DECRET 179/2000, de 15 de maig, pel qual es regulen els establiments, els intermediaris i la utilització de substàncies i productes en el sector de l'alimentació animal a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

179/2000, de 15 de maig, pel qual es regulen els establiments, els intermediaris i la utilització de substàncies i productes en el sector de l’alimentació animal a Catalunya.

El Reial decret 418/1987, de 20 de febrer, sobre substàncies i productes per a l’alimentació animal, estableix unes normes mínimes que han de complir els fabricants d’additius, premescles i pinsos que els continguin, així com per a la seva comercialització.

D’acord amb l’esmentada normativa, es va dictar l’Ordre de 15 de març de 1993, sobre substàncies i productes per a l’alimentació animal, que fixa normes que han de complir les empreses que es dediquen a la fabricació, la comercialització, la distribució o l’emmagatzematge de substàncies i productes per a l’alimentació animal.

Posteriorment, en l’àmbit comunitari es va publicar la Directiva 95/69/CE del Consell, de 22 de desembre de 1995, per la qual s’estableixen els requisits i les normes aplicables a l’autorització i el registre de determinats establiments i intermediaris del sector de l’alimentació animal i es modifiquen les directives 70/524/CEE, 76/63/CEE, 79/373/CEE i 82/471/CEE, la qual va ser transposada a l’ordenament jurídic mitjançant el Reial decret 1191/1998, de 12 de juny, sobre autorització i registre d’establiments i intermediaris del sector de l’alimentació animal, que estableix els requisits mínims que han de complir els establiments dedicats a la fabricació i els intermediaris en funció de l’activitat que desenvolupin.

Així mateix, la Directiva 96/51/CE, de 23 de juliol de 1996, i la seva transposició en el Reial decret 2599/1998, de 4 de desembre, sobre els additius en l’alimentació dels animals, estableix una sèrie d’autoritzacions per als additius, així com autoritzacions al responsable o responsables de la seva circulació que han d’emetre les comunitats autònomes, i per tal que els controls en l’àmbit de l’alimentació animal siguin eficaços d’acord amb el que estableix el Reial decret 557/1998, de 2 d’abril, de controls oficials en l’àmbit de l’alimentació animal, es fa necessari establir la reglamentació que permeti a l’Administració tenir el coneixement i el control dels diferents orígens i canals de comercialització dels productes i substàncies que intervenen en l’alimentació animal.

En conseqüència, d’acord amb el Reial decret 608/1999, de 16 d’abril, pel qual s’estableixen les condicions d’autorització i registre per a la importació de determinats productes del sector de l’alimentació animal, procedents de països tercers, i es modifica el Reial decret 1191/1998, de 12 de juny, sobre autorització i registre d’establiments i intermediaris del sector de l’alimentació animal;

Valorada la conveniència d’establir, d’acord amb la normativa abans esmentada, la regulació dels establiments, els intermediaris i la utilització de substàncies i productes en el sector de l’alimentació animal ubicats a Catalunya;

D’acord amb l’informe de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

L’objecte d’aquest Decret és regular la inscripció i el funcionament del Registre oficial i el Directori d’establiments i intermediaris del sector de l’alimentació animal, així com la utilització de substàncies i productes per a l’alimentació animal.

Article 2

Definicions

A efectes d’aquest Decret es defineixen els conceptes següents:

2.1 Posar en circulació: la venda, així com la tinença de productes amb finalitat de venda, i/o qualsevol altra transferència, gratuïta o no.

2.2 Establiment: unitat dedicada a la producció o la fabricació de matèries primeres, additius, premescles, pinsos compostos o productes dels establerts a l’apartat B del capítol 1 de l’annex 1 d’aquest Decret.

2.3 Establiment per a consum propi: unitat dedicada a la producció de pinsos compostos elaborats pel titular de l’explotació ramadera destinats únicament a satisfer les necessitats de la seva pròpia ramaderia.

2.4 Intermediari: qualsevol persona física o jurídica, titular d’un establiment que no sigui cap dels definits als apartats 2.2 i 2.3, que posseeixi, en una de les fases compreses entre producció i utilització, matèries primeres, additius, premescles preparades a base d’additius, pinsos compostos o algun dels productes establerts a l’apartat B del capítol 1 de l’annex 1 d’aquest Decret.

Article 3

Àmbit d’aplicació

Aquest Decret és d’aplicació als establiments, als establiments per a consum propi i als intermediaris ubicats a Catalunya que exerceixin una o més d’una de les activitats que s’hi preveuen.

Capítol 2

Registre d’establiments i intermediaris del sector de l’alimentació animal

Article 4

Creació del registre

4.1 Es crea el Registre d’establiments, d’establiments per a consum propi i d’intermediaris, en endavant Registre, en el qual s’inscriuran aquells a què fan referència els articles 5 i 6 d’aquest Decret.

4.2 El Registre serà gestionat pel Servei de Ramaderia de la Direcció General de Producció i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Article 5

Inscripció

5.1 Amb caràcter previ a la inscripció al Registre, els establiments que es dediquin a l’elaboració han de sol·licitar autorització per posar en circulació els productes que s’especifiquen a continuació:

a) Additius i productes dels que estableix el capítol 1 de l’annex 1 d’aquesta disposició.

b) Premescles elaborades a base d’additius dels que estableix el capítol 2 de l’annex 1 d’aquesta disposició.

c) Pinsos compostos que continguin premescles obtingudes a partir d’additius dels establerts al capítol 3 de l’annex 1 d’aquesta disposició.

d) Pinsos compostos que continguin matèries primeres de les que preveu l’article 4.2 de l’Ordre ministerial d’11 d’octubre de 1988, relativa a substàncies i productes indesitjables en l’alimentació animal.

5.2 Amb caràcter previ a la inscripció al Registre han de sol·licitar autorització els establiments per a consum propi de pinsos compostos que preveuen els apartats c) i d) del punt 5.1.

5.3 Amb caràcter previ a la inscripció al Registre han de sol·licitar autorització els intermediaris que posin en circulació els productes que preveuen els apartats a) i b) del punt 5.1.

Article 6

Inscripció d’establiments, establiments per a consum propi i intermediaris que no requereixen autorització

6.1 Han de sol·licitar la inscripció al Registre els establiments que es dediquin a l’elaboració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR