DECRET 83/2002, de 5 de març, pel qual es regulen els requisits i les condicions per a la participació de les associacions de protecció i defensa dels animals en el procediment sancionador.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyDecret

DECRET

83/2002, de 5 de març, pel qual es regulen els requisits i les condicions per a la participació de les associacions de protecció i defensa dels animals en el procediment sancionador.

L'article 39.4 de la Llei 3/1988, de 4 de març, de protecció dels animals, en la redacció donada per la Llei 18/1998, de 28 de desembre, determina que les associacions de protecció i defensa dels animals tenen la consideració d'interessades en els procediments sancionadors establerts per la Llei esmentada, en els casos en què hagin formulat la denúncia corresponent o hagin formalitzat la compareixença en l'expedient sancionador.

En aquest sentit, la mateixa Llei determina que els requisits i les condicions per posar de manifest els expedients i fer efectives les notificacions i la resta de tràmits procedimentals que siguin convenients s'han d'establir per reglament.

Per tot això, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Medi Ambient i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Les associacions de protecció i defensa dels animals inscrites en el Registre d'associacions de protecció i defensa dels animals previst a l'article 39.2 de la Llei 3/1988, de 4 de març, de protecció dels animals, tenen la consideració d'interessades en els procediments sancionadors establerts per aquesta Llei en els casos en què hagin formulat la denúncia corresponent o hagin formalitzat la compareixença en l'expedient sancionador.

Article 2

2.1 Les actuacions que duguin a terme les associacions de protecció i defensa dels animals a què es refereix l'article 1 han de ser efectuades per la persona que sigui la seva legítima representant o per una persona designada a l'efecte.

2.2 Les associacions de protecció i defensa dels animals poden comparèixer en l'expedient sancionador fins que es formuli la proposta de resolució corresponent.

Article 3

Les associacions de protecció i defensa dels animals a què fa referència l'article 1 tenen els drets següents:

  1. Saber, en qualsevol moment, l'estat de la tramitació del procediment sancionador.

  2. Formular al·legacions i aportar documents o altres elements de judici en qualsevol fase del procediment sancionador anterior al tràmit d'audiència.

  3. Proposar les proves que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR