DECRET 147/2008, de 22 de juliol, pel qual es regulen els guardons Medalla al treball President Macià i Placa al treball President Macià.

Fecha de Entrada en Vigor25 de Julio de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyDecret

DECRET

147/2008, de 22 de juliol, pel qual es regulen els guardons Medalla al treball President Macià i Placa al treball President Macià.

La Generalitat de Catalunya, el 10 de maig de 1938, creà mitjançant decret del Departament de Treball, la Placa i Medalla President Macià com a reconeixement dels mèrits laborals.

Posteriorment, el 27 de gener de 1982 es va publicar el Decret 496/1981, de 18 de desembre, de creació de la Medalla i la Placa Macià, pel qual es rehabilitaven les distincions de 1938, i que tenia com a finalitat premiar els qui, al llarg d'una vida o una dilatada etapa de treball, havien contribuït amb el seu esforç i l'exemple a mantenir i impulsar d'una manera rellevant l'activitat econòmica del país.

Atès el temps transcorregut des de la primera regulació d'aquests guardons, es considera necessari dur a terme una nova regulació des d'una perspectiva més actual i en concordança amb les noves necessitats de la societat actual.

Amb aquestes distincions, el Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Treball, vol reconèixer el compromís social d'aquelles persones, físiques o jurídiques, que han destacat per les seves qualitats o mèrits personals i que han contribuït amb el seu esforç i dedicació especial, a la realització i a la consecució de les noves realitats socials.

L'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix el marc a través del qual es vol desenvolupar una societat integradora, amb l'esforç com a valor i amb capacitat innovadora i emprenedora, uns valors que continuen impulsant-ne el progrés, tal i com es recull en el seu títol preliminar i títol I on els drets, deures i principis rectors defineixen un model de país socialment i políticament avançat.

En concret, als articles 40 a 45 s'estableixen com a principis rectors que han d'orientar les polítiques públiques, entre altres, la garantia de la conciliació de la vida laboral i familiar, de l'accés dels joves al món laboral, de la integració laboral de les persones amb discapacitats, de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'accés al treball, formació i promoció professional i la no-discriminació per raó de gènere. També la garantia dels drets laborals i sindicals dels treballadors/es, les polítiques d'ocupació i foment de l'estabilitat laboral, la formació de les persones treballadores, la prevenció de riscos laborals i la seguretat i salut en el treball; igualment, l'afavoriment de l'esperit emprenedor i la responsabilitat social de l'empresa.

D'acord amb aquestes previsions, aquest Decret té per objecte establir i regular les distincions que s'atorguen per tal de fomentar i reconèixer aquestes actuacions.

Per tot això, a proposta de la consellera del Departament de Treball i d'acord amb el Govern de la Generalitat de Catalunya,

Decreto:

Article 1

Objecte

Aquest Decret té per objecte la regulació de les distincions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR