISPC en xarxa

  4. Centres de formació acreditats de personal tècnic competent per elaborar plans d’autoprotecció

  5. Centres homologats de formació de bombers d’empresa

  6. Sistema de videoanàlisi per a la formació

  7. Càmeres de videovigilància

    2.2 Dels fitxers a què fa referència l’article anterior, es modifica respecte de la regulació vigent fins avui el següent:

  8. Quant al fitxer “8. Relacions institucionals”, es modifica el contingut dels següents apartats: persones o col·lectius afectats, procediment de recollida de les dades, descripció del tipus de dades de caràcter personal, cessions de dades de caràcter personal, i servei o unitat administrativa davant el qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

  9. Quant al fitxer “9. Registre de dades psicotècniques de la selecció i avaluació de les persones membres dels cossos de les policies locals i dels vigilants municipals de Catalunya (GTA)”, es modifiquen l’òrgan administratiu responsable del fitxer i el servei o unitat administrativa davant el qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

  10. Quant al fitxer “10. Registre dels vocals de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en els tribunals qualificadors i les comissions de valoració”, es modifiquen l’òrgan administratiu responsable del fitxer i el servei o unitat administrativa davant el qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

  11. Quant al fitxer “11. Projectes de recerca”, es modifica el servei o unitat administrativa davant el qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

Article 3

Normativa aplicable

Els fitxers esmentats estan subjectes a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal; a la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i a la resta de normativa aplicable.

Article 4

Contingut dels fitxers

Per a cadascun dels fitxers que consten a l’annex d’aquesta Ordre se n'estableix la denominació, la finalitat i usos previstos, les persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal, el procediment de recollida de les dades i la seva procedència, l'estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que conté, les cessions de dades, les transferències internacionals de dades a països tercers, el sistema de tractament utilitzat, l'òrgan responsable del fitxer, el servei o unitat davant del qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com les mesures de seguretat amb indicació del nivell de seguretat exigible.

Article 5

Supressió de fitxers

Se suprimeixen el fitxer Base de dades del sistema d’informació de l’Escola de Policia de Catalunya (GAP), regulat a l’annex 1 de l’Ordre JUI/120/2003, de 4 de març, per la qual es regulen determinats fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal en l’àmbit del Departament de Justícia i Interior, i els fitxers d’Expedient personal d’alumnes i de dades del personal docent de l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya, creats pels articles 28 i 29 del Decret 176/1996, de 4 de juny, pel qual s’aprova el Reglament de l’Escola de Bombers de Catalunya, i posteriorment modificats per l’Ordre JUI/120/2003, de 4 de març.

La informació d’aquests fitxers s’integra en els nous fitxers que consten a l’annex d’aquesta Ordre, anomenats Registres acadèmics i personals de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i Registres de l’avaluació de competències d’alumnes i personal dels cossos de seguretat de Catalunya. Respecte a les dades que no s’integren en els dits fitxers, seran destruïdes (GAP persones: retenció IRPF, dades bancàries; GAP alumnes: núm. de Seguretat Social, tipus d’arma; GAP professors: dades del col·legi professional, tipus de contracte, fiscalitat aplicable).

Article 6

Mesures de gestió i organització

L'òrgan responsable del fitxer ha d'adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, la seguretat i la integritat de les dades, així com les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets de les persones afectades que reconeixen l’article 31 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR